Întăriți USR, nu-l demolați!

67
1842
Grigore Cartianu

Rezultatul neașteptat de slab al Alianței Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei) la alegerile din 9 iunie a declanșat furtuna în partidul-locomotivă al polului politic. Cătălin Drulă a demisionat din funcția de președinte, iar pretendenții au scos colții. Doi primari din provincie, Dominic Fritz (Timișoara) și Elena Lasconi (Câmpulung Muscel), par interesați de șefia USR, dar cu abordări diferite: Fritz e mai echilibrat, Lasconi – mai „revoluționară”.

Cea mai vehementă este Elena Lasconi, în tonul căreia se simte o dorință de revanșă, o dulce răzbunare după episodul „interviul de la Prima TV”, cel referitor la referendumul pentru familia tradițională, în urma căruia a fost scoasă din fruntea listei pentru europarlamentare.

În câteva luni, roata s-a întors: dată jos din avionul de Bruxelles, Elena Lasconi a urcat din nou în trenul de Câmpulung Muscel și a câștigat en-fanfare – realeasă cu aproape 70%, plus un Consiliu Local cu peste 50% Alianța Dreapta Unită. PSD și PNL au fost zdrobite de fosta jurnalistă de la Pro TV, și asta într-un fost oraș muncitoresc dintr-un „județ roșu”.

Robespierre de Câmpulung

Cu bateriile puternic încărcate de votul muscelenilor, Elena Lasconi a coborât din munți, a pătruns vijelios în Capitală și a decretat: dacă preia partidul, să nu-i mai prindă pe-acolo pe Cătălin Drulă și Cristian Ghinea! Mai exact, să nu-i mai vadă în Biroul Național.

Și nu numai pe ei. Elena Lasconi a explicat că „trebuie să zboare și alți băieţi de acolo”. Cine, concret? „Oamenii ăștia care sunt acum la butoane; ei au greșit și trebuie să facă pasul în spate”. Detalii suplimentare despre planul robespierrian: „Vreau să mă asigur că schimbarea va fi profundă şi se va întâmpla cu adevărat, nu doar de faţadă. Adică nu doar schimbăm şeful, liderul, şi restul lucrurilor rămân la fel. E nevoie de un nou Birou Naţional şi de un nou Secretariat General. Trebuie făcută o resetare completă”.

Dar curând a apărut o incoerență logică: „N-o să-i scoată nimeni în șuturi din USR, pentru că e nevoie de experiența lor. (…) Noi nu avem nevoie de dezbinare, noi avem nevoie construcție acum, de a strânge rândurile”.

Hopa! Păi, ori „resetare completă”, „schimbare profundă”, „să zboare și alți băieți de acolo”, „oamenii ăștia, care sunt acum la butoane, trebuie să facă pasul în spate”, ori „nu avem nevoie de dezbinare acum, trebuie să strângem rândurile”.

Evident că nu e nevoie de dezbinare, dar exact dezbinare aduci când, de la înălțimea celor aproape 70% de la Câmpulung, vorbești cu dispreț despre „băieții de acolo, din conducere” care trebuie să „zboare”! E un dispreț pe care nu-l merită oameni precum Stelian Ion (care a făcut o campanie totală la Constanța), Radu Mihaiu (care continuă să lupte eroic cu fraudele masive de la Sectorul 2) sau Allen Coliban (învins în condiții discutabile la Brașov de coaliția PSD-PNL). Și am dat doar exemple de oameni care n-au defilat spre succes precum primărița musceleană, dar sunt membri în Biroul Național al USR.

Tot acolo îl regăsim și pe Lucian Stanciu Viziteu, primarul reales al Bacăului, care n-a beneficiat de indulgența Elenei Lasconi – cel puțin, nu l-a nominalizat. Mai norocoși au fost Ionuţ Moşteanu (care a pierdut la Pitești, dar „în Ionuţ am foarte mare încredere şi cred că este cel mai muncitor om pe care-l cunosc, o să-l susţin şi la parlamentare”), Vlad Voiculescu („e un om de calitate, aş putea să lucrez cu el, nu cred că este printre primii 5” care „să facă pasul în spate”), Cristian Seidler („şi cu el aş putea lucra, e un băiat foarte inteligent”) și Claudiu Năsui („e foarte OK, e un om foarte inteligent”).

