Confruntarea pro și anti-PSD de la Iași: o imagine dureroasă și un mesaj sfâșietor, devenit viral

4
4438
Postarea lui Sorin Simon

Sorin Simon, un ieșean care a protestat joi faţă de liderii PSD adunaţi la mitingul electoral din „capitala” Moldovei, a publicat pe Facebook un mesaj de o tristețe sfâșietoare.

Pornind de la o fotografie a unui concitadin, Tudor Ghioc, Sorin Simon încearcă să înțeleagă de unde vine sărăcia extremă în care se zbat mulți dintre mitingiștii aduși de PSD cu atocarele. Și, mai ales, ce e de făcut pentru ca oamenii aceștia să nu mai fie „batalionul electoral” al PSD.

Sorin Simon a fost impresionat de un bărbat, participant la mitingul PSD, care a adunat de pe jos bancnotele de un leu aruncate spre el, disprețuitor, de protestatarii anti-PSD.

Analiza lui Sorin Simon e remarcabilă, dar se impune o precizare: nu doar sărăcia îl face pe acel om să adune banii de pe jos, ci și o incredibilă lipsă de demnitate.

Mesajul ieșeanului Sorin Simon

„Impresii după evenimentele de la Iaşi”

„Partea I – Despre susţinătorii PSD: imaginea umilinţei”

„N-am văzut în viaţa mea atâta sărăcie adunată la un loc. Ştim cu toţii că în satul românesc se trăieşte ca în Evul Mediu, probabil fiecare dintre noi are câte o rudă la ţară, dar când vezi 20.000 de oameni amărâţi, abia atunci realizezi grozăvia, mizeria în care este ţinută toată această suflare de oameni. Pur şi simplu, îţi vine să plângi. M-a sunat băiatul cel mare în timpul mitingului, nu înţelegea ce se întâmplă, ce-i cu oamenii ăştia amărâţi care circulau acum în acelaşi autobuz cu el, de unde sunt, de unde au apărut?

Mulţi dintre oamenii pe care i-am întâlnit nici nu ştiau de ce au venit la Iaşi, unii dintre ei nu mai ieşiseră din satul lor de ani de zile. Pentru mulţi, excursia la Iaşi e ceea ce pentru noi, cealaltă Românie, e un city-break la Paris sau Viena. Alţii îşi făceau cruce când aflau ca o bere la jumătate poate să coste peste 10 lei.

Oameni necăjiţi, pricăjiţi, pe care Liviu Dragnea i-a cărat la Iaşi ca să-şi satisfacă orgoliul. Oameni pentru care sărăcia a devenit o stare de normalitate, iar când PSD le dă 10 lei în plus sau o găleată şi o mătură, vin la vot. Şi fac asta pentru că nimeni altcineva în afară de PSD nu le propune o alternativă. Nu cred că există niciun program coerent de dialog cu satul românesc. Noi, ceilalţi, îi dispreţuim sau, în cel mai bun caz, îi ignorăm. E o greşeală, cred, care ne costă enorm la fiecare ciclu electoral.

Oamenii ăştia au fost ieri umiliţi o dată în plus. Şi eu am participat la această umilire, nu sunt foarte mândru de asta. I-am huiduit, am urlat la ei, le-am strigat „ruşine”. Meritau asta? Greu de spus. Îi vedeam cum merg, unii cu capul în pământ, alţii speriaţi, iar cei mai mulţi pur şi simplu nu înţelegeau ce se întâmplă, de ce ţipă lumea la ei în halul ăsta.

În imagine, umilinţă supremă: România inteligenta aruncă în dispreţ bani României proaste şi needucate, iar aceasta din urmă îi culege de pe jos.

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

 1. Ooofff, Doamne, cat de adevarat! Este cumplit de trist totul, suntem porniti toti cei care suntem constienti de nemernicia care-a iesit din alegerile din 2016, suntem foarte suparati si cautam tapi ispasitori, dar adevaratii VINOVATI sunt aceste mizerii de politicieni care de 30 de ani castiga votul oamenilor acestora amarati, si nu fac absolut NIMIC pentru ei.

 2. Este blestemul romanilor sa fim conduși de niște nenorociți de la PSD ca se mbogateasca pe spinarea acestor concetățeni bătuți de soarta! De fapt PSD a mizat in 30 de ani pe acestu indivizi care practic au stat la mâna acestir șmecheri de politicieni care culmea își spuneau social -democrați. Trebuia sa le spună oamenilor din piața in afara realizărilor llor de doi bani ca România avea o datorie externa in 1999 de 7 miliarde de dolari iar in 2019 de 100 miliarde de euro(!!!!!!!).
  O adevarata bătaie de joc la adresa tuturor romanilor, acest infractor de Liviu Dragnea este un borfaș de mâna întâi și locul acestui vagabond politic este la pușcărie!!!!!!

 3. Mie mi se pare un cetatean bine imbracat, spalat, cu pantofii in stare buna, curati, cu sosete asortate, bine hranit.
  Pare un om care stie ce face si este perfect constient de locul in care se afla.
  Nu imi vine sa-i plang de mila, de loc.
  Cred ca nu gresesc.

 4. Opozitia ar trebui sa protesteze anintind si de saracia satelor si a cartierelor defavorizate, nu numai de autostrazi si spitale…Trebuie inventate niste lozinci sugestive si sintetice DESPRE ACESTI OAMENI FOLOSITI CA MASA DE MANEVRA…DISCURSUL DRAGNIST ESTE PENTRU ACESTE CREIERE CLISOASE !!! El, Dragnea stie ca are aceste cirezi de vite si iese cu ele la inaintare!!! Sa ne gandim la niste lozinci cu impact!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here