PSD să-şi ceară iertare! E singurul lucru bun pe care-l poate face

3
850

La prima vedere, e firesc. O aşa mediatizare abundentă se justifică prin prisma faptului că e vorba de viaţa omului de rând, influenţată de viaţa celor care îl conduc. PSD conduce România azi, deci pare logic să vezi ce se întâmplă cu el.

Prin urmare, din acest punct de vedere, pot înţelege interesul presei (nu sunt sigur că e şi al opiniei publice) faţă de congresul PSD.

Din altă perspectivă, nu. Personal, nu dau doi bani pe acest eveniment indiferent ce se va întâmpla acolo. Nu mă aştept la mai nimic bun pentru mine, ca jurnalist şi cetăţean, pentru majoritatea românilor.

De ce? PSD rămâne un fel de monstru roşu al politicii. Zic roşu din două motive:

1 – de la culoarea roşie – simbol al comunismului criminal

2 – de la sângele celor împuşcaţi la Revoluţie, prin voia lui Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD

Când şi-a ispăşit acest partid păcatul crimei? Când s-a lepădat el de răul ce-l poartă în vine de zeci şi zeci de ani, ca urmaş al fostului Partid Comunist Român? 

Unii vor spune că nu mai contează ce-a fost în trecut. Ba da! Şi pentru el, şi pentru PSD-işti, şi pentru noi toţi, ca oameni simpli obligaţi să convieţuim cu PSD.

Contează exact în aceeaşi măsură în care, pentru sufletul unui om obişnuit, e vindecabil să treacă peste o greşeală a trecutului dacă o admite, şi-o mărturiseşte şi o regretă. 

Ceva similar cu spovedania de la biserică, dar nu obligatoriu în sens habotnic, ci pur şi simplu etic, psihologic şi pacifist deopotrivă.

Aş putea fi interesat de congresul de azi al PSD, cum aş fi putut fi interesat şi de cele din trecut, de multe alte reuniuni şi momente aşa-zis cruciale, dacă aş fi auzit măcar o dată un lider dispus să-şi pună cenuşe-n cap pentru nenorocirile trecutului.

Nu am auzit şi nu voi auzi aşa ceva câtă vreme acest partid există în forma actuală. Şi-atunci cum să am încredere că pot convieţui cu el? Cum să-l iert pentru vieţile pierdute, la Revoluţie şi mulţi ani după aceea, când nici justiţia n-a făcut-o?

Nu pot să am încredere în PSD. Nu spun că nu am încredere în toţi oamenii care compun acest organism. Sunt şi în PSD români, unii chiar nevinovaţi şi dornici să facă bine, nu doar profitori şi combinatori.

Dar ei nu contează şi până şi ei împart acest păcat al complicităţii cu răul de moarte făcut semenilor de la Ion Iliescu încoace.

Oricâte declaraţii de bună intenţie ai face, orice promisiuni ai pune pe masă, nimeni nu te spală de satanismul pe care-l întreţii prin nerecunoaşterea vinovăţiei din trecut.

Şi nu e vorba doar de crimele din decembrie 1989 sau de la mineriade. E vorba de multe alte crime, de cele din spitale, de crima naţională produsă de emigrarea în masă provocată de doctrina hoţiei încurajate de acest partid, de crima împotriva legii, a adevărului şi a bunului-simţ. E vorba de crimele antidemocraţie şi antijustiţie, din 2017 încoace, de atacurile anti-Rezist şi de 10 august, de Topoloveni şi Târgovişte, de multe, multe altele.

Acest PSD duce în sufletului lui o povară imensă. Care nu e doar a lui, e şi a noastră, ca naţie. Aşteptăm de aproape 30 de ani o izbăvire, o pocăinţă, o schimbare cu adevărat profundă. Dar ea nu vine.

Iliescu, Năstase, Ponta, Dragnea, Dăncilă şi cine-o mai veni, la ce bun? Aşa cum funcţionează PSD dintotdeauna, nu te poţi aştepta de la el decât să poarte cu sine gena răului care continuă să stea lipit, la pachet, şi de destinul acestui popor.

PSD este sursa celor mai perfide trăsături de caracter, care populează încă naţia, pe ici, pe colo, prin părţile esenţiale. Este sinonim cu minciuna, lăcomia, hoţia, trădarea, incompetenţa, batjocura, aroganţa, tupeul. Toate acestea colcăie în mecanismul de partid.

Dacă PSD ar vrea cu adevărat să se lepede de ele, de toate păcatele pe care Biserica le propovăduieşte zilnic credincioşilor de rând, dar pe care nu le impută niciodată „mai-marilor” politici, ei bine, PSD are o singură cale: SĂ-ŞI CEARĂ IERTARE!

Iartă-mă, române! Acesta ar putea fi singurul început bun pentru PSD. Iartă-mă pentru răul pe care ţi l-am făcut şi pe care mă leg acum, în faţa ta şi a lui Dumnezeu, că nu-l voi mai face.

Abia atunci aş putea să accept PSD în viaţa mea.

Să-şi ceară iertare României! E sigurul lucru bun pe care ar putea să-l facă PSD. Dar nu-l va face.

3 COMENTARII

  1. In psd nu exista oameni de calitate . Nu sunt de acord cu dv. Oamenii de calitate nu se vor aduna niciodată la un loc cu criminalii , hotii sau infractorii de toate categoriile . Psd-ul trebuie desfiintat ca partid iar membrii care-l compun sau l-a compus , sa fie intregistrati intr-un registru special , cu interdictia de a mai face politica , pe viata .

  2. Exact! Daca le-ar ds prin cap asa ceva ar geniali.
    Dar nu uit cum a fost in parlament cand Basescu a vrut sa initieze condamnarea comunismului. S-a auzit deodata o tropaiala de bizoni revoltati si ideea era luata in deradere. Cu astfel de bizoni cu pielea groasa avem de-a face in PSD si nu numai, fostii profitori din epoca comunista au proliferat o retea tot mai bogata, cu tentacule pana in ultimul catun, si ei nu se dau dusi. Ei se cred nemuritori si genial de smecheri…Nu stiu daca oamenii cu simtul dreptatii din aceasta tara vor avea forta sa-i mature ca specie….

  3. de acord dar iertarea sa vina la rahova in excursii pe 30 si 50 de ani numai asa se va face liniste in societatea romaneasca ,toti borfasii la puscarie dle ciocazanu nu stiu de la caldura se intampla ceva cu oamenii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here