marți, februarie 27, 2024
AcasăNews"Păcat că n-aţi putut vedea feţele PSD-istelor Ţapardel, Zoană şi Grapini când...

„Păcat că n-aţi putut vedea feţele PSD-istelor Ţapardel, Zoană şi Grapini când s-au anunţat rezultatele. O combinaţie unică de ură şi decepţie”

-

Europarlamentarul Cristian Preda, fost la PMP și intrat de curând în PLUS, povestește cum a ajuns să dea votul decisiv în favoarea Laurei Codruța Kovesi, în Comisia CONT a Parlamentului European, deși nu e membru al acestei comisii. Rezultatul votului: Kovesi – 12 voturi; Bohnert (Franța) – 11; Ritter (Germania) – 1.

Pe blogul său de pe adevarul.ro, Preda descrie și satisfacția simțită când a văzut reacția unor reprezentante ale PSD la anunțarea rezultatului.

Dezvăluirile lui Cristian Preda

Ce nu s-a văzut la televizor când a fost audiată LCK

„Ieri, două comisii ale PE – cea de libertăţi civile şi cea de control bugetar – i-au audiat pe cei trei candidaţi la postul de şef al Parchetului European (EPPO), instituţie nou-creată pentru a investiga fraudele cu fonduri europene. Nu sunt membru al vreuneia din cele două comisii, dar cum unul dintre candidaţi era românca Laura Codruţa Kovesi (LCK), am mers s-o ascult.

Cinci sunt lucrurile pe care le-am trăit la audieri şi pe care nu le-aţi putut vedea la TV. Vi le împărtăşesc mai jos, cu credinţa că pot completa tabloul unui moment important pentru istoria noastră europeană.

- Advertisement -

Aş menţiona, întâi de toate, remarca unui coleg din Luxemburg, care ştie binişor română şi care stătea chiar lângă mine. Când a auzit că Grapini o întreabă pe LCK «ce veţi face ca şi şef?», a corectat-o imediat. «Se zice ca şef, nu ca şi şef!». Din fericire pentru limba română, eminenta lingvistă nu l-a auzit.

Al doilea lucru e zâmbetul de pe buzele unei colege din Italia când LCK a pronunţat numele lui Giovanni Falcone, pentru a sublinia că datoria unui procuror e să aplice legea. Iar italianca e chiar fiica unuia dintre părinţii fondatori ai Uniunii noastre.

Am reţinut, în al treilea rând, replica unei deputate malteze la adresa acelei socialiste din Spania care i-a cerut Laurei Codruţa Kovesi să răspundă în engleză. Colega mea din Malta a întrebat-o: «Dar tu n-ai vorbit în limba ta maternă?». În fine, Kovesi i-a răspuns în engleză şi i-a explicat că i-ar putea vorbi şi-n franceză.

- Advertisement -

Al patrulea lucru mă priveşte chiar pe mine: am votat ultimul, întrucât – deşi nu sunt membru al CONT – l-am înlocuit pe un coleg neamţ din PPE, pe care-l cheamă Zeller şi e, de aceea, la capătul listei. Ţinând seama de rezultatul final – 12 voturi pentru LCK, 11 pentru candidatul francez şi unul pentru cel din Germania -, aş putea zice că am avut votul decisiv!

În fine, e păcat că n-aţi putut vedea feţele PSD-istelor Ţapardel, Zoană şi Grapini când s-au anunţat rezultatele. Nu am cuvinte pentru a descrie combinaţia unică de ură şi decepţie de pe aceste chipuri…”

CITIȚI ȘI:

Victorie mare pentru Kovesi: primul loc în Comisia CONT, cu 12 voturi. Francezul a luat 11 voturi, iar neamțul – unul

Kovesi l-a invocat pe judecătorul-martir Giovanni Falcone, atrăgând simpatia unei eurodeputate italiene

Șase voci pentru adevăr. Campania de denigrare a Codruței Kovesi, denunțată în Parlamentul European

Ivane, tot PSD-ist ai rămas! Umbli cu minciuni, măruntule! Îți stă în gât Codruța Kovesi

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Cine vorbește Cristian Preda un traseist politic ! A plecat de la PMP ca a văzut flăcăul ca PMP este pe ducă și s-a dus la PLUS!
    Ce caracter de doi bani are acest individ Cristian Preda care o ura împotriva propriei sale tari!
    Daca tot scrieți despre PSD și in parte aveți dreptate și sper ca PSD sa se reseteze cât mai curând ca in acest partid trebuie sa fie cuvântul de ordine, competenta , profesionalism și fără lingăi de partid!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -