Curtea Constituţională a României (CCR) devine pe zi ce trece o anexă a politicului, unde majoritatea judecătorilor nu exercită voinţa poporului plătitor de taxe şi impozite, ci voinţa unui partid sau a unui lider politic, uneori împotriva Consituţiei şi a democraţiei.
În România, CCR se comportă tot mai mult ca un apendice politic, format din membri plătiţi regeşte care decid atunci când e cazul în defavoarea omului de rând şi în interesul unui individ sau al unui grup de sorginte mafiotă.
Este şi cazul ultimei decizii a CCR, care desfiinţează practic completurile de 3 judecători de la Înalta Curte, făcând jocul unor mari urmăriţi penal gen Darius Vâlcov, Elena Udrea, Alina Bica, familia Cosma de la Prahova etc.
Într-o viitoare guvernare a legii, nu a corupţiei politice cum e azi, CCR trebuie desfiinţată şi reînfiinţată pe baze noi, pentru cetăţeni, nu pentru clanuri politice. La fel trebuie procedat cu alte instituţii publice care azi ar trebui desfiinţate deja la cât rău au făcut omului de rând: Avocatul Poporului, Jandarmeria Română, CNA, TVR etc.
Ludovic Orban, liderul PNL, a cerut recent demisia judecătorilor CCR după modelul din Republica Moldova. Aceştia şi-au părăsit funcţiile după ce politicienii reformişti de la Chişinău au învins clanul oligarhului Plahotniuc, care controla statul vecin, inclusiv via Curtea Constituţională.
În România însă, unde de asemenea judecătorii Curţii au dat decizii împotriva statului şi în favoarea oligarhiei PSD-ALDE, judecătorii CCR nu pleacă de bunăvoie. Cine îi va forţa să renunţe la a mai face rău omului de rând, care le achită salariile exorbitante?
Dacă luăm ca exemplu „modelul Chişinău”, atunci răspunsul este tot politicul. În Republica Moldova, alianţa pro-europeană a Maiei Sandu cu Andrei Năstase, la care a cuplat obligat-forţat Igor Dodon, preşedintele în funcţie, este cea care a presat judecătorii Curţii să cedeze în favoarea poporului. Şi în România, soluţia e tot la politicieni. Cu o deosebire: cei care pot face asta sunt minoritari în Parlamentul de la Bucureşti. PNL, USR şi PMP nu pot face decât să le arate pisica judecătorilor CCR, aşa cum face, printr-o propunere de lege, deputatul PNL Pavel Popescu.
Proiect de lege pentru o altfel de CCR
Deputatul PNL Pavel Popescu propune ca deciziile Curții Constituționale atunci când analizează legi organice complexe (precum codurile penale) să poată fi luate doar cu majoritate de două treimi (adică minimum 6 judecători din cei 9).
Proiectul depus la Parlament de Popescu prevede și posibilitatea ca un judecător al CCR să fie recuzat sau să se abțină dacă se află în incompatibilitate.
”Suspiciunile de apărare a interselor ilegitime ale unor politicieni de către CCR apar tot mai des în discursul public. Aceste suspiciuni subminează autoritatea CCR mai ales în cazul deciziilor care favorizează politicieni implicați direct în numirea unor judecători CCR. Pentru a stopa această spirală a neîncrederii am depus o inițiativă legislativã de modificare a legii CCR astfel încât deciziile CCR să fie luate cu o majoritate de 2/3, obligând astfel judecătorii constituționali să găsească soluții în acord cu legea fundamentală şi nu în acord cu politicienii care i-au numit. Chem toți membrii Parlamentului să susțină acest demers”, este motivarea lui Pavel Popescu pentru curăţenia măcar provizorie la CCR.
Cazul Gheorghe Stan
CCR este şi astăzi populată cu destui incompetenţi sau pur şi simplu inşi utili partidului. Oameni fără coloană vertebrală, dispuşi să facă orice, aşa cum executau judecătorii Curţii din Republica Moldova ordinele oligarhului Plahotniuc, doar-doar să nu-şi piardă funcţiile de lux plătite de contribuabili.
Ultimul exemplu, şi cel mai grav însