Dragnea „trăieşte” la Curtea Constituţională. Cazul Gheorghe Stan. Cine poate face curăţenie la CCR?

2
2695
Dorneanu - Enache - Deliorga - Stan - Varga

Curtea Constituţională a României (CCR) devine pe zi ce trece o anexă a politicului, unde majoritatea judecătorilor nu exercită voinţa poporului plătitor de taxe şi impozite, ci voinţa unui partid sau a unui lider politic, uneori împotriva Consituţiei şi a democraţiei.

În România, CCR se comportă tot mai mult ca un apendice politic, format din membri plătiţi regeşte care decid atunci când e cazul în defavoarea omului de rând şi în interesul unui individ sau al unui grup de sorginte mafiotă.

Este şi cazul ultimei decizii a CCR, care desfiinţează practic completurile de 3 judecători de la Înalta Curte, făcând jocul unor mari urmăriţi penal gen Darius Vâlcov, Elena Udrea, Alina Bica, familia Cosma de la Prahova etc.

Într-o viitoare guvernare a legii, nu a corupţiei politice cum e azi, CCR trebuie desfiinţată şi reînfiinţată pe baze noi, pentru cetăţeni, nu pentru clanuri politice. La fel trebuie procedat cu alte instituţii publice care azi ar trebui desfiinţate deja la cât rău au făcut omului de rând: Avocatul Poporului, Jandarmeria Română, CNA, TVR etc.

Ludovic Orban, liderul PNL, a cerut recent demisia judecătorilor CCR după modelul din Republica Moldova. Aceştia şi-au părăsit funcţiile după ce politicienii reformişti de la Chişinău au învins clanul oligarhului Plahotniuc, care controla statul vecin, inclusiv via Curtea Constituţională.

În România însă, unde de asemenea judecătorii Curţii au dat decizii împotriva statului şi în favoarea oligarhiei PSD-ALDE, judecătorii CCR nu pleacă de bunăvoie. Cine îi va forţa să renunţe la a mai face rău omului de rând, care le achită salariile exorbitante?

Dacă luăm ca exemplu „modelul Chişinău”, atunci răspunsul este tot politicul. În Republica Moldova, alianţa pro-europeană a Maiei Sandu cu Andrei Năstase, la care a cuplat obligat-forţat Igor Dodon, preşedintele în funcţie, este cea care a presat judecătorii Curţii să cedeze în favoarea poporului. Şi în România, soluţia e tot la politicieni. Cu o deosebire: cei care pot face asta sunt minoritari în Parlamentul de la Bucureşti. PNL, USR şi PMP nu pot face decât să le arate pisica judecătorilor CCR, aşa cum face, printr-o propunere de lege, deputatul PNL Pavel Popescu.

Proiect de lege pentru o altfel de CCR

Deputatul PNL Pavel Popescu propune ca deciziile Curții Constituționale atunci când analizează legi organice complexe (precum codurile penale) să poată fi luate doar cu majoritate de două treimi (adică minimum 6 judecători din cei 9).

Proiectul depus la Parlament de Popescu prevede și posibilitatea ca un judecător al CCR să fie recuzat sau să se abțină dacă se află în incompatibilitate.

”Suspiciunile de apărare a interselor ilegitime ale unor politicieni de către CCR apar tot mai des în discursul public. Aceste suspiciuni subminează autoritatea CCR mai ales în cazul deciziilor care favorizează politicieni implicați direct în numirea unor judecători CCR. Pentru a stopa această spirală a neîncrederii am depus o inițiativă legislativã de modificare a legii CCR astfel încât deciziile CCR să fie luate cu o majoritate de 2/3, obligând astfel judecătorii constituționali să găsească soluții în acord cu legea fundamentală şi nu în acord cu politicienii care i-au numit. Chem toți membrii Parlamentului să susțină acest demers”, este motivarea lui Pavel Popescu pentru curăţenia măcar provizorie la CCR.

Cazul Gheorghe Stan

CCR este şi astăzi populată cu destui incompetenţi sau pur şi simplu inşi utili partidului. Oameni fără coloană vertebrală, dispuşi să facă orice, aşa cum executau judecătorii Curţii din Republica Moldova ordinele oligarhului Plahotniuc, doar-doar să nu-şi piardă funcţiile de lux plătite de contribuabili.

Ultimul exemplu, şi cel mai grav însă pentru sănătatea acestei instituţii cu rol cheie în democraţie, este cel al lui Gheorghe Stan, fostul şef al Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie („SS-Gestapo”). Stan a fost pus de Dragnea şef la SS şi apoi propulsat ca judecător CCR pentru „calitatea” de a fi supus complet politicului.

Are în spate o carieră îndoielnică, din acest motiv a şi fost ales pentru funcţiile respective: să nu funcţioneze ca specialist competent, cu convingeri ferme, inclusiv îndreptate împotriva politicului, ci ca executant. Aşa a apărut şi dosarul fabricat lui Kovesi, tot pe fondul unei instituţii conduse de oameni fără caracter, slabi profesional şi cu dorinţă imensă de parvenire.

Alături de el, nu putea fiu decât cineva la fel: Adina Florea, procuroare din Republica Mazăre, slabă şi ea profesional şi capabilă să fie preş politic. Ambii sunt vinovaţi de abuzul îngrozitor împotriva fostei şefe a DNA: i-au făcut anchetă la comanda unui fugar penal pe care DNA în luase în vizor!

Un astfel de personaj ca Gheorghe Stan  a ajuns judecător la CCR. Fără să ştie nici măcar câte articole are Constituţia României. Câtă încredere mai poţi avea într-o instituţie cu Gheorghe Stan în interior? Zero. Practic, prin prezenţa lui în această instuţie fundamentală a democraţiei, Dragnea „trăieşte” la Curtea Constituţională. Cine face curăţenie la CCR?

Donați AICI pentru susținerea proiectului ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

Cazul Sorina. Abuz incredibil al „SS-Gestapo”, girat de procurorul general Bogdan Licu!

IPOCRITUL. Bogdan Licu se leapădă voalat de „SS-Gestapo”, dar girează acest monstru anti-justiţie în cazul Sorina

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

Ioana Ene Dogioiu: Sorina, abuzată de „SS”

* Imagine duioasă: Sorina și noua ei verișoară

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Camelia Bogdan: „Dan Voiculescu a dirijat banii Securității fără ca autoritățile române să-l deranjeze”

Şeful uzinelor Ford s-a săturat de minciunile PSD privind autostrada Piteşti-Craiova

Cei 7 magnifici de la CSM. Gruparea reformiştilor blochează a treia oară gaşca Savonea-Florea, care ţine cu dinţii de SS-Gestapo

PSD l-a umplut de bani pe Marius Pieleanu. Cum şi-a mărit averea „sociologul naţional” pe seama sondajelor scandaloase

Dăncilă, ce profitoare! Şi-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi. Meritul beizadelei? Mama-i şefă la PSD!

*Dăncilă – „un produs de slabă calitate, aproape un rebut”

Asfalt turnat direct pe pământ pe „moşia” clanului Manda-Olguţa. Sursa: „Programul Naţional Dragnea Liviu”, din banii noştri

Victor Rebengiuc, la protestul actorilor: „Au făcut doi golani un program de guvernare, pe sistem Caritas, și falimentul e aici”

Blestemul lui Codrin Ștefănescu către PSD-iști: „Lașilor, m-ați trădat! Mi-ați arătat fața oribilă a ceea ce urmează să devenim curând”

Cântărețul Marcel Pavel către baronul Oprișan: „Frate drag, știu că ești un om de onoare. Respect!”

Alungat de la Congresul PSD, baronul Oprișan se răzbună pe Europa. „Numai Papa de la Roma nu ne-a făcut corupți!”

VIDEO. „Filme horror” la Congresul PSD: atacați de „forțele iadului”, luptă cu „monștrii răi” care „îi mănâncă pe oameni”

Ion Iliescu poate fi fericit: PSD are președinte executiv plătit de ruși. Escală misterioasă la Moscova

Primul sondaj IMAS după alegeri: PNL crește la 27,5%, USR-PLUS la 25,2%, PSD scade la 18,9%!

Chirieac vinde statului „știri pozitive” cu 2.500 € bucata. Un nou șmen de 15.000 € de la Drumuri, cu trei zile înainte de alegeri

2 COMENTARII

  1. Madam Viorica DANCILA și pupilul ei de la finanțe se plâng toată ziua ca avem o gaura la buget de vreo 10 miliarde lei care creste și creste. Ăștia doi , niște incompetenți politici dar și profesionali nu RESTRUCTUREAZĂ SISTEMUL BUGETAR CARE ESTE ÎMPĂNAT CU SALARII DE DOUA ORI MAI MARI CA LA STAT ȘI ATUNCI CE FAC? Se adresează romanilor sa-și aducă copiii acasă de parca i-ar angaja pe toți la Curtea de Conturi (ce institutie a fost și ce este acum cu angajați aduși pe pile și o freacă ) !!!!
    Și a propos de Curtea Constitutionala exista state care NU au așa ceva pe când la noi parca am fi o țara cu PIB de 600 mld. Euro sa ne permitem înființarea acestor structuri complet inutile!!! Pentru ce am Parlamentul României, bun sau rău da legi , pentru ca asta este rostul lui. La fel tot felul de agenții ca avem cu sutele trebuiesc DESFIINȚATE ȘI TOȚI SA SE DUCĂ LA MUNCI PRODUCTIVE PENTRU ROMÂNIA NU SA IMPUNGA AERUL PRIN BIROURI ȘI TU-TU-URI
    PE AFARA, PE BANII DIN TAXELE ȘI IMPOZITELE ROMANILOR. RONANIA ARE NEVOIE DE O FORȚA N O U A. POLITICA NU DE NIȘTE PUPINCURISTI CARE N U. F A C. N I M I C!!!! Și pe salarii grase! La munca sa mergeți cu toții!!!!! LA PRIVAT ȘI N U. LA S T A T !!!!!

  2. Politicienii nu au ce cauta in Justitie !!!…Nu ar trebui sa faca parte din partide politice; iar cei ce se dovedesc, simpatizanti ai acestora, ar trebui exclusi din Justitie !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here