VIDEO. Elena Lasconi pare hotărâtă să dinamiteze USR: îi vrea „zburați” din conducere pe Drulă și Ghinea, cei mai buni miniștri pe care i-a avut partidul!

14
1554
Putea să-i pună și Elena Lasconi o întrebare lui Cosmin Prelipceanu: de ce a fost interzis Cătălin Drulă la Digi 24, în campanie?!

Demisia lui Cătălin Drulă de la conducerea USR, ca urmare a rezultatului slab de la alegerile comasate din 9 iunie, a declanșat demonii autodistrugerii în cel mai reformator partid din România. Până acum și-au anunțat intenția de a candida doi primari realeși (Dominic Fritz, Elena Lasconi) și un activist civic (Radu Hossu). Declarațiile Elenei Lasconi riscă să arunce partidul în aer – în loc să-l stabilizeze, plantează sămânța haosului!

Primăriţa localităţii Câmpulung Muscel, Elena Lasconi (52 de ani), s-a lansat în declarații revoluționare, marți, în emisiunea „Junalul de Seară” de la Digi 24.

Pe lângă temerile justificate în legătură cu putinizarea României și intenția corectă de a-i readuce în USR pe cei care au performat în afara partidului, Elena Lasconi vrea alungarea din conducerea partidului a celor mai buni miniștri pe care i-a avut în guvernarea de 8 luni alături de PNL (2020-2021): Cătălin Drulă (la Transporturi) și Cristian Ghinea (la Proiecte și Fonduri Europene)!

Elena Lasconi s-a exprimat dispețuitor la adresa celor doi și a altor membri ai Biroului Național al USR: „trebuie să zboare și alți băieţi de acolo”. „Băieți” – și „fete” – care au fost votați să fe acolo, nu au fost parașutați de extratereștri.

Viziunea Elenei Lasoni despre „resetarea” USR este una confuză, ba chiar caraghioasă: vrea să-i aducă înapoi în partid pe cei care „au fost dați afară de conducerile de fier” Barna și Drulă (majoritatea au plecat singuri, n-au fost „dați afară”) – intenție generoasă, chiar dacă, probabil, greu realizabilă –, dar să-i „zboare” din conducere pe Drulă, Ghinea și alți stâlpi de rezistență ai USR!

Elena Lasconi se contrazice flagrant: după ce spune că „noi nu avem nevoie de dezbinare, noi avem nevoie construcție, de a strânge rândurile”, ea cere imperativ ca Drulă și Ghinea să „zboare” din conducerea USR, deși nu există o analiză a cauzelor profunde care au dus la eșecul electoral din 9 iunie.

Apropo: Cristian Ghinea nici măcar nu face parte din Biroul Național al USR! El conduce Departamentul de Politici Publice al partidului, organism înființat în 2022 și plasat în Secretariatul General.

VIDEO: Elena Lasconi în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu

Elena Lasconi la Digi 24: „Să zboare Ghinea, da! Să nu-l regăsim în conducere!”

* „Eu nu am dușmănii cu oamenii ăștia care sunt acum la butoane, dar ei au greșit și trebuie înțeleagă asta și să facă pasul în spate! N-o să-i scoată nimeni în șuturi din USR, pentru că e nevoie de experiența lor.”

* „Noi nu avem nevoie de dezbinare, noi avem nevoie construcție acum, de a strânge rândurile.”

* „Vreau să mă asigur că schimbarea va fi profundă şi se va întâmpla cu adevărat, nu doar de faţadă. Adică nu doar schimbăm şeful, liderul, şi restul lucrurilor rămân la fel. E nevoie de un nou Birou Naţional şi de un nou Secretariat General. Trebuie făcută o resetare completă şi trebuie să începem să strângem în jurul nostru oameni care au aceleaşi valori. Mă refer aici şi la cei care au fost ostilizaţi şi au plecat din USR, au candidat ca independenţi sau şi-au format propriul partid… și oameni de bună-credință care vor cu adevărat să schimbe țara.”

