România văzută prin portbagajul lui Buzatu. Definiția PSD-ismului: o geantă cu bani, o oală cu mâncare, câteva sticle de vin, un baron feudal, o nevastă în Senat, o beizadea în Guvern, o amantă leșinată, un Solomon obraznic, un afacerist de casă, un ginere deputat și unul ucigaș

4
2332

Cutremurul din PSD Vaslui, soldat cu prăbușirea baronului Dumitru Buzatu, a fost rezultatul execuției scurte dintre cele două capete ale Caracatiței PSD Vaslui: Buzatu și afaceristul Emil Savin, zis „Farmazon”. Un cap l-a devorat pe celălalt, după ce timp de trei decenii au crescut împreună.

Cu ochii ațintiți pe mormanul de bani la care s-a dedulcit PSD-istul feudal Dumitru Buzatu, opinia publică n-a băgat în seamă câteva detalii interesante din portbagajul mașinii cu care-și plimba șpaga baronul de Vaslui.

Șpagă, șpagă, dar nu pe burta goală!

Ca să ajungă la geanta maro în care se aflau cei 1.250.000 de lei, pe care să-i expună fișic lângă fișic, anchetatorii au golit mai întâi porbagajul lui Buzatu, cu acordul acestuia. Au fost puse pe asfalt, în ordine: o cutie de carton în care păreau să se afle câteva sticle de vin; o oală cu mâncare; alte câteva pachete cu merinde, poate și ceva desert.

Bunătăți la portbagaj

Așadar, Buzatu nu s-a mulțumit să plece de la ferma piscicolă din satul vasluian Cârja, de pe malul drept al Prutului, doar cu șpaga de peste 250.000 de euro, ci s-a lăsat omenit și cu ceva bucate gustoase, ca în multe alte dăți. Omul era obișnuit să plece cu portbagajul plin, neclar e doar de câte ori printre merindele aburinde se afla și câte-o geantă cu bani.

O mașină cu bucluc: VS 11 WAT

Să reținem, așadar, modelul tradițional al baronului local: sunt buni banii, sunt necesari, sunt obligatorii, dar musai trebuie asortați și cu ceva oale și sacoșe care să confirme ospitalitatea poporului român! Vorba aia: luăm șpagă, dar nu pe burta goală!

Buzatu se îndestulase timp de două ore și în restaurantul de pe malul lacului – și el, și amanta –, dar a mai luat și acasă. Să fie, acolo, că nu strică!

Anticorupția lui Ciolacu

În acest timp, la București, Ciolacu încearcă să întoarcă totul în favoarea sa și a PSD. Parșiv, necinstit și alunecos, prim-ministrul cvasi-agramat dă buzna la televiziunile pe care le hrănește cu banii românilor și transmite un mesaj mincinos: votați-ne, fraților, că vă scăpăm de corupți! Dar nu spune nimic despre faptul că sunt corupții lor, ai PSD! Ciolacu nu le prezintă românilor scuze pentru că baronii PSD i-au jecmănit și sărăcit, ci așteaptă aplauze pentru că DNA a umflat un corupt de la periferia partidului, în timp mulți alții continuă să fure la greu, ca un stol de lăcuste nesătule. E ca și cum PSD-istul Ciolacu, gonind cu 150 de kilometri pe oră și cu o șpagă grasă în portbagaj, ar da cu mașina peste tine, dar s-ar opri să-ți ofere – zadarnic – primul ajutor, apoi ți-ar pune pe mormânt o coroană cu „Sincere condoleanțe”, și acea decontată din bani publici. Iar noi ar trebui să ne topim de admirație: uite, mă, ce om, ce suflet, ce caracter – și respirație gură la gură, și coroană, și condoleanțe… Cum să nu votezi așa ceva?!

