Infractorii României ameninţă protestatarii anti-PSD. Carmen-Gaz cere dosare penale şi vrea să facă din Poliţie a doua Jandarmerie

1
980
Carmen Dan a condus MAI formal. Şeful a fost acelaşi

Carmen Dan, principala responsabilă pentru masacrul din 10 august, din Piaţa Victoriei, ameninţă acum protestatarii anti-PSD care îşi permit să-l deranjeze pe Liviu Dragnea pe unde mai are curajul să scoată capul în lume prin ţară, la mitinguri electorale.

Anunţul lui Carmen Dan (zisă şi „Carmen-Gaz”, după represiunea organizată de propriul Guvern împotriva unei populaţii paşnice de mărimea oraşului Piteşti) alimentează incitarea la ură lansată deja în ultimele zile de şeful şi prietenul ei, liderul PSD.

Prin declaraţia iresponsabilă de azi, menită să facă şi din Poliţie o cârpă de partid, după modelul Jandarmeriei, Carmen Dan se expune şi mai mult din punct de vedere penal pentru ziua în care Dosarul „10 august” va merge cu motoarele turate înainte, şi nu va fi frânat cu Inpecţia Judeciară sau „SS-Gestapo”, cum se întâmplă azi.

Ministrul de Interne Carmen Dan a anunțat marți că poliția și jandarmeria analizează imaginile de la protestele anti-PSD de la mitingurile social – democraților de la Iași și Galați pentru că aceștia ar fi trecut ”în planul penal”.

Carmen Dan a făcut anunțul la doar o zi după ce Liviu Dragnea i-a acuzat pe manifestanții anti-PSD de violențe, deși nu există nici o imagine și nici o plângere care să ateste violențe ale manifestanților anti-PSD de la Iași și Galați. Dimpotrivă, o jurnalistă din Iași a declarat la acel moment că a fost agresată de manifestanții PSD-iști.

„În acest moment, structurile de poliţie şi structurile de jandarmerie, cele care au intervenit, fac o evaluare serioasă, vizualizează imagini şi identifică persoane pentru a putea face ceea ce dispune inclusiv codul penal. Vor face demersul legal de a se sesiza din oficiu, de a sesiza parchetul competent deoarece cred că este evident pentru toată lumea că au depăşit planul contravenţional şi au trecut în cel penal”, a spus Carmen Dan marți la Oradea.

Carmen Dan a mai spus că această campanie electorală are o particularitate agresivă, subliniind faptul că „din anii ’90 nu au mai fost cazuri în care să întâlnim manifestaţii şi contramanifestaţii în acelaşi loc”.

„Asistăm la acutizarea unor atitudini agresive şi faptul acesta ne determină şi pe noi să tratăm cu toată exigenţa aceste abordări şi vreau să anunţ că vom fi foarte hotărâţi să sesizăm orice încălcare a legii de fiecare dată când vom constata că am depăşit acest plan al exprimării într-un mod civilizat, autorizat şi legal. Am solicitat rigoare în aplicarea legii, transparenţă şi exigenţă tuturor structurilor din minister care au competenţe în planul ordinii publice”, a spus, într-o conferinţă de presă, Carmen Dan.

Potrivit acesteia, nuclee de activişti încearcă să împiedice simpatizanţii PSD, cum s-a întâmplat şi la Galaţi şi la Iaşi, ca să desfăşoare activităţi de campanie, transmite Agerpres.

CITIȚI ȘI:

Dragnea, pericol public. A doua oară când instigă la ură socială, în decurs de două zile, exact cum a făcut şi înainte de 10 august!

Se strânge lațul pentru „găzarii” din 10 august! Anchetă extinsă, audieri intense la vârful Jandarmeriei, noi capete de acuzare

Prin maneaua lui Guță, PSD face propagandă Rusiei într-un clip oficial! Steagul Rusiei și un avion Aeroflot, alături de Dragnea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here