* „Nu înseamnă că e de vină doar Drulă, are multe calități și a fost un ministru extraordinar, dar strategia pe care au avut-o… și e părtaș și Biroul Național și ar trebui să-și depune și ei (membrii săi – n. red.) demisia. Sunt mai multe greșeli, dar n-are sens să vorbim de trecut, ci de ce se poate face și cum putem să reconstruim.”

* (Întrebare: „La cine v-ați referit atunci când ați spus că nu doar Cătălin Drulă trebuie să «zboare» după eşecul de la alegeri, ci şi alţi „băieţii de acolo”?”) „Ghinea este unul dintre ei, da. Asta nu înseamnă că trebuie să plece acasă, pentru că ei ştiu toate mecanismele de acolo. Asta înseamnă că trebuie să lucrăm împreună, dar să facă un pas în spate de la conducere. Să nu-i regăsim în conducere.”

* „Ionuţ Moşteanu ar putea fi, dar în Ionuţ am foarte mare încredere şi cred că este cel mai muncitor om pe care-l cunosc. Şi vă spun sincer că o să-l susţin şi la parlamentare. Am lucrat împreună şi m-a sprijinit foarte mult pentru campanie. Iar eu, când am venit în USR, am avut o singură condiţie – să nu încerce să mă controleze sau să mă pună să fac ceva, pentru că o să ştie toată ţara. Şi nu au făcut asta.”

* „Vlad Voiculescu – nu cred că este printre primii cinci (care „să facă pasul în spate” – n. red.). Eu pe Vlad Voiculescu îl ştiu dinainte de a intra în USR şi e un om de calitate şi da, aş putea să lucrez cu el. Cristian Seidler – şi cu el aş putea lucra, e un băiat foarte inteligent. Claudiu Năsui e foarte OK, e un om foarte inteligent.”

* „Nicușor Dan ar fi un excelent candidat pentru prezidențiale. Doar că înțeleg că nu-și dorește. Ar fi super-îndreptățit să fie candidatul USR la prezidențiale.”

* „Alianța Dreapta Unită poate fi o greșeală, a fost făcută pe genunchi. Eu am solicitat să ne dea un răgaz să vedem care-i treaba, să facem măsurători, nu s-a întâmplat și consider că a fost o greșeală.”

* „Nu aveam nevoie de acest moment de criză pentru că voiam să-mi trag sufletul după o campanie grea și trebuie să facă treabă, dar m-am trezit în această situație de criză, asta e. O să iau o decizie până la sfârșitul săptămânii, între timp am discuții cu colegii mei, inclusiv cu Dominic Fritz și Lucian Viziteu și cu mai mulți colegi din țară și filiale, și o să mă decid.”

* „Eram în maşină când veneam spre Bucureşti şi mi-au dat lacrimile gândindu-mă… Aveam în minte, că m-am uitat la Digi înainte de a veni, şi discuta un coleg de-al dumneavoastră că nu-i iese din cap harta roşie. Şi eram în maşină, eu cu drumul, şi credeţi-mă, simt că e un moment crucial pentru România anul acesta. Nu doar pentru USR, ci pentru întreaga ţară. Suntem pe cale să pierdem democraţia. Democraţia este foarte firavă, suntem pe cale s-o îngropăm şi să rămână un partid-stat. Nu mai există Dreapta. Dacă noi nu ne ridicăm acum şi nu luptăm pentru valorile noastre şi pentru această ţară, pentru care au murit oameni, democraţia în România va muri. Şi asta e ceva ce simt, am un feeling foarte prost.”

