VIDEO. Delir xenofob al lui Rareș Bogdan. Jigniri primitive aduse Franței, în încercarea de a lovi în Clotilde Armand. Cuvinte rudimentare: „colonie”, „Bantustan din Africa”, „bande”, „România nu e Mali”. Ambasada Franței e acuzată că o ajută pe Clotilde să fure voturi, iar firmele franceze – că ne fură banii!

11
1214
Rareș Bogdan

Rareș Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL, a recurs la o retorică rudimentară, desprinsă din arsenalul de pe vremuri al lui Corneliu Vadim Tudor. Naționalismul primitv și xenofobia au țâșnit din gura actualului și viitorului europarlamentar PNL, aruncând cuvinte reprobabile, care pot duce chiar la declanșarea unui conflict diplomatic între România și Franța, dar și între România și statul african Mali!

Rareș Bogdan (49 de ani), primul „liberal” de pe lista PSD-PNL pentru europarlamentare, a avut un discurs incalificabil, luni seara, la Biroul Electoral al Sectorului 1 (BES 1), unde s-a deplasat pentru a pune presiune pentru ca primărița-candidată Clotilde Armand (USR) să-și recunoască înfrângerea, deși situația e neclară.

În furia lui anti-Clotilde, Rareş Bogdan a făcut insinuări murdare, prezentând-o pe aceasta ca pe o hoață de voturi, care manevrează oneros pentru a-l învinge prin fraudă pe candidatul PNL, SRI-istul George Tuță (susținut și de PSD).

Mai mult, Rareș Bogdan a recurs la o retorică naționalistă, xenofobă, dizgrațioasă, într-un stil pe alocuri agramat („Poliţia şi Jandarmeria franceză nu mai are…”, „O informez pe doamna Clotilde Armand și pe toți cei care fac presiuni…”, „Nu suntem o ţară care suntem colonia nimănui!”).

Europarlamentarul PNL a insinuat, iresponsabil, că Ambasada Franței face presiuni pentru victoria lui Clotilde Armand. Mai mult, a vorbit de „Saint-Denis și Arondismentul 15 Paris” ca despre „un Bantustan din Africa”, unde „Poliţia şi Jandarmeria franceză nu mai are (!!! – n. red.) acces din cauza bandelor care terorizează Saint-Denis” şi, drept urmare, „este nevoie de intervenţia Armatei”! În schimb, „la noi, Poliţia funcţionează, autoritatea statului funcţionează”, pentru că noi „nu suntem colonia nimănui”, „România nu este Mali”!

Rareș Bogdan a vomitat cuvinte, rudimentar-primitiv, despre „un stil franțuzesc veritabil, cu o birocrație excesivă, cum ne-a obișnuit la nivel european această națiune”. Așadar, liderul PNL vorbește cu dispreț nu despre un politician, un guvern sau un regim politic, ci despre întreaga națiune franceză!

În același ton descreierat, Rareș Bogdan a acuzat, fără a oferi vreo dovadă, despredeturnări de bani” de la Primăria Sectorului 1 „către companii din țara-mamă a doamnei Armand!”, adică din Franța.

VIDEO: Discursul rudimentar al lui Rareș Bogdan

Delirul xenofob al lui Rareș Bogdan

”E o organizare cât se poate de proastă, extrem de proastă, într-un stil franțuzesc veritabil, cu o birocrație excesivă, cum ne-a obișnuit la nivel european această națiune.

Această situație arată că cineva doreşte să-i ducă pe aceşti oameni (reprezentanții secțiilor de votare – n. red.) la exasperare, să-i trimită spre casă, pentru ca voturile să rămână aici şi eventual să facă lucruri la care nici nu vrem să ne gândim.

Doamna Armand ar trebui să se împace cu ideea că a pierdut aceste alegeri!