Gânditoarea din Munți

Așadar, sunt destui „oameni de calitate”, „muncitori” și „inteligenți” printre „băieții de acolo”… Și nici nu s-ar mai impune, chiar așa, o „resetare completă”… Într-un „nou Birou Național” ar urma să se regăsească destui oameni care sunt și acum „acolo”

Dar să nu fie Drulă și Ghinea! – așa a decretat Gânditoarea din Munți! Ei trebuie „zburați” precum neghina din holdele de grâu! Pe ce criterii a dedus Lasconi că Moșteanu, Voiculescu, Seidler și Năsui sunt buni, dar Drulă și Ghinea sunt răi – acesta rămâne un mister. Iar o asemenea judecată, exprimată public, intră în contradicție flagrantă cu afirmația „nu avem nevoie de dezbinare acum, trebuie să strângem rândurile”. Efectul obținut este exact cel contrar: nu poți „strânge rândurile” anunțând decapitări, îndepărtări și exilări printre cei care au condus partidul ori i-au făcut strategia în ultimii ani!

În fond, cine cere îndepărtarea cui? Elena Lasconi, primărița din Câmpulung Muscel, se pune intempestiv în fața lui Dominic Fritz, primarul Timișoarei, și a lui Lucian Stanciu Viziteu, primarul Bacăului, și vrea să-i „zboare” pe Cătălin Drulă și Cristian Ghinea, două branduri puternice ale USR, care au performat ca miniștri și s-au tăbăcit în luptele crunte cu PSD și PNL.

E drept, rezultatele la alegeri au fost foarte proaste. 8,64% la europarlamentare, cu doar doi eurodeputați USR (și unul de la PMP), e dureros de puțin. La fel, pierderea Brașovului, posibil și a unul sau două sectoare din București, precum și ratarea unui succes la Constanța. Dar a făcut Elena Lasconi o analiză profundă și obiectivă a cauzelor care au dus la aceste rezultate? În mod cert, nici la nivelul întregului USR nu există – încă – o asemenea analiză. Și, da, e mare nevoie de ea! Și, da, trebuie luate decizii pe baza ei! Dar nu înainte, pe baza puseelor revanșarde ale unuia sau ale altuia!

Mădulărea și Măgeanu

Apropo: Elena Lasconi n-a avut parte, la Câmpulung Muscel, de opoziția comună a PSD+PNL. Împotriva ei au candidat, separat, vânjoșii Georgel Mădulărea (PSD) și Norris Măgeanu (PNL). Sigur că i-ar fi bătut și dacă mergeau împreună. Cu o condiție: să nu se fi năpustit asupra ei 3-4 televiziuni ale oligarhilor penali. Și nu acum, în campanie, ci de vreo patru ani. Acolo, în munți, n-a ajuns această otravă a democrației românești, dar doamna Lasconi se face că nu vede. Poate a avut ea talentul personal de a nu-i înfuria pe Gâdea, Ciutacu, Alexandreasca etc. În mod cert, a avut șansa de a nu-i bate la ușă, amenințător, agenții de publicitate ai televiziunilor-tonomat și nici patronul vreunei firme de salubritate care produce gunoaie mediatice…

La București, Clotilde Armand și Radu Mihaiu au avut de luptat cu PSD-PNL în formă „comasată”, dar și cu televiziunile insalubre. Și totuși, din declarațiile Elenei Lasconi, primarul Sectorului 2 ar trebui să „zboare” din Biroul Național, pentru ca „schimbarea să fie profundă„, iar „resetarea – completă”. Cel puțin, acesta n-a primit până acum un bilet de grație din partea primăriței din Câmpulung, așa cum au primit alți 4-5.

De la Ghinea la Chichirău

Elena Lasconi a lansat și o idee constructivă: readucerea în USR a celor care au plecat și au performat în afara partidului. S-a referit, în mod cert, la europarlamentarii (din 2019-2024) Nicu Ștefănuță și Vlad Gheorghe, dintre care primul a obțint un nou mandat ca independent; la Mihai Polițeanu, proaspăt ales primar al Ploieștiului; la Cosette Chichirău, care a rupt masiv din voturile USR la Iași. S-a gândit, probabil, și la alții.

