Primarul PSD vulgar e rudă cu directorul SIE. El stăpânește o comună din Bacău prin combinații și teroare

4
11790
Ion Vlasie (primar) și Gabriel Vlase (director SIE)

Ion Vlasie, primarul vulgar al comunei Ștefan cel Mare din județul Bacău, are o relație de rudenie cu Gabriel Vlase, directorul Serviciului de Informații Externe (SIE). Amândoi au făcut carieră și avere pe filieră PSD.

Pe Gabriel Vlase îl mai știa lumea: a fost deputat PSD (din 2016), iar de anul trecut e șeful spionilor români, ca director al SIE.

Despre Ion Vlasie nu se auzise dincolo de hotarele Bacăului. Dar acesta s-a remarcat brusc, devenind personaj național, odată cu mitingul organizat de PSD la Iași.

Un reportaj realizat de Recorder.ro îl surprinde pe Ion Vlasie în două secvențe:

  1. când conduce un „lot” de 240 de cetățeni ai comunei Ștefan cel Mare spre marele miting al PSD, cu regretul că „n-am mai avut mijloc de transport, că veneau mai mulți”;
  2. când strigă ca descreieratul: „Îmi bag p…a-n gura ta! Vino-ncoa tu! F…u-te-n gură să te f…t!”

În imagini, cele două secvențe sunt în minutele 1:25, respectiv 15:40.

Din două surse diferite, originare din județul Bacău, am aflat că între Gabriel Vlase și Ion Vlasie există o legătură de sânge. Diferența de nume e înșelătoare: o greșeală a unui funcționar de la primărie, la eliberarea unui certificat de naștere, a fost suficientă pentru a face din Vlase Vlasie sau din Vlasie Vlase (nu se știe exact care a fost oul și care găina).

Sursele ziaristii.com nu au putut indica dacă Gabriel Vlase și Ion Vlasie sunt verișori sau dacă relația dintre ei este de unchi-nepot. Dar ne-au informat că părinții/bunicii celor doi se trag din satul Conțești, comuna Sascut (aproape de Urechești, între drumul care duce de la Adjud la Onești și cel care leagă Adjud de Bacău).

Jupânul locului

E viteaz domnul primar…

Și Gabriel Vlase, actualul director al SIE, este tot un produs al Bacăului, fiind crescut în pepiniera Dumitru Sechelariu-PSD.

Ruda sa, Ion Vlasie, n-a avut ambiții de mărire la București, ci s-a mulțumit să devină un jupân local. A luat Primăria comunei Ștefan cel Mare în anul 2000 și de atunci nu a mai cedat-o niciodată.

Are deja 19 ani de domnie, iar puterea sa în localitate a crescut de la an la an. Despre puterea economică e vorba, pentru că așa ține el comuna sub stăpânire medievală. Primarul Vlasie jonglează cu terenuri agricole și păduri, cu subvenții de tot felul.

Își „omenește” electoratul

Primarul Vlasie în acțiune

Bunăstarea sa, în contrast violent cu sărăcia majorității locuitorilor, se vede de la o poștă. Iar Vlasie și-o arată de câte ori are ocazia – de exemplu, atunci când „face cinste la toată lumea” cu trei mici, o friptură, o bere sau „o țuică de-a noastră”. Plus diverse pomeni electorale…

Puterea politică îi e dată de apartenența la PSD (partid care deține și guvernarea în România, dar și conducerea Consiliului Județean Bacău) și de cei 11 consilieri (din 15) pe care-i are PSD în Consiliul Local. Pentru o ajunge la o asemenea performanță, primarul Ion Vlasie a strămutat în comuna Ștefan cel Mare o adevărată colonie de rromi. Aceștia reprezintă nucleul dur al electoratului său, dar și masă de manevră pentru acțiuni de partid precum mitingul de la Iași.

Aceste strămutări pot explica de ce populația comunei de pe malurile Trotușului, la sud de Onești, a crescut la recensământul din 2011, față de cel 2002, cu 404 locuitori (de la 4.338 la 4.742 de locuitori). În majoritatea comunelor din România, populația e într-o puternică scădere.

Conform prezentării de pe Wikipedia, compoziția etnică a comunei este: români – 76,95%, rromi – 18,89%, altele – 4,16%.

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Aurica Cobuz, primărița PSD care scoate pantoful și-ți dă cu el în cap. „Măi, tu chiar vrei bătaie!”

Mesajul lui Dragnea: Puteam să-i batem măr pe ieșeni, dar ne-am abținut. Deocamdată…

Antena 3 ceartă un ministru pentru că-l aduce „prea repede” în țară pe fugarul Radu Mazăre!

4 COMENTARII

  1. Ăștia sunt politicienii primari ai PSD ? Parca ne întoarcem in timp in toamna anului 1946!!!! Pe tot ce a pus mâna PSD s-a ales praful și pulberea. Se vede de la o posta ca toate “ realizările ăstora din PSD s-au făcut multe dintre ele la presiunea Uniunii Europene! Parca România este blestemata sa rămână de căruță cu acești îmbogățiți , nu exista in RONANIA o institutie abilitata sa is la bani mărunți toate averile acestor PSD-isti doar din momentul in care au intrat in politica!!!!
    Dacă mai rămân la guvernare ne mănâncă de vii , însă nenorocirea ca nu exista o alternativa la guvernare!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here