Baronul și ibovnica

Să luăm cazul flagrantului de la Cârja. Baronul Buzatu s-a dus la moșia afaceristului de casă Emil Savin, zis „Farmazon”, cu mașina Consiliului Județean, condusă de șoferul angajat la Consiliul Județean, cu benzina, asigurarea, rovigneta și reparațiile plătite de Consiliul Județean. Buzatu însuși lua leafă de la Consiliul Județean. Plus sporurile, bonurile de masă și voucherele de vacanță – tot de la Consiliul Județean. Și șpaga de la „Farmazon” venea, de fapt, tot de la Consiliul Județean. Și borșul de la Cârja, și relaxarea pe baltă, și oalele pline din portbagaj. Și amanta cu 38 de ani mai tânără, care-l însoțea pe baron în paradisul verde de pe malul Prutului, tot din banii Consiliului Județean era îndestulată – asistentă personală sau șefă de cabinet. Și țuțării care li se ploconeau – lui și țiitoarei sale –, directori și directorași pe la tot felul de direcții și directorate, tot de la Consiliul Județean își trăgeau seva.

Baronul și baronița / FOTO: Vremeanoua.ro

Să rezumăm într-o frază: PSD-istul Buzatu, plătit gras de Consiliul Județean, cu amantă plătită generos de Consiliul Județean (și care a leșinat când a văzut mascații care-i năruiau paradisul), s-a dus cu mașina Consiliului Județean, condusă de șoferul Consiliului Județean, însoțit de un alai hrănit de Consiliul Județean, să ia o mega-șpagă de la un afacerist alimentat cu bani de Consiliul Județean.

Buzații

Dar cercul e mai larg și arată hidos, ca o mafie care sufocă un județ sărac până la a-l transforma într-o moșie feudală. Iar caracatița dezvoltă două capete.

Primul cap al caracatiței este însuși baronul Dumitru Buzatu, din care se desprind tentaculele nepotismului tradițional (că tot ține PSD la tradiții!): nevasta, Gabriela Crețu, o neisprăvită care se crede Veronica Micle, e senatoare, aflată la al patrulea mandat în Parlamentul României; beizadeaua lor, Tudor Buzatu, a ajuns secretar de stat în trei guverne, cu semnătura a trei prim-miniștri: Dăncilă, Ciucă și Ciolacu.

Gabriela Crețu și beizadeaua sa, Tudor Buzatu

Multe alte rubedenii, neamuri știute și neștiute, ibovnice din tinerețe și copii din flori, cumetre și cumetri, pungași și escroci, și-au înfipt trompele lacome, direct sau indirect, în bugetul Consiliului Județean, sub înaltul patronaj al jupânului-baron cu sceptru primit de la PSD.

Iar Ciolacu ne spune că PSD nu tolerează corupția, după 33 de ani în care a încurajat-o și impus-o, după 31 de ani de domnie fanariotă a clanului Buzatu în județul Vaslui, în timp ce alți baroni, baroneți și baronași le iau locul unor Bădălău de la Giurgiu, Cosma de la Prahova, Nicolescu de la Argeș, Mazăre & Nicușor de la Constanța, Arsene de la Neamț ori Buzatu de la Vaslui.

„Farmazonii”

Al doilea cap al caracatiței din Vaslui este afaceristul Emil Savin, zis „Farmazon”. Acesta a crescut și s-a îngrășat din nenumăratele contracte cu Consiliul Județean (condus de Buzatu) și cu primării PSD-iste (dirijate de Buzatu). A căpătat putere prin țeava care-l alimenta cu bani de la stat, dar n-a îndrăznit niciodată să rupă cordonul ombilical care-l lega de baronul Buzatu – finanțatorul, binefăcătorul, protectorul și stăpânul său. A continuat să-l omenească și când baronul îl mai călca pe gât, amânându-i anumite plăți de milioane de euro, ca să se știe cine e stăpânul. Dar relația a mers mai departe până în acest an, când argatul – îmbogățit între timp și simțind putere în mădulare – i-a pus gând rău jupânului-asupritor. De aici a venit pieirea lui Buzatu.

Emil Savin, zis „Farmazon”

Dar până acum, „Farmazon” a preferat să se îngrașe în tăcere și umilință, fără ca România să audă de el, dar cu vasluienii tremurându-i de frică. Pentru că bogăția și parvenitismul i-au forjat ambiții mult mai mari decât i se întindea educația de bodyguard convertit la afaceri de partid.