Dar încercarea de a-i readuce pe aceștia în USR ar fi trebuit făcută și de Cătălin Drulă, dacă ar fi rămas președinte. Ar fi fost și o recunoaștere a greșelii de a nu fi făcut toate eforturile pentru a-i păstra în partid (deși, când au plecat, aceștia nu-și demonstraseră capacitățile electorale la un nivel atât de ridicat, la unii erau și greu de intuit).

Așadar, ar fi foarte bine să fie reintegrați în USR oameni precum Ștefănuță, Polițeanu, Chichirău și Vlad Gheorghe – va fi greu, poate chiar imposibil, dar merită încercat. Și nu să fie simpli membri de partid, ci promovați în Biroul Național, pe baza votului intern; să capete un rol important în elaborarea și aplicarea politicilor USR.

Dar dacă-i aduci pe Ștefănuță, Polițeanu, Chichirău și Vlad Gheorghe în timp ce-i îndepărtezi „de la butoane” (adică din Biroul Național sau din funcții executive) pe Drulă, Ghinea, Barna sau Stelian Ion, ai căzut din lac în puț! Fiecare are calitățile și defectele sale, fiecare are meritele și vinovăția sa, dar nu poți să-i înlocuiești pe Drulă, Ghinea, Barna sau Stelian Ion (foști miniștri și un ex-vice-prim-ministru, doi foști șefi ai partidului) cu Ștefănuță, Polițeanu, Chichirău și Vlad Gheorghe! Cea mai bună soluție e să-i pui unii lângă alții, să tragă împreună la căruța USR.

Cazul Cioloș

La fel trebuie procedat și cu Dacian Cioloș și partidul său, REPER. Oameni precum fostul premier, Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru (toți trei, europarlamentari în ultimii 5 ani) trebuie recuperați și reintegrați în USR, acum, că și-au dat seama și ei care le sunt limitele pe cont propriu. Din divorțul USR-Cioloș au pierdut ambele tabere, iar voturile REPER s-au redistribuit acum la PSD, PNL, AUR și Șoșoacă, în loc să întărească USR. Dar pentru o nouă joncțiune politică e nevoie de înțelepciune și realism, de stabilirea unor condiții rezonabile, nu de pretenții absurde sau negocieri de pe poziții de forță.

Cu toate aceste „cioburi” adunate și lipite la locul lor, cu valorificarea performerilor interni de la alegerile recente (Fritz, Viziteu, Lasconi etc.), cu păstrarea unei relații speciale cu Nicușor Dan și cu gestionarea inteligentă a unor pierzători de moment, dar valoroși (Drulă, Ghinea, Coliban, Stelian Ion, Moșteanu, Prună etc.) și a unor batailleur-i formidabili cu finalitate electorală incertă (Clotilde Armand, Radu Mihaiu), USR poate reveni rapid la 17-18%, ba chiar să treacă de 20%, mai ales că recentele alegeri au sporit frustrarea din societate.

Important: la alegerile din toamnă, blocada mediatică anti-USR nu va putea fi la fel de mare ca în campania pentru 9 iunie. Mai ales la prezidențiale, vizibilitatea candidaților care contează va crește spectaculos, nemaifiind obturată de cohorta de primari cu teșchereaua plină. Nici la parlamentare nu va fi înghesuiala cu care ne-am confruntat recent.

Și mai important: în toamnă nu va mai exista mobilizarea primarilor! Rolul lor, al baronilor locali în general, a fost covârșitor la „comasatele” din 9 iunie. La prezidențiale și parlamentare, influența primarilor va scădea la cel mult 20-25% din cea manifestată în această primăvară.

Drulă și Lasconi

Așadar, există motive de optimism: în toamnă, forțele Dreptei, cu USR pe post de locomotivă, își pot duce candidatul în turul 2 al alegerilor prezidențiale, iar în finală – conform tradiției – îl pot învinge pe reprezentantul Stângii. Iar parlamentarele vor fi influențate masiv de prezidențiale.