Noi nu suntem Saint-Denis, nu suntem Arondismentul 15 Paris, unde Poliţia şi Jandarmeria franceză nu mai are (!!! – n. red.) acces din cauza bandelor care terorizează Saint-Denis şi este nevoie de intervenţia Armatei!

La noi, Poliţia funcţionează, la noi autoritatea statului funcţionează. Statul român nu a pierdut autoritatea niciunei regiuni din Capitală, cum a făcut statul francez.

Doamna Clotilde Armand, sub acest «Mon Dieu! Mon Dieu!» («Dumnezeule!»), încearcă să ne explice că în România se poate orice. O informez pe doamna Clotilde Armand și pe toți cei care fac presiuni pentru ca lucrurile să se blocheze, pentru ca să se creeze haos și eventual să se piardă buletine, că România nu este Mali! România este o ţară europeană, este o ţară respectată, este o ţară care trebuie să fie respectată! Nu suntem o ţară care suntem colonia nimănui!

Suntem o ţară cu stat de drept funcţional, cu Jandarmerie funcţională, cu poliţie funcţională şi unde, dacă în 18.984 de secţii din România a funcţionat statul, nu înţeleg de ce într-un singur loc din România statul român nu funcţionează sau cineva încearcă să împiedice autoritatea statului de a-şi exercita treaba.

Nu la noi a câștigat extrema dreaptă, ci în Franța a câștigat extrema dreaptă! Nu la noi, noi suntem pro-europeni! Doamna Armand ar trebui să lase aceste figuri deoparte, să lase acest comportament care este complet aberant și care nu arată în niciun caz un comportament european și să-și accepte înfrângerea, pentru că oamenii au votat într-un fel, numărătoarea este cât se poate de clară!

Haideţi să predăm buletinele de vot şi să vedem câştigătorul, pentru că nu putem să aşteptăm la nesfârşit, ca în urmă cu 4 ani, ca la masa verde sau sub birou cineva să rătăcească nişte voturi sau să rătăcească ştampila pentru a fi anulate!

Doamna Armand, pur si simplu, încearcă să ne explice că suntem un fel de Bantustan din Africa. Nu suntem Bantustan din Africa! Suntem o țară europeană de multe ori mult mai civilizată decât zone întregi din Franța.

Așa că o invit să-și vasă de treabă lase presiunile, că nu ne lăsăm impresionați nici în fața unei ambasade, nici în fața unor pesonaje și vom păzi fiecare vot.

În cele din urmă, cel care a primit cele mai multe voturi, în cazul de față George Tuță, va ajunge primarul sectorului și va investiga tot ceea ce s-a întâmplat în acest sector în ultimii patru ani de zile, cu deturnări de bani către companii din țara-mamă a doamnei Armand!”

Bătălie crâncenă la sectoarele 1 și 2

La primăriile de la sectoarele 1 și 2 se înfruntă:

 • Clotilde Armand (USR / susținută de Alianța Dreapta Unită) și George Tuță (PNL / susținut și de PSD) – la Sectorul 1;
 • Radu Mihaiu (USR / susținut de Alianța Dreapta Unită) și Rareș Hopincă (PSD / susținut și de PNL) – la Sectorul 2.

Potrivit ultimelor rezultate comunicate de la Biroul Electoral Central (BEC), cifrele provizorii erau:

 • la Sectorul 1: George Tuță – 36,27%, Clotilde Armand – 35,96%;
 • la Sectorul 2: Rareș Hopincă – 43,35%, Radu Mihaiu – 42,48%.

Concret, la Sectorul 1, George Tuță avea 32.018 voturi, iar Clotilde Armand 31.743, diferența fiind de numai 275 de voturi.

Marți dimineață, Clotilde Armand a anunțat că a depus o cerere de renumărare a voturilor. Ea a sesizat autoritățile privind presupuse tentative de fraudă la mai multe secții de votare.