Biroul Național al USR

 • Cătălin Drulă – președinte (demisionar) / deputat (fost ministru)
 • Dan Barna – vicepreședinte (fost președinte) / europarlamentar (fost vice-prim-ministru)
 • Ionuț Moșteanu – vicepreședinte / deputat
 • Claudiu Năsui – vicepreședinte / deputat (fost ministru)
 • Stelian Ion – vicepreședinte / deputat (fost ministru)
 • Oana Țoiu – vicepreședinte / deputat
 • Vlad Voiculescu – vicepreședinte / fost ministru
 • Vlad Botoș – vicepreședinte / fost europarlamentar
 • Allen Coliban – vicepreședinte / primar la Brașov (a ratat reînnoirea mandatului)
 • Lucian Stanciu-Viziteu – membru / primar la Bacău (și-a reînnoit mandatul)
 • Radu Mihaiu – membru / primar Sectorul 2 București
 • Radu Mihail – membru / senator
 • Adina Săniuță – membru / senator
 • Silviu Dehelean – membru / deputat
 • Cristina Prună – membru / deputat
 • Radu Miruță – membru / deputat
 • Radu Panait – membru / deputat
 • Flavia Boghiu – membru / viceprimar Brașov (nu a candidat în 2024)
 • Adrian Echert – membru
 • Liviu Mălureanu – membru
 • Alin Stoica – membru
 • Emanuel Stoica – membru
 • Liviu Șerban – membru
 • Alexandru Dimitriu – membru

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Epidemia de voturi nule indică o fraudă masivă la europarlamentare! Creștere galopantă a numărului de voturi anulate: de la 2,93% în 2019 la 5,19% în 2024

* Premeditare în fraudarea alegerilor: Ciolacu a scos REPER – prin OUG – din secțiile de votare, iar acum oamenii descoperă că partidul lor are zero la secțiile unde l-au votat!

* Situație tensionată la sectoarele 1 și 2. Clotilde Armand: „Nu mergeți după fentă! S-au numărat oficial, până azi, doar 40 de secții din totalul de 166!”

* Cazul Cioloș: fostul premier a dinamitat forțele de dreapta a treia oară în 8 ani. REPER a ratat Parlamentul European, iar șeful său constată uimit că s-ar fi putut lua 30% dacă n-ar fi spart polul pro-european

ANALIZĂ. 10 cauze ale dezastrului înregistrat de USR la alegerile europarlamentare și locale în 2024

VIDEO. Drulă demisionează de la șefia USR și-l propune pe Fritz. „Nu mă mai văd candidat la prezidențiale în acest an”

* VIDEO. Delir xenofob al lui Rareș Bogdan. Jigniri primitive aduse Franței, în încercarea de a lovi în Clotilde Armand. Cuvinte rudimentare: „colonie”, „Bantustan”, „bande”, „România nu e Mali”. Ambasada Franței e acuzată că o ajută pe Clotilde să fure voturi, iar firmele franceze – că ne fură banii!

Mahalaua se mută la Bruxelles: Șoșoacă și Lazarus devin europarlamentari! Diaspora le-a dat celor doi voturile decisive

Deputatul Mihai Poliţeanu (ex-USR) a fost ales primar al Ploieştiului, învingând candidații PSD și PNL

14 COMENTARII

 1. Cu tot dragul,dar Drulă deși a fost un bun ministru nu atât de bun șef de partid a fost
  Sincer,la ora actuală,Nicușor Dan e varianta perfectă pentru șefia partidului.Și nu numai el.Și Lasconi,și Coliban,și Dominic Fritz.Ceva să iasă să nu mai obțină partidul sub 9%.Nu zic cât au luat comasații,măcar la fel de bine ca acum 5 ani la europarlamentare.Măcar atât.

  • Sa fii bun primar nu inseamna sa fii bun sef de partid.Dovad ca nu a rezista mult ca sef al USR.Multi prind din zbor teme lansate de securistii noi sau de USL 2 si le repeta crezand in ele.UNA E ASTA cu Nicusor Dan sef al USR alta cu tovarasa SRI-sta Lasconi.

 2. Tovarasa Lasconi in 2000 era angajata SRI si consiliera speciala, unii zic f speciala a Directorului de atunci al SRI Radu Timofte.Asa ca USR taman de un securist avea nevoie ca presedinte ca primar la sect.1 avem tot un SRI-st si tot fost sef de cabinet al directorului Helveg bagat in n afaceri veroase si imputite rau.
  -https://www.comisarul.ro/articol/elena-lasconi-a-fost-angajata-a-sri-pe-vremea-lui-_1519600.html
  -https://flux24.ro/mimoza-primarita-blonda-lenuta-secretele-din-sri-o-sacosa-cu-bani-si-un-apartament/
  -Candidații coaliției PSD-PNL-SRI la Sectorul 1. Tuță, Melciu & alte vietăți | Starea Impostorilor

  • Nu d-na Lasconi a dus partidul la 9%.
   Mă rog, faceți cum credeți, dvs. sinteti alegătorii USR, eu unul i-aș zbura pe toți din conducere pe motive de incompetența și oportunism.