Condiția obligatorie este ca Dreapta să aibă un candidat de forță, credibil și carismatic. Cătălin Drulă putea fi acest candidat, dar acum drumul i s-a înfundat (peste ani, însă, va putea reveni în forță, e un politician pregătit, onest, vizionar și determinat). Dominic Fritz nu are dreptul să candideze, pentru că nu are cetățenia română. Elena Lasconi poate prelua ștafeta prezidențială, are calități care s-o propulseze, însă doar dacă va arăta mai multă maturitate politică. Atitudinea de Robespierre intern, care tai capetele lui Drulă, Ghinea și Barna, dar le zâmbește galeș lui Gâdea, Ciutacu și Alexandreasca (organizatorii marilor linșaje anti-USR din ultimii ani), e sinucidere garantată. Rolul de Robespierre trebuie exersat cu adversarii politici din afara partidului, nu cu colegii din interior!

Uniunea Salvați USR-ul

Nicușor Dan a fondat Uniunea Salvați Bucureștiul pentru că, din poziția de ONG-ist, asta făcea de multă vreme: încerca să salveze patrimoniul Capitalei de lăcomia investitorilor și de corupția primarilor.

Apoi, USB s-a transformat în USR – Uniunea Salvați România – pentru că România Dreaptă, abandonată la un moment dat de Traian Băsescu, chiar avea nevoie să fie salvată. Dragnea și ciordacii lui îi puseseră gând rău și acționau banditește.

Acum, Bucureștiul pare salvat (Nicușor Dan e acolo), dar România a căzut pradă bandiților regimului Iohannis (PSD-PNL), cu nimic mai puțin feroce decât cei ai regimului Dragnea (PSD-ALDE). Numai că USR nu mai poate salva pe nimeni, pentru că trebuie să se salveze pe sine. Printr-o neatenție sinucigașă, USR a devenit USU – Uniunea Salvați USR-ul.

Nenorocirea e că operațiunea de salvare a USR, și prin asta a Dreptei liberale, nu are garantat succesul. Dacă deciziile din această lună vor fi proaste, USR va dispărea cu totul sau se va „adapta” până acolo încât să devină un fel de PSD 3 (PSD 2 e PNL), ca oamenii săi să fie primiți și lăudați la Antena 3. Ambele variante sunt catastrofale.

Singura opțiune validă este ca USR să rămână vocea fermă a liberalismului european de dreapta, fără concesii făcute stângii populist-corupte (PSD-PNL) sau metastazelor extremiste ale societății (AUR-Șoșoacă).

Iar asta se poate face punându-i împreună pe Fritz, Viziteu, Lasconi, Ștefănuță, Polițeanu, Drulă, Ghinea, Coliban, Stelian Ion, Moșteanu, Chichirău, Vlad Gheorghe, Prună, Clotilde, Mihaiu, Cioloș, Strugariu, Pîslaru etc. Și să fie ținut aproape Nicușor Dan…

Salvarea USR-ului poate însemna salvarea României.

Eșuarea USR în 2024 poate însemna eșuarea României pentru 20-30 de ani.

De aceea, responsabilitatea unor Fritz, Viziteu, Lasconi, Drulă, Ghinea, Cioloș, Polițeanu devine una enormă: miza nu este partidul, ci țara.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

ALTE EDITORIALE DE GRIGORE CARTIANU:

Sunt mândru că mi-e silă de mândraci!

România văzută prin portbagajul lui Buzatu

Solovioave, vezi că-ți rup urechile!

Tăiați, bă, pensiile speciale!

CITIȚI ȘI:

Epidemia de voturi nule indică o fraudă masivă la europarlamentare! Creștere galopantă a numărului de voturi anulate: de la 2,93% în 2019 la 5,19% în 2024

Premeditare în fraudarea alegerilor: Ciolacu a scos REPER – prin OUG – din secțiile de votare, iar acum oamenii descoperă că partidul lor are zero la secțiile unde l-au votat!

* Dovada lui Clotilde: SRI-istul Tuță dă indicații pentru „modificarea proceselor-verbale fără renumărarea voturilor”!

VIDEO. Elena Lasconi pare hotărâtă să dinamiteze USR: îi vrea „zburați” din conducere pe Drulă și Ghinea, cei mai buni miniștri pe care i-a avut partidul!