Clotilde Armand: ”Vă reamintesc tuturor celor care ați auzit declarații publice ale mai multor politicieni să nu mergeți după fentă, fiindcă s-au numărat oficial, până azi, doar 40 de secții din totalul de 166. Diferența de voturi pe numărătoare paralelă a partidelor este foarte, foarte mică și de aceea s-au grăbit unii din PNL și PSD să arunce public cu mesaje false că au câștigat. Ne lipsesc foarte multe voturi în secțiile cu probleme, acolo unde i-am prins că vor să fure. De asemenea, au fost mai probleme cu urna mobilă. Așteptăm numărătoarea și datele oficiale. Noi am mai pățit așa ceva în 2016. Știe și Ciolacu cum ne-au furat atunci”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Situație tensionată la sectoarele 1 și 2. Clotilde Armand: „Nu mergeți după fentă! S-au numărat oficial, până azi, doar 40 de secții din totalul de 166!”

* Cazul Cioloș: fostul premier a dinamitat forțele de dreapta a treia oară în 8 ani. REPER a ratat Parlamentul European, iar șeful său constată uimit că s-ar fi putut lua 30% dacă n-ar fi spart polul pro-european

ANALIZĂ. 10 cauze ale dezastrului înregistrat de USR la alegerile europarlamentare și locale în 2024

VIDEO. Drulă demisionează de la șefia USR și-l propune pe Fritz. „Nu mă mai văd candidat la prezidențiale în acest an”

Mahalaua se mută la Bruxelles: Șoșoacă și Lazarus devin europarlamentari! Diaspora le-a dat celor doi voturile decisive

Deputatul Mihai Poliţeanu (ex-USR) anunţă că a fost ales primar al Ploieştiului, învingând candidații PSD și PNL

Șoc în Olt: clanul lui Paul Stănescu pierde Primăria Slatina! Mario De Mezzo (PNL) l-a învins pe „fiul vitreg” al baronului PSD

11 COMENTARII

 1. Decat , vorba lor, o mizerie de om, un derbedeu pupincurist ahtiat dupa functii.E tare siktirit , aprope ca a dat in dementa ptr ca gasca lui a fost prinsa iar la furat voturi si tot in sect. 1 ca acum 4 ani.

 2. are ordin saracu, cate bloace se mai cladeau acum prin parcuri sii ce de mariri de tarife se mai faceau gunoierii prin SECT I!
  Deja se vede viitorul Romaniei, interlopii si securistii s-au infratit!
  Sii, voi le dati pensii speciale?…

 3. Palavragiul Rares Bogdan se declara multumit că „monstruoasa coalitie” PNL-PSD a obtinut la alegerile europarlamentare pe listă comună un număr 19 mandate, identic cu cel de la precedentele alegeri din anul 2019, când cele două partide au candidat pe liste separate, ceea ce este adevărat. Numai că în anul 2019 PNL a câștigat 10 mandate iar PSD 9 mandate, în timp ce anul acesta pe lista comună PSD câștigă 11 mandate pe când PNL doar 8 mandate.
  (Vezi:https://ro.wikipedia.org/wiki/Alegeri_pentru_Parlamentul_European_%C3%AEn_Rom%C3%A2nia,_2019)
  Si atunci ce rost a avut ca PNL să meargă pe listă comună, cu atât mai mult cu cât în Parlamentul European cele două partide fac parte din grupuri politice diferite.
  De asemenea, Rareş Bogdan s-a pronuntat si în legătura cu alegerile locale si a declarat că PNL nu părăseşte corabia guvernării, deoarece este un partid responsabil şi nu face calcule meschine care să provoace haos şi dezechilibru în România.
  Acest individ, pe nume Rareş Bogdan este unul dintre cei mai controversati politicieni care se contrazice de foarte multe ori.
  Una zice azi si alta mâine „ca rumânul imparțial” cum ar zice Agamiță Dandanache.
  (Vezi si: https://financialintelligence.ro/tag/rares-bogdan/)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.