   • Daca e secu domnule.
    Drona lui Xi de la Timisoara e perfecta de prima doamna in Romania.

    Nu vedeti ca in corectitudinea lor politica au devenit masochisti?

    USR nu mai e un partid demult. A devenit o sezatoare de scornit istorii alternative, neaparat eroice.
    Oamenii astia sunt incapabili sa inteleaga termenul de integritate.

    Cum naiba iti propui sa salvezi Romania dar fara Romani. Vrei modernitate dar te prezinti cu obiceiuri fanariote si injunghieri pe la spate. Vrei sa devii prima forta politica a tarii dar iti huidui votantii, in favoarea ultraminoritatii LGBTQ+.

    Nu stiu cum a fost la Bucuresti, dar transhiii (pe bune) de la mine din sat tocmai comandasera pizza, apa, erau bine hranite, imbracate ridicol si vopsite roz in cap, si cu atitudine cat incape.

    Cum sa castigi cand apari cu asa ceva? Si atunci ramane sa dai vina pe Secu-Satana, sa te tavalesti in noroi, si sa inventezi povesti fantastice la sezatoarea fosta partid.

    Nu vedet? Nici macar pluginul pentru comentarii nu le merge de ani de zile.

 3. Multumesc, ” Ing. tofan mihai”, deci asta era, SRI!
  Personajul Elena Lasconi ma intriga teribil. Nu-mi puteam explica de ce o ciudata, o aiurita antipatica, poate ajunge printre fruntasii USR. Si mai ales cum cineva care pare mai curand o gasca, poate conduce o primarie atat de bine, incat sa fie realeasa cu un procent ridicat!
  Acum inteleg: protejata de SRI sau de un servisiu similar, este de forma la primarie, cineva are grija sa-i faca treaburile.
  Inteleg si de ce s-a incercat sa apara pe primul loc pe lista USR pt europarlamentare
  Si, mai ales, de ce este propusa sa devina presedinta USR in acest moment de degringolada, iar ea accepta cu o graba indecenta.
  Si, in loc sa aiba bunul simt sa calmeze atmosfera, se repede cu mult zel sa ravaseasca USR, asa cum a rezultat clar din interviul dat la DIGI 24.
  Sper ca in USR sa existe suficienta luciditate pentru a nu se lasa distrus.

 4. Eh daca era kaghebista era perfecta. Aceleasi golanii ca in 1980. Jos Ceausescu, jos Securitatea, si ce denocrat era criminalul genocidar Gorbatchev.

  Iar Lasconi face parte din aceeasi cutie de rezonanta cu voi. Interviul de la Digi arata ca nu a priceput nici ea prea multe. Insa vrea sa se razbune pentru ordinaria pe care i-au facut-o prin intermediul fiicei ei. Si da, Drula si Ghinea au pentru ce sa se teama.
  „The hell hath no fury like a woman scorned.”

 5. Garantată Secu ! Pavelescu 2.0 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

 6. cei mai buni ministri care au distrus usr ul. sa ii arunce afara din usr. sa mearga la pnl si psd. că ei , nu Lasconi, au adus in USR psd istii si pnl isti si i-au pus sefi de filiale. Si la vrancea si la iasi si asmd.

 7. Lasconi este o femeie prea guraliva si impulsiva,nu e buna de lider,este un fel de chichirau ,dar ce ma supara si imi pun intrebari serioase,este faptul ca este atat de deschisa la povesti cu gadea!!! Daca intr-adevar este o infiltrata a secu in partid,atunci se explica atitudinea si aroganta ei si amabilitatea suspecta la adresa latrinei lui gadea,dar si invers.Ar trebui deconspirata peste tot pe siteurile democratice pana nu distruge sansele dreptei pentru celelalte alegeri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.