CTP: „Discursul lui Dragnea pregătește o intervenție în forță, cel puțin la fel de violentă ca aceea din 10 august”

2
3319

Violența de limbaj a lui Liviu Dragnea, invocarea de către liderul PSD a unor asasini imaginari, precum și amenințările ministrului de Interne, Carmen Dan, la adresa manifestanților anti-PSD sunt văzute de publicistul Cristian Tudor Popescu ca un semnal că urmează ceva rău.

CTP crede că Dragnea, tot mai nervos, pregătește o intervenție în forță împotriva celor ce-l contestă. O intervenție care ar putea fi chiar mai violentă decât cea din 10 august 2018.

Analiza lui Cristian Tudor Popescu a fost făcută la Digi 24, telefonic, în calitatea acestuia de invitat permanent.

Principalele afirmații ale lui Cristian Tudor Popescu

  • „Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD, care până acum nu au comis nicio violenţă – poate aceea de a-şi fi, probabil, fracturat vreun deget lovind cu palmele şi pumnii în metalul acelui autobuz. În rest, nu au comis nicio violenţă, dar o astfel de atmosferă, cum construieşte Dragnea, poate să justifice o intervenţie in forţă, cel puţin la fel de violentă ca aceea din 10 august.”
  • „Carmen Dan şi-a început mandatul făcând o listă cu nişte persoane luate de ea de pe Facebook, în timpul manifestaţiilor contra OUG 13. Nişte oameni care postau pe Facebook şi despre care a decretat dânsa că sunt conducătorii şi instigatorii manifestaţiei.”
  • „Acum spune Carmen Dan că nu doreşte să avem victime ale agresiunior şi să se deschidă dosare penale. Păi, avem victime ale agresiunilor din 10 august anul trecut, nenumărate victime ale agresiunilor forţelor de ordine sub conducerea doamnei Carmen Dan, şi avem şi un dosar penal – sau mai multe – în legătură cu acele violenţe, şi la 9 luni după asta nu ştim încă nimic. Asta, apropo de dosare care nu se finalizează, despre care vorbeşte Liviu Dragnea, dosare cu asasinii de la Athenee Palace multiplicaţi.”
  • „De aceea, Liviu Dragnea ţine discursurile cu cămăşi despre care nu ştie dacă sunt negre sau brune, iar Carmen Dan spune că e pregătită să bage jandarmii în forţă.”
  • „Cred că prezenţa voluntarilor observatori în toate secţiile de alegeri în ţară e extrem de importantă, în aceste condiţii. Exemplul lui Mihai Şora, care a anunţat că va face voluntariat ca observator la vârsta domniei sale, cred că poate mobiliza oamenii în acest sens.”

CITIȚI ȘI:

Infractorii României ameninţă protestatarii anti-PSD. Carmen-Gaz cere dosare penale şi vrea să facă din Poliţie a doua Jandarmerie

Prin maneaua lui Guță, PSD face propagandă Rusiei într-un clip oficial! Steagul Rusiei și un avion Aeroflot, alături de Dragnea

2 COMENTARII

  1. Mi se pare cam sumbra viziunea domnului Popescu, dar e posibil sa nu exagereze. La cat de jos a ajuns limbajul si conotatia mesajului difuzat prin canalele puterii, se poate ajunge la razboi civil.Au MUTILAT efectiv mintile oamenilor care-i privesc incat ei ii urasc pe cei din opozitie ca pe niste elemente sociale execrabile, in frunte cu presedintele. Iar excentricul de Ludovic Orban prea si-a dorit sa fie expresiv cu vorbele acelea, de parca se adresa unor baietei care se joaca de-a cowboy-ii!!! Ei toti se joaca intr-adevar cu romanii, pentru ca reactia acestora poate fi copilaresc de nefasta, nu te poti astepta la toata lumea sa reactioneze matur si rational…S-a ajuns prea departe cu ura si articole ca acesta pot ajuta la potolirea elanurilor inflacarate pana la paroxism….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here