Iohannis: „PSD e preocupat să-i fie bine lui Dragnea, nu să le fie bine românilor. Votați pe 26 mai!”

0
547

Klaus Iohannis îi cheamă pe români la vot, pe 26 mai, insistând că e bine să votăm și la europarlamentare, și la referendum. Președintele a adus noi acuzații guvernării PSD-ALDE.

Klaus Iohannis a explicat și motivele pentru care a refuzat să-i numească în funcții de ministru pe cei trei propuși de PSD: Eugen Nicolicea la Justiție, Tit-Liviu Brăiloiu la Românii de pretutindeni, Oana Florea la Fonduri europene.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis

  • „PSD a produs cea mai slabă guvernare de după Revoluție: zero autostrăzi, spitale, doar promisiuni. La capitolul realizări, nimic – cu o excepție: la modificări pe Codurile penale au lucrat mult și prost.”
  • „Se pune întrebarea retorică: de ce au lucrat PSD-iștii pentru subjugarea justiției? Răspunsul e clar: pentru a-l scăpa pe Dragnea de justiție! Pentru PSD e mult mai important să-i fie bine lui Dragnea decât să-i fie bine României sau să le fie bine românilor.”
  • „Și cum Dragnea și alții au probleme cu justiția, în Europa nu mai discută nimeni cu ei. PSD are impresia că nici România nu mai trebuie să fie aproape de UE. PSD se preocupă de problemele lui Dragnea, nu de problemele României.”
  • „Înainte de Paști mi-au propus PSD-iștii o remaniere a acestui guvern. Nu pentru a face guvernarea mai bună. S-au certat ei între ei, găștile din PSD, și au venit cu trei propuneri: Nicolicea, Brăiloiu și Florea. Le-am spus atunci că nu sunt de acord cu remanierea, pentru că nu aduce nimic bun și nu e făcută pentru a guverna mai bine. Azi le-am dat PSD-iștilor refuzul meu și în scris, ca să înțeleagă mai bine.”
  • „În expunerea de până acum se vede clar că apar două teme: justiția și proasta guvernare. Proasta guvernare care încearcă prin ordonanțe de urgență să creeze impresia că lucreze pentru români, dar ea de fapt acoperă lipsa de soluții.”
  • „Exact aceste două teme le-am propus românilor pentru referendumul din 26 mai. Prima temă: justiția. Aștept să spună românii că nu sunt de acord cu politicienii corupții, în sensul că «Da, suntem de acord» – «cu interzicerea corupției» am vrut să spun – «cu interzicerea amnistierii pentru fapte de corupție». A doua întrebare: «Da, suntem de acord să se interzică ordonanțele de urgență în domeniul justiției și politicii penale».”
  • „Avem ocazia deosebită să decidem viitorul României pe 26 mai. Alegerile și referendumul sunt despre viitorul european și al României. Într-o democrație, lucrurile se schimbă prin vot. Așadar, votați pe 26 mai!”

CITIȚI ȘI:

„Eşti sigur că vrei să renunţi la România?” Super-clip de apel la vot cu Oana Pellea, Victor Rebengiuc, Medeea Marinescu, Marius Manole, Mihai Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here