Pe măsură ce banii curgeau de la județ spre „Farmazon” și înapoi spre clanul Buzatu, într-un flux ce scălda ambele maluri ale Mafiei PSD Vaslui, afaceristul înstăpânit pe o bună bucată din malul drept al Prutului, cu bălți, heleșteie și iazuri piscicole aducătoare de plăceri, bani și influență, a căpătat și aspirații de putere politică, la pachet cu gândurile de călărire a justiției.

Așa a ajuns ginerele său Eduard Andrei Popică, soțul Stelei Mirabela Popică (fostă Savin), ditamai consilierul județean, prefect de Vaslui și apoi – în 2020 – deputat al aceluiași județ, demnitate pe care o ocupă și în prezent, în „oastea de imaculați” a lui Ciolacu. Evident, deputăția nu se putea obține fără mâna de aur a baronului Dumitru Buzatu, care semna nu doar contractele de zeci de milioane de euro (ca președinte al Consiliului Județean), ci și listele parlamentare ale PSD în județul Vaslui (ca președinte de filială). Să nu ne imaginăm că Buzatu făcea toate astea gratis, de dragul unui antreprenor local…

Eduard Andrei Popică, deputat PSD

Celălalt ginere al lui Emil Savin – „Farmazon”, pe nume Cornel Șelaru, soțul Cristinei Mădălina Șelaru (fostă Savin), n-a mai apucat să devină deputat, senator sau poate europarlamentar pe lista PSD, pentru că a avut un accident biografic. Mă rog, accidentul l-a provocat el, și a fost unul mortal: în 2014, ginerică-fără-frică a trecut cu maşina, intenționat, peste un cioban, pe care l-a urmărit prin lanul de porumb, omorându-l cu sânge rece pentru că păştea oile pe pământul său. Șelaru a fost condamnat definitiv, în iunie 2018, la 16 ani de închisoare, pentru omor calificat. În treacăt fie spus – cam puțin pentru o viață de om…

Ucigașul Cornel Șelaru, ginerele afaceristului „Farmazon” / FOTO: Vremeanoua.ro

Tentaculul Solomon

Cele două capete ale caracatiței PSD din Vaslui sunt ca doi siamezi, au un trup comun, precum și un tentacul comun: deputatul Adrian Solomon, scandalagiul cu limbaj de mahala și comportament grobian. Vestit om de casă al lui Dumitru Buzatu, acesta este și nașul de cununie al colegului său de deputăție, Eduard Popică, și al Stelei Mirabela Popică, una dintre fiicele lui Emil Savin – „Farmazon”.

În final, să reținem acest acest amănunt: cele două mandate de deputat ce revin PSD-ului în județul Vaslui sunt deținute în acest moment de Adrian Solomon, țuțărul lui Buzatu, și de Eduard Popică, ginerele lui „Farmazon”. Și să ne amintim că Buzatu și „Farmazon” sunt cele două capete ale Mafiei PSD din județul Vaslui…

Bonus: senatorul PSD de Vaslui este ex-nevasta lui Buzatu, aflată la al patrulea mandat de parlamentar. Amanta n-a apucat și ea, sărmana, un mandat…

Adrian Solomon, deputat PSD de Vaslui

De câteva zile, însă, caracatița a rămas cu un singur cap: Emil Savin – „Farmazon”. Dat fiind oportunismul grobianului Solomon, afaceristul deține acum ambii deputați PSD ai județului Vaslui: pe ginerele Eduard Popică și pe nașul fiicei și al ginerelui, Adrian Solomon.

Iar Ciolacu zice că nu mai e loc pentru corupți în PSD…

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

ALTE EDITORIALE DE GRIGORE CARTIANU:

* Ultimele zbateri ale Vrăjitoarei. Spaima lui Ciolacu. Mușcătura Viperei

* Solovioave, vezi că-ți rup urechile!

Tăiați, bă, pensiile speciale!

