De pensiile parlamentarilor nu se ating! Taxă de 30-50% la pensiile speciale pentru sumele ce depăşesc 10.000 de lei

0
1593
Parlamentarii PSD-ALDE, complicii infractorilor

Statul e în pană tot mai mare de bani, iar Guvernul Dăncilă nu mai poate acoperi gaura la buget doar prin împrumuturi externe. Are nevoie să taie masiv venituri şi ajutoare sociale date tot de PSD-ALDE, care acum nu mai pot fi susţinute. 

Eugen Teodorovici a vorbit la grămadă despre „plafonarea” pensiilor de peste 10.000 de lei (pentru a se da singur de gol că nu le plafonează, ci doar le impozitează cu o „taxă de solidaritate”), reducerea subvenţiilor de transport pentru studenţi, tăierea sporurilor la funcţionarii publici etc. Numai că o idee anunţată azi nu mai e valabilă mâine.

Viitoarea taxă de solidaritate, plănuită de PSD, ar urma să se aplice nu doar pensiilor speciale, ci tuturor pensiilor mari, peste un anumit plafon care urmează să fie decis, a declarat, marți, Teodorovici.

Printre cei care vor fi vizați de această măsură se numără magistrații, personalul navigant, funcționarii publici parlamentari, corpul diplomatic, funcționarii Curții de Conturi și personalul auxiliar din instanțe. În schimb, nu se atinge nimeni de pensiile speciale ale parlamentarilor, care în unele cazuri depășesc 10.000 de lei.

Deși a declarat într-o conferință de presă, după ședința CEx, că vor fi impozitate doar pensiile speciale, Eugen Teodorovici vrea să impoziteze cu cel puțin 30% toate pensiile care depășesc pragul de 10 000 de lei. Motivul este acela că dacă ar suprataxa doar pensiile speciale, măsura ar putea fi declarată neconstituțională.

 

„Pe legi speciale, în luna iunie avem un total de 4.046, din care magistrați 3.252, personal navigant – 653 și restul sunt din zona funcționarilor publici parlamentari, a corpului diplomatic, Curtea de Conturi și personalul auxiliar din instanțe”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi pentru Digi24.ro.

La nivelul minsterului de Finanțe nu s-a stabilit încă procentul „taxei de solidaritate”. Această taxă ar putea fi cuprinsă între 30% și 50%.

Nu vor fi impozitate pensiile militarilor, care nu sunt plătite din sistemul public de pensii, dar nici pensiile parlamentarilor care sunt „indemnizații pentru limită de vârstă”, plătite din bugetul Parlamentului. În unele cazuri pensiile parlamentarilor depășesc 10 000 de lei, în funcție de numărul de mandate și se cumulează și cu pensiile din sistemul public pe care le încasează aleșii.

Disperaţi să facă rost de bani!

Autorii dezastrului: Teodorovici și Dăncilă

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe, a anunţat, luni, că Guvernul va adopta un act normativ prin care va limita numărul de călătorii gratuite cu trenul pentru studenţi. De asemenea, limita de vârstă a studenţilor pentru a beneficia de gratuitate va fi de 26 de ani.

Tăierile bugetare nu ocolesc nicio categorie. Şi aproape nicio facilitate acordată pentru diverse categorii sociale. Este vorba, de exemplu, de sporurile de periculozitate pe care le încasează funcţionarii publici.

Majoritatea încasează un spor în cuantumul a 15% din salariu. Surse din guvern au explicat că în anii următori, ani în care legea salarizării unitare va duce la creşteri de salarii, sporurile respective vor pune presiune pe bugetele administraţiei centrale, motiv pentru care Guvernul vrea să stabilească o sumă fixă pentru aceste sporuri, astfel încât sporurile să nu crească odată cu salariul.

Urmează şi altele

Alte măsuri pregătite pentru a menţine deficitul bugetar sub cota de 3% privesc programe sociale precum „Cornul şi laptele”. Şi acesta va fi „reformat”, anunţă ministrul Teodorovici, de fapt o formulă eufemistică pentru a nu recunoaşte criza de bani a statului.

