Epidemia de voturi nule indică o fraudă masivă la europarlamentare! Creștere galopantă a numărului de voturi anulate: de la 2,93% în 2019 la 5,19% în 2024

5
877

Cifrele raportate de Biroul Electoral Central (BEC) oferă un indiciu important despre ceea ce pare a fi o fraudă masivă, cel puțin la alegerile europarlamentare, prin metoda „a doua ștampilă”.

Una dintre metodele tradiționale de fraudare a alegerilor este anularea unor voturi ale adversarilor politici prin aplicarea celei de-a doua ștampile. Această metodă este folosită, de regulă, în secțiile de votare cu reprezentare slabă sau chiar inexistentă a Opoziției, mai ales în comune și orășele dominate total de primari.

Aplicarea celei de-a doua ștampile se face noaptea, după încheierea procesului de votare, când sunt deschise urnele și se trece la numărarea voturilor.

Metoda a fost explicată pentru Ziaristii.com de foști membri ai unor comisii de votare, din județele Argeș, Gorj și Dâmbovița. Exemplele prezentate au fost exclusiv din mediul rural.

Creștere de 76,6% a voturilor nule

La alegerile europarlamentare din acest an, cifrele indică o creștere galopantă a numărului de voturi anulate, în comparație cu scrutinul similar din 2019. Asta sugerează o sporire masivă a numărului de buletine anulate prin metoda „a doua ștampilă”. Nu exită altă explicație plauzibilă pentru o asemenea evoluție.

La alegerile europarlamentare din 2024 au fost raportate 484.078 de voturi anulate – o creștere de 76,6% față de alegerile europarlamentare din 2019, atunci când s-au înregistrat 274.115 de voturi anulate!

Biroul Electoral Central a anunțat că în 2024 au fost 8.840.311 voturi valabil exprimate şi 484.078 voturi nule. Asta înseamnă un total de 9.324.389 de voturi, dintre care 5,19% voturi anulate.

La scrutinul anterior, cel din 2019, au fost 9.069.882 de voturi valabil exprimate și 274.415 de voturi nule. Din totalul de 9.344.297 de voturi, 2,93% au fost anulate.

Așadar, procentajul voturilor anulate a crescut, între cele două scrutine europarlamentare consecutive, de la 2,93% la 5,19% – diferență inexplicabilă altfel decât printr-o operațiune coordonată de fraudare a votului prin metoda „a doua ștampilă”.

Europarlamentare 2019

 • Voturi valabil exprimate: 9.069.882
 • Voturi nule: 274.415
 • Total voturi: 9.344.297
 • Pondere voturi nule: 2,93%

Europarlamentare 2024

 • Voturi valabil exprimate: 8.840.311
 • Voturi nule: 484.078
 • Total voturi: 9.324.389
 • Pondere voturi nule: 5,19%

Se impune verificarea voturilor nule!

Pentru a găsi explicațiile acestei creșteri bizare a numărului de voturi anulate, singura soluție este verificarea tuturor celor 484.078 de voturi nule.

Verificarea poate începe, de exemplu, în 3 județe – cele ponderea cea mai mare a voturilor nule. Dacă există o constantă în cele 3 județe, de exemplu partidul cu cele mai multe voturi anulate prin dublă ștampilare este același, atunci se trag concluziile logice și trebuie trecut la pasul 2: verificarea voturilor nule în toate județele țării.

Biroul Electoral Central (BEC), Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și, în final, Guvernul României au obligația de a lămuri scandaloasa situație a celor aproape jumătate de milion de voturi anulate – mai mult de un vot din 20!

Cele 209.663 de voturi nule în plus față de alegerile din 2009 înseamnă 2,37% din numărul total de voturi valabil exprimate. Așadar, dacă majoritatea covârșitoare a acestor voturi nule afectează un competitor politic (de exemplu, Alianța Dreapta Unită), impactul poate fi de peste 2%, iar paguba se traduce în pierderea unui europarlamentar.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Situație tensionată la sectoarele 1 și 2. Clotilde Armand: „Nu mergeți după fentă! S-au numărat oficial, până azi, doar 40 de secții din totalul de 166!”

* Cazul Cioloș: fostul premier a dinamitat forțele de dreapta a treia oară în 8 ani. REPER a ratat Parlamentul European, iar șeful său constată uimit că s-ar fi putut lua 30% dacă n-ar fi spart polul pro-european

ANALIZĂ. 10 cauze ale dezastrului înregistrat de USR la alegerile europarlamentare și locale în 2024

VIDEO. Drulă demisionează de la șefia USR și-l propune pe Fritz. „Nu mă mai văd candidat la prezidențiale în acest an”

* VIDEO. Delir xenofob al lui Rareș Bogdan. Jigniri primitive aduse Franței, în încercarea de a lovi în Clotilde Armand. Cuvinte rudimentare: „colonie”, „Bantustan”, „bande”, „România nu e Mali”. Ambasada Franței e acuzată că o ajută pe Clotilde să fure voturi, iar firmele franceze – că ne fură banii!

Mahalaua se mută la Bruxelles: Șoșoacă și Lazarus devin europarlamentari! Diaspora le-a dat celor doi voturile decisive

Deputatul Mihai Poliţeanu (ex-USR) anunţă că a fost ales primar al Ploieştiului, învingând candidații PSD și PNL

Șoc în Olt: clanul lui Paul Stănescu pierde Primăria Slatina! Mario De Mezzo (PNL) l-a învins pe „fiul vitreg” al baronului PSD

5 COMENTARII

 1. ca voturile nule au si o stampila pe USR.
  Nu veti gasi voturi nule cu o stampila pe PSD sau PNL.
  Am dubii serioase iar timpul va arata adevarul. Insa in Romania dreptatea o impart hotii!

 2. Dupa modul in care opereaza, din faptul ca au o tinta clar stabilita, ca operatiunea a fost pregatita prin masuri anterioare si este sprijinita pe verticala, se poate spune ca este vorba de un GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT, focusat pe manipularea alegerilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.