CITIȚI ȘI:

* Șah-mat în 5 fotografii: ridicolul în care e aruncat Mircea Badea când susține că n-a existat flagrant în „cazul Buzatu”. Partida anti-justiție a sărit deja în apărarea mega-șpăgarului PSD

VIDEO. Filmulețul de 49 de secunde care-l îngroapă pe baronul Buzatu. DNA a făcut publică secvența-cheie a flagrantului: primirea șpăgii de peste 250.000 de euro

VIDEO. A doua filmare cu care DNA îl zdrobește pe șpăgarul Buzatu

STENOGRAME. Buzatu: „Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Vin, pescuiesc 5 minute și plec!” / Martor: „Îi spun lui Emil să vină cu «mâncarea caldă»”

* „Tâmpitule, prostule, unde sunt cartofii? Nu vezi că e numai carne pe masă? Tu nu știi că eu țin post?” Vasalitate feudală în Vaslui: asistenta lui Buzatu îl umilea pe șeful de la Protecție Socială pe județ, transformat în servitor

Pieleanu: „Buzatu e prietenul meu, sper să-și demonstreze nevinovăția!”. Chirieac: „Era cu metafizica, nu părea șpăgar ordinar”

* Șpăgile PSD-iștilor trebuie plătite de cineva: Ciolacu pune biciul pe sectorul privat. Guvernul a aprobat luni creșterea birurilor

Ministrul Boloș (PNL), pe urmele premierului Ciolacu (PSD): „Măsurile fiscale nu au impact asupra vieţii de zi cu zi a românilor”

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

* Amiralul Sokolov, comandantul Flotei Ruse din Marea Neagră, a fost ucis de ucraineni împreună cu alți 33 de ofițeri. Sokolov devine cel mai important militar rus care moare în luptă după Al Doilea Război Mondial

4 COMENTARII

 1. Ai uitat sa mentionezi amanta, care trebuie sa fie mai mica cu cel putin 30 de ani ca baronul. Draknea a dat multe idei Buzatilor, carora le convine situatia actuala. Pentru un baron un judet sarac nu este o problema, el duce o viata paralela, una de smecher cu privilegii. Cand a fost prins Buzatu era machit bine de tot, nu ca nu ar fi permanent. Pe la televiziunile mafiei cand il sunau era cu hac, hac, in fraze. Vina nu este la cei constienti de situatia actuala, ci la cei inconstienti si rai care voteaza putoarea fesenista de 34 de ani calcand in picioare viitorul generatiilor care vin din urma. Asta este partea urata a democratiei, cand votul idiotului util este egal cu cel al omului constient, educat si care are spirit civic.

  • A mai fost un personaj penibil, ala care conducea camioneta Ford din fata masinii lui Buzatu, seful pe la nustiuce Directie. Un linge clante, agramat, care are certificat de handicapat absolut necesar pentru a se da cu o motocicleta de 15.000 Euro. Prostul ieri declara ca va face imprumut sa salveze familia greu incercata Buzatu, pe Tudorica ramas fara serviciu.

  • m-a socat, a fost felul in care Buzatu a aruncat in masina geanta cu milionul!
   Ca pe o plasa cu borhot!
   Frateee, cate plase a aruncat babalacul asta in 30 de ani ???
   Baaa vasliienilor, sunt furati de la voi baa, lasati naiba tuica si msi ganditi nitel!

 2. Foarte frumos si adevarat scris.
  Insa…
  Buzatii nu sunt alesi cu adevarat.
  Masinaria politica pesedista inca nu este cu adevarat inteleasa. Deasemenea nu sunt cunoscute si nici intelese bine mecanismele de furat voturi. Nici mecanismele propagandei pesede nu sunt bine intelese.

  Lumea se agita in cazurile de tip „lebada neagra” (Colectiv, Crevedia, diversele spitale incendiate sau mamici lasate sa moara in chinuri).

  Dar analiza profunda a masinariei politice si de propaganda pesediste nu este facuta.
  Un exemplu clasic – ajutoarele mari date de un CJ pentru renovarea sau constructia bisericilor. Automat presedintele CJ este pomenit necontenit in biserica respectiva. Sau o pictura bisericeasca automat are si inscriptia – donat de cutarescu primar al … Dar probabil campaniile electorale duse de pesede ar trebui sa fie foarte atent studiate. (Fara idiotenii si mishtouri, evident.)

  Este analizata lacomia buzatilor, insa nu este nici pedeparte cunoscuta imensa lor incompetenta. Lumea vede marimea spagii, dar nu observa dezastrul creat de proastele constructii si costurile ucigase pt intretinerea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here