Cazul Cioloș: fostul premier a dinamitat forțele de dreapta a treia oară în 8 ani. REPER a ratat Parlamentul European, iar șeful său constată uimit că s-ar fi putut lua 30% dacă n-ar fi spart polul pro-european

ANALIZĂ. 10 cauze ale dezastrului înregistrat de USR la alegerile europarlamentare și locale în 2024

VIDEO. Delir xenofob al lui Rareș Bogdan. Jigniri primitive aduse Franței, în încercarea de a lovi în Clotilde Armand. Cuvinte rudimentare: „colonie”, „Bantustan”, „bande”, „România nu e Mali”. Ambasada Franței e acuzată că o ajută pe Clotilde să fure voturi, iar firmele franceze – că ne fură banii!

Mahalaua se mută la Bruxelles: Șoșoacă și Lazarus devin europarlamentari! Diaspora le-a dat celor doi voturile decisive

Rușine, diaspora occidentală! AUR – cele mai multe voturi în SUA, Canada, Franţa și Spania, iar Șoșoacă – în Italia, Germania şi Marea Britanie!

67 COMENTARII

 1. D-na Lasconi este o revolutionara garantat SRI.Nici in visele SRI si nici in cele ale USL 2 nu se era posbil ca USR sa aiba un presedinte cre sa faca exact ce ar vrea ei.Si sa nu uitam ca d-na Lasconi in 2000 a fost angajata…SRI , consiliera f apropiata a Directorului Radu Timofte.Vorba lui Garcea :,,Exista o explicatie ” !
  -https://www.comisarul.ro/articol/elena-lasconi-a-fost-angajata-a-sri-pe-vremea-lui-_1519600.html
  -https://flux24.ro/mimoza-primarita-blonda-lenuta-secretele-din-sri-o-sacosa-cu-bani-si-un-apartament/

  • Nu inteleg de ce dl ziarist nu a introdus acest aspect din biografia fostei jurnaliste -reporterite Lasconi,nu l-a considerat important pentru ca nu apare in cv?Totusi nu e deloc un fake,este o relatare facuta din interiorul sistemului,de un colonel STS.

  • Analiza are la bază exprimarea mai dură a lui Lasconi și atât. E complet greșit! Uneori e nevoie de un ton mai dur ca să fii ascultat. Eu nu o consider pe doamna Lasconi o lumină intelectuală dar aici are dreptate. Vezi cazul Nicușor Dan, vezi cazul Cioloș (ușor diferite, e drept). Cioloș a câștigat prin alegeri dar „gruparea” din jurul lui l-a făcut să plece, nu putea face nimic. Toți care au mișcat în front au fost dați afară. Așa vor păți și cei care vor veni (poate Dominic e mai docil, de aia a și fost propus, ca să fie ghidonat de ei). La vremuri noi, tot noi, nu? Mi se pare remarcabil că doamna Lasconi s-a prins, a crescut în ochii mei. Dacă a spus că e cazul să zboare, nu a spus că să fie dați afară, cum au făcut ei cu opozanții din interior. e lista lungă de tot, ci doar să le fie destructurată structura mafiotă de conducere. De fapt e ultima lor șansă, altfel, dacă nu iau bine peste 20 la sută la parlamentare, dispar. Eu înțeleg că site-ul Ziariștii are o relație bună cu conducerea USR (nu zic mai mult!) dar perierea grupării din frunte, acum, în acest moment, e total contraproductivă.

   Evident că apăru și ing. analfabet tofan mihai de mai sus, cu obișnuitele împroșcări de ventilator, ceea ce arată că se tem de Lasconi, e de bine, cf. celor întâmplate cu Nicușor de curând.

   Nu sunt votant usrist, cel puțin atâta timp cât simt miros de Barna-Ghinea-Moșteanu-Drulă prin conducerea lor.

