Elena Lasconi: „ÎPS Teodosie reprezintă coloana rusă din România. S-a rupt nu doar de societate, dar și de Dumnezeu“. Teodosie îndemnase o femeie abuzată de soț „să-ți duci crucea“

5
742
ÎPS Teodosie face parte din coloana a cincea a Rusiei în România, spune Elena Lasconi

Elena Lasconi, favorită la șefia USR în alegerile interne din partid și potențială candidată a formațiunii la președinția țării, a avut luni seară o reacție foartă dură la adresa ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, despre care a spus că „reprezintă coloana rusă din România“. Este o nouă poziționare prin care Elena Lasconi dă un semnal propriului electorat că nu este o credincioasă habotnică, așa cum a fost acuzată.

Reacția primăriței de la Câmpulung Muscel are o dublă semnificație. Pe de o parte, vine din partea unei femei pe care unii o acuză că ar fi „CpF-istă“, adică prea atașată valorilor ortodoxiei conservatoare. Iar pe de altă parte, pentru că este o taxare dură a unui nou derapaj masiv al controversatului prelat. ÎPS Teodosie o sfătuise zilele trecute „să-ți duci crucea“ pe o femeie care se plângea că soțul o abuzează emoțional și nu o susține în momentele grele. Prelatul îi spusese victimei că s-a legat prin jurământul căsătoriei de soț și că acum trebuie să-l suporte indiferent ce se întâmplă, în așteptarea unei vindecări de la Dumnezeu.

Elena Lasconi a comentat indignată pe contul său de Facebook: „Niciun abuz nu trebuie tolerat! Nu este datoria femeii să suporte abuzul într-un cuplu, ci a bărbatului să nu-l comită. Iar asta e valabilă și în relații de cuplu. Și în relații de prietenie. Și în business. Și în politică. Și peste tot. Abuzul nu trebuie niciodată tolerat. Sfatul meu pentru orice persoană abuzată este să se depărteze de prezența toxică din viața ei. O astfel de prezență toxică în societatea românească este și ÎPS Teodosie, ce reprezintă coloana rusă din România. Astfel de declarații repetate tot mai des ne arată un personaj care s-a rupt nu doar de societate, dar și de Dumnezeu. Ce trist!”.

Electoratul USR, în mare parte ateu ori ostil BOR, este suspicios în ceea ce o privește pe Elena Lasconi. Sunt USR-iști care îi reproșează că poartă cruciulițe la gât, că ar fi votat la referendumul pentru familie din 2018 – într-un cuvânt, că e o creștină conservatoare.

Acestei părți a electoratului i s-a adresat Elena Lasconi în ultimele zile, transmițând că în USR e loc pentru toată lumea – creșini, atei, gay, straight, LGBTQ ori nu. Ea a afirmat că susține parteneriatul civil între persoanele de același sex și că nu e treaba statului să se amestece în viața privată a oamenilor. Prin reacția de luni, Lasconi a transmis un nou mesaj de delimitare fermă față de aripa dură, ultra-conservatoare și habotnică a BOR, al cărei exponent vizibil este ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Epidemia de voturi nule indică o fraudă masivă la europarlamentare! Creștere galopantă a numărului de voturi anulate: de la 2,93% în 2019 la 5,19% în 2024

* Elena Lasconi are culoar spre șefia USR: Fritz renunță, Viziteu o susține. Primărița din Câmpulung va candida și la conducerea partidului, și la Președinția României

EDITORIAL CARTIANU: Întăriți USR, nu-l demolați!

* VIDEO. Delir xenofob al lui Rareș Bogdan. Jigniri primitive aduse Franței, în încercarea de a lovi în Clotilde Armand. Cuvinte rudimentare: „colonie”, „Bantustan”, „bande”, „România nu e Mali”. Ambasada Franței e acuzată că o ajută pe Clotilde să fure voturi, iar firmele franceze – că ne fură banii!

5 COMENTARII

 1. Bravo Elena. Uite asa trebuie procedat. Mizeria asta de Teodosie trebuia data afara din BOR demult. La gunoi cu el, asa… ca sa-si duca crucea. Si sa suporte consecinta faptelor facute „in numele Domnului”.
  Daca Daniel si tot consiliul lui de sinecuristi inca nu l-au dat afara inca, asta spune ceva si despre ei. Coruptia e larg raspindita in BOR. Pur si simplu nu le pasa pe citi sminteste Teodosie.
  Iar despre useristii care sunt deranjati de cruciulita Elenei Lasconi, sunt progresistii. Au si USR mizeria lor.

  • La BOR nu e ca într-un minister sau societate comerciala. IPS Daniel, pur și simplu nu poate sa-l dea afară. În Biserica Ortodoxă, toți arhiereii, adică mitropolit, arhiepiscop, episcop, patriarh toți sunt egali. Prin urmare nu are ce să-i facă Daniel lui Teodosie. Sinodul ar putea, însă este complicat acolo trebuie să se întrunească o majoritate”,
   Dacă era în biserica catolică, era de mult zburat

   • Totusi macar Daniel ar putea sa ia atitudine publica. Macar nu s-ar propaga zicerile lui Teodosie ca niste adevaruri religioase pe care lumea sa le urmeze. Daniel pare indolent. Nu e destul ca foarte rar sa zica ceva purtatorul de cuvint. Alta greutate are zicerile lui Daniel. Cu o corectie corespunzatoare cu argumente religioase la ce zice Teodosie mult mai putini l-ar urma si mult mai putini se vor sminti.

 2. Nah…
  Teza, sinteza, antiteza. Manipulare clasica.

  Cu revers.

  L-as insura pe parapsihopupulonicul de la Constanta cu Lia Di si cu Katy. Sa vedem el cat isi poate purta crucea. Dupa aia predica despre barbati abuzati si dreptul sfant la divort.

  Progresismul este cel mai tembel copil al crestinismului. Dupa comunism.

  Ar fi interesant, un popa homo cu fuste cu doi transhi useristi. Cea mai tare comedie de la Stan si Bran incoace.

 3. Nu ai treaba pe la primarie,limbuto??De analyze politice ,geostrategice are neboie Campulungul ,ala pe care ai promis ca-l vei conduce 2 mandate? Ti s-au urcat rau la cap cele 8000 de voturi primite,tato!Uita-te la Clotilde Armand,de un asemenea presedinte avem nevoie,bataioasa si consecventa!! Nu-i ajungi nici la degetul mic de la picior,securisto!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.