Cine a provocat acest dezastru în derulare, care va afecta pe toată lumea? Exact cei care anunţă acum măsuri pentru oprirea dezastrului!

Toate măsurile populiste luate de la guvernarea PSD-ALDE – de la majorarea exagerată a salariilor bugetare (vezi dezmăţul din primării), legea pensiilor, ajutoarele sociale pentru studenţi, pensionari, tichete şi vouchere etc. – au condus la criza de bani.

Adăugaţi aici OUG 114, care a afectat clienţii băncilor şi ai companiilor din comunicaţii, energie, plus acţiunile de atac la justiţie (încă în derulare) şi avem imaginea aproape clară a haosului provocat de cele două partide care compun puterea actuală.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* VIDEO EXCLUSIV. Bucuria Sorinei când spune că va pleca în America. A scăpat de spaimele cu care o teroriza familia Șărămăt

* Dăncilă, rușinată la Strasbourg. „Retorica anti-europeană a PSD și ALDE a fost drastic sancționată de cetățenii români la votul din 26 mai”

* E oficial: Ursula von der Leyen va conduce Comisia Europeană. Timmermans, spaima corupţilor, va fi mâna ei dreaptă, ca vicepreşedinte

* News ALERT: Franţa anunţă că o susţine pe Kovesi la şefia Parchetului European!

* Mincinosul! Nu va „plafona” nicio pensie specială peste 10.000 de lei! Şi nici nu va acoperi gaura de la buget cu „taxa de solidaritate”

* Au scos foarfeca bugetară! Guvernul PSD-ALDE anunţă primele măsuri de criză. Şi nu sunt suficiente pentru a opri dezastrul!

* „România este în CRIZĂ. Gaura la buget e imensă. Ne împrumutăm deja mai scump decât Grecia! Теодорович este DISPERAT”

* Tăriceanu (4%)+Ponta (6%)= 3%. De ce plus cu plus egal minus în orice combinaţie cu ALDE

* #şîeu??? Cuc, ministrul tamponat. Blestemul şoferilor jupuiţi de taxe şi blocaţi pe drumuri de ţară bananieră

* Cuc, mincinosule! Şeful uzinelor Ford s-a săturat de promisiunile electorale ale PSD privind autostrada Piteşti-Craiova

„Miza nu a fost salvarea Sorinei Săcărin de propriii ei părinți. Miza a fost justificarea SIIJ, intimidarea judecătorilor și validarea Antenei 3 ca instrument de dominare a media, influență și propagandă anti-justiție”

EXCLUSIV. Trei poze noi cu Sorina. Ținută departe de scandal, fetița pare fericită. În schimb, părinții adoptivi trăiesc un coșmar

Antena 3 încearcă să preseze justiția în „cazul Sorina”. Minciuni sfruntate, diversiuni ordinare în emisiunea lui Gâdea

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

VIDEO. Dacă doriți să revedeți un meci istoric: Simona Halep – Serena Williams 6-2, 6-2. Îți vine să sari în sus de bucurie și la reluare!

„Cine este acest GRECO? Parlamentul să facă o Comisie de anchetă!” Bazaconiile lui Relu Balamuc, impostorul care a înfrățit PNȚCD cu PSD

Mafia PSD a transformat Tarom într-o bombă zburătoare. Compania a fost jefuită sălbatic și cangrenată de nepotisme

Tupeul oamenilor lui Meleşcanu: dau vina pe „agitatorii” din Diaspora pentru haosul de la vot!

GRECO prezintă planul PSD-ALDE de capturare a justiției: Secția Specială + izolarea Președintelui + ordonanțe de urgență + pensionarea magistraților + polițiști de la Carmen Dan

GRECO descrie Secția Specială a Adinei Florea ca pe o structură de tip mafiot. Somație: desființați SS-Gestapo!

Aici puteți citi integral cele două rapoarte GRECO despre România

Savonea, ce faceţi acum cu „SS-Gestapo”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here