   • Nici nu se definitivasera alegerile, reprezentanii centrelor de votare dormeau pe saci la usile birourilor de sector, Armand si Mihaiu se zbateau singuri ca sa se apere de fraude.
    Rezultatele nu erau certe si inca nu sunt, dar Drula a demisionat cam brusc, iar d-na Lasconi s-a si repezit sa faca ordine in USR.
    USR nu s-a mobilizat ca partid care este furat, d-na Lasconi a acceptat rezultatele, a gasit vinovatia in partid si a inceput a-i „zbura” pe unii si pe altii, deplasand atentia de la fraudarea sanselor USR spre impartirea functiilor. .
    Nu vi se pare ciudat? Vi se par suficient de convingatoare procentele de la Campulung? „Ing. tofan mihai” nu inventeaza, el da si sursa. A-l jigni este o magarie.
    Informatia ca d-na Lascini nu e straina de SRI, mi se pare credibila, Mai multe pot duce la ideea ca este un instrument.
    A beneficiat de un tratament special din partea PNL-PSD la alegerile pentru primaria Campulung . Nu e exclus sa fi avut acei concurenti de forma.
    Cu prea multa promptitudine a profitat de gestul cam negandit al lui Drula si a trecut la „reorganizarea” USR, la inlaturarea unor oameni. Parea dinainte planificat, ca si rezultatul slab al USR..
    Cum a fost convins USR sa uite de rezultatul falsificat, si sa se inceapa lupte interne? Numai unor profesiunisti le-ar reusi asta.
    Ma tem ca se incearca denaturarea totala a USR,

    • Textul de mai suus, semnat de mine, este o ciudatenie.
     Comentariul pe care in realitate l-am postat este imediat mai jos. Dar nu stiu ce s-a intamplat ca AI mi-a lipit deasupra textul unui comentariu (al meu) aparut acum 2 ore.
     Este inexplicabil!

   • „Ing. tofan mihai” nu inventeaza, el da si sursa. A-l jigni este o magarie.
    Informatia ca d-na Lascini nu e straina de SRI, mi se pare credibila, Mai multe pot duce la ideea ca este un instrument.
    A beneficiat de un tratament special din partea PNL-PSD la alegerile pentru primaria Campulung . Nu e exclus sa fi avut acei concurenti de forma.
    Prea repede a profitat de gestul cam negandit al lui Drula si a trecut la „reorganizarea” USR, la inlaturarea unor oameni. Parea dinainte planificat, ca si rezultatul slab al USR..
    Cum a fost convins USR sa accepte rezultatul falsificat, si sa se lanseze in lupte interne? Numai unor profesiunisti le-ar reusi asta.

  • @Ing. tofan mihai, In USR e plin de sereisti. Unii spun ca partidul a fost infiintat de SRI. Ma iau dupa ce fac. Fac bine sau fac rau. Principial ma gindesc, atunci cind visez frumos, ca e posibil sa fie in SRI si patrioti, oameni care lucreaza pentru tara. Nu ar fi neaparat un stigmat asta. Depinde de ceea ce face.

   • reusit sa sistruga opozitia, au acaparat justitia, SRI isi baga la inaintare angajatii-pe fata, politia pazeste intetlopii si este prinsa facand trafic, etc.
    Numai un razboi, ceva mai poate schimba Romania.
    Probabil, forte de peste Marea Mediterana au avut planuri post decembriste dar si moua romanilor, ne-a placut al dracului…

  • Mai bine-l puneți direct pe șeful doamnei Lasconi, Generalul Doctor Radu Timofte 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   • Radu Timofte (fost sef SRI) a murit în 2009. Tu care ești familiarizat cu KGB sa nu știi atita lucru? Ti-a rămas numai mentalitatea, cultură generala pauza, se vede si din cele 3 clișee răsuflate pe care le tot repeți!

  • E simplu! Votați dreaq legea promovată de USR prin care serviciile noastre „mult prea secrete” să fie sub control civil, cum e și normal într-o DEMOCRAȚIE! Jenantilor!!! Jumătate dintre noii securiști sunt încă oamenii Moscovei, iar noi avem pretenții de NATO și UE!!! Carevasăzică Lasconi a fost „angajata” SRI. Purtător de cuvânt. Ce e așa mirare??? Hai cu legea să vedem cine zboară? Poate ăla de la S1 care e securist sadea? Și mai lăsați-ma cu site-urile alea putiniste că îmi faceți greață!!!
   Inteligenților, întrebați 100 de români unde vor să emigreze? Toți vor State, Germania, Anglia…. Unu’ sănătos la cap nu vrea Rusia, China, Coreea de Nord…. Nesimțiților!!!!

