Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

8
5853
General-locotenent Iakov Rezanțev

Într-o lună de la invazia comandată de dictatorul Vladimir Putin, armata ucraineană a reușit să ucidă 7 generali ruși. Ultimul dintre ei, trecut pe lista ofițerilor decedați, este Iakov Rezanțev (48 de ani). Anunțul a fost făcut de Aleksei Arestovici, consilierul președintelui Volodimir Zelenski, informează Novosti Vremia.

„Trupele noastre l-au distrus pe comandantul Armatei 49 Combinate din Districtul Militar de Sud al Federației Ruse, generalul-locotenent Iakov Rezanțev. Și s-a întâmplat, veți râde mult, la aerodromul de la Cernobaevka”, a precizat Arestovici, referindu-se la aerodromul aflat nu departe de orașul Herson, ocupat de ruși.

Este a 10-a înfrângere a trupelor rusești la Cernobaevka, de când aceștia au capturat aerodromul din acea zonă, încercând să-l țină sub control în ciuda atacurilor constante ale Forțelor Armate ucrainene.

Consilierul prezidențial nu a oferit detalii suplimentare despre operațiunea în care a fost lichidat generalul Rezanțev.

A absolvit 3 universități militare cu medalia de aur. A avut misiuni speciale în Georgia și Siria. I s-a înfundat în Ucraina

Iakov Vladimirovici Rezanțev s-a născut la data de 17 iunie 1973, în satul Elbanka din Republica Altai (Siberia). Coincidență: pe teritoriul republicii autonome situate la granița cu Mongolia, China și Kazahstan se află două buncăre pregătite pentru situații-limită, de atac nuclear.

Din august 2020, Rezanțev a îndeplinit funcția de comandant al Armatei 49 Combinate din Districtul Militar de Sud. Anul trecut, Putin i-a acordat gradul de general-locotenent.

Iakov Rezanțev s-a aflat în serviciul militar din 1990. A absolvit trei universități militare cu medalii de aur:

 • 1994: Școala superioară de comandă a armelor combinate din Orientul Îndepărtat (numită după mareșalul sovietic Robossovski);
 • 2002: Academia de Arme Combinate a Forțelor Armate ale Federației Ruse;
 • 2008: Academia Militară a Statului Major al Forțelor Armate al Federației Ruse.

A fost comandantul Gărzii 57 separate, pușcă motorizată, Ordinul Banner Roșu Krasnograd al Brigăzii Suvorov (2010-2011), comandantul Ordinului 7 Banner Roșu Krasnodar din Kutuzov (2011-2013).

În 2013 i-a fost conferit gradul militar de general-maior.

Din 2013 până în 2016 – șeful Statului Major al Armatei a 20-a din Districtul Militar de Vest.

Din 2018 până în 2020 – comandant al Armatei 41 Combinate din Districtul Militar Central (Novosibirsk).

Din august 2020 până în prezent – comandant al Armatei a 49-a Combinată a Districtului Militar de Sud (Stavropol).

A îndeplinit sarcini speciale în ocuparea unei regiuni din Georgia (Abhazia), dar și în Republica Arabă Siriană.

A participat la invazia rusă a Ucrainei.

Ordine și medalii:

 • Ordinul Meritul Militar (2020);
 • Ordinul pentru Meritul Patriei, gradul IV (2019);
 • Ordinul lui Alexandru Nevski;
 • Medalia Suvorov;
 • Medalia „Participant la operațiunea militară din Siria”;
 • Ordinul Curajului „Afyrkhaharazy aorden” (8 decembrie 2016, Abhazia) – pentru îndeplinirea exemplară a sarcinilor de menținere a păcii pentru a asigura securitatea și inviolabilitatea frontierei de stat a Republicii Abhazia;
 • Medalia „Pentru vitejia militară” (Abhazia);
 • Medalia „Pentru Combat Commonwealth” (Abhazia).

Generalii ruși lichidați pe frontul ucrainean (lista completă)

 • general-maior Andrei Suhovețki (47 de ani)
 • general-maior Vitali Gherasimov (44 de ani)
 • general-maior Andrei Kolesnikov (45 de ani)
 • general-maior Oleg Mitaev (48 de ani)
 • general-locotenent Andrei Mordvicev (46 de ani)
 • general-locotenent Iakov Rezanțev (48 de ani)
 • general-maior Magomed Tușaev (mâna dreaptă a sângerosului Ramzan Kadîrov, președintele republicii autonome Cecenia și aliatul lui Putin).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Au dispărut!” Toți șefii serviciilor secrete rusești, ministrul Șoigu (Apărare) și generalul Gherasimov (Statul Major General) s-au „evaporat”

* „La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

* Crapă imperiul: azerii atacă în Nagorno-Karabah, după ce rușii și-au mutat în Ucraina o parte din trupele dislocate în Armenia

* „Putin pregătește atacuri teroriste lângă Moscova, pentru a justifica mobilizarea rezerviștilor. Vor fi explozii cu mii de victime, la un combinat chimic sau la o rafinărie”

* Anunț oficial al NATO: Rusia a pierdut 40.000 de oameni în Ucraina – morți, răniți, prizonieri și dispăruți în luptă (21% din totalul efectivelor)

* AUDIO. Generalul rus care ucide civili în Mariupol: „De ce nu e mutilat încă? De ce n-are urechea tăiată? De ce nu șchioapătă acest bastard?” / „Să fie găsit la reanimare și să i se împingă o sticlă spartă de bere! Puneți totul pe seama boschetarilor!”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

* VIDEO. Ucrainenii au distrus o uriașă navă de desant a rușilor, a cărei poziție fusese divulgată într-un film de propagandă al Moscovei

Trădare abominabilă: generalul rus Zusko, crescut în Ucraina, s-a întors să-l bombardeze pe fratele său, colonelul Zusko, care a rămas să lupte pentru țara sa. „Ăsta nu e om! Îl blestemă tot satul!”

Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

„Măcelarii lui Kadîrov” au fugit din Ucraina în Cecenia, după ce au pierdut sute de luptători. „Toți kadîroviții uciși vor fi cusuți și îngropați în piele de porc”

Planul oligarhilor ruși: vor să-l captureze pe Putin și să-l predea Occidentului, în schimbul ridicării sancțiunilor economice! Au însă o problemă: deocamdată nu găsesc sprijin din partea forțelor de securitate

VIDEO. Mesajul muzical al lui Putin: „Ucraina și Crimeea, / Belarus și Moldova, / Kazahstan și țările baltice / Sunt țara mea”

„Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

A fost lichidat și generalul Mordvicev, care-i înarma pe separatiștii din Donbass. Este al 6-lea general rus omorât de ucraineni în 23 de zile

Un primar din Siberia a dezvăluit, fără să vrea, două secrete militare care-l incriminează pe Putin

A fost arestat generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

Propaganda rusă făcută de „dragnista” Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, amendată de CNA cu 40.000 de lei

* Codruța Kovesi, activitate intensă la Parchetul European. Peste 500 de anchete, cu daune de 5,4 miliarde de euro. Câte dosare sunt din România

* Condamnări pentru corupție: Vlădescu – 8 ani și 6 luni; cumnatul lui Geoană – 7 ani; Boureanu – 4 ani și 3 luni. Șpăgi de 20 de milioane de euro

* Șoc în fotbal: Italia, campioana Europei, eliminată acasă de Macedonia de Nord! Al doilea Mondial consecutiv fără cvadrupla campioană a lumii

8 COMENTARII

 1. Nu exista nici un maresal Robosovski…
  Este vorba despre Rokossovski. Altminteri un personaj foarte interesant. Personajul principal in filmul lui Mihalkov „Ars de soare” se bazeaza pe viata lui Rokossovski.
  Propaganda putinista (ca si „Tarul” sau „Amiralul”) facuta cu talent si convingere de oameni ce si-au vandut sufletul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here