 2. Nu e nicio incoerenta logica la Lasconi. Nu e nimic incoerent intre a face un pas in spate si a ramine in partid actualii sefi. Nu-i vrea dati afara ci doar sa nu mai conduca pentru ca in mod evident conducerea lor e catastrofala. A continua pe aceeasi linie de conducere inseamna ca USR sa aibe soarta PNTCD. Nu e evident?
  Inginfarea lui Drula a dus la a baga multi bani in publicitate pentru el desi nu candida niciunde in timp ce nu au bagat nici un leu in campania lui Clotilde sau Coliban. E doar un exemplu de cum au pierdut acolo unde puteau cistiga.
  Singura Lasconi are oo sa-i scoata de la conducere pe gasca ce a pus gheara pe USR.
  Dominic Fritz pe linga ca nu a avut nervul lui Clotilde sa lupte cu mafia, in cazul lui cu clanurile tiganesti, a mai fost si discreditat de Drula ce l-a propus urmas. Adica el se retrage dar isi pune omul.
  Ramine doar Lasconi sa faca o schimbare majora in USR.

 3. Alegerile useriste vor arata ca rebeliunea Lasconiceii si a muscel-icenii sai impotriva necoruptilor romani Drulinus si Ghinetonius.
  Kisseleffinum va fi devastat. Onoarea Lasconiceii va fi reperata si dreptatea reinstaurata. Drulinus, Ghinetonius si intrigantul Barnanero vor fi pedepsiti cum se cuvine in uralele muscel-icenilor.

  Hronicarul Cartianus va consemna stracutremurat curajul si razbunarea Lasconiceii cat si rusinea lui Drulinus.

  Ceva ce n-a visat Hollywood-ul. Parol monser. Tarantinoooo? unde esti ma? Ca pierzi istoria in direct de la Villa 4.

  • Nu te mai screme, tovarășe, c-ai umplut deja pampersul 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
   Ce-mi plac glumele securiste ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 4. Dacă nu fac 10 pași în spate, chitaristul Orban și Tolomac + restartarea
  USR, partidele astea nu vor mai intra în Parlament.
  În curând vor ajunge pe banca de rezerve lângă PNȚ.

 5. Au sărit toți securiștii să dea o mână de ajutor la orientarea USR în direcția cea bună… 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 6. Nici nu se definitivasera alegerile, reprezentanii centrelor de votare dormeau pe saci la usile birourilor de sector, Armand si Mihaiu se zbateau singuri ca sa se apere de fraude.
  Rezultatele nu erau certe si inca nu sunt, dar Drula a demisionat cam brusc, iar d-na Lasconi s-a si repezit sa faca ordine in USR.
  USR nu s-a mobilizat ca partid care este furat, d-na Lasconi a acceptat rezultatele, a gasit vinovatia in partid si a inceput a-i „zbura” pe unii si pe altii, deplasand atentia de la fraudarea sanselor USR spre impartirea functiilor. .
  Nu vi se pare ciudat? Vi se par suficient de convingatoare procentele de la Campulung?

 7. Doamne,cate am patimit cu Ciolos!
  Nu a vrut alegeri locale in doua tururi,nu a dorit sa se asocieze cu PNL,l-a scos pe Dragnea la peste 40 %,l-a rejectat pe Orban din prim minstru,a nenorocit USR -ul!

 8. USR trebuie facuta peste tot si la centru si in teritoriu. Local niste ‘lideri’ au prabusit proiectul de la 20% la sub 5%, adica aproape nu s-au vazut in campanie. Cu ADU nu au construit nimic iar aliantele vechi i-au tras in jos rau de tot. USR nu inseamna numai lista celor 20-30 de nume mediatizate, exista cateva mii de oameni in tara care s-au simtit indepartati si asteapta sa se implice coordonat.

 9. articolul de față numai a încurajare nu arată. de la alianța guvernamentală încoace numai greșeli a făcut conducerea usr, mai ales la capitolul disipării membrilor de calitate, aparițiilor în media și a alianțelor electorale cu partide din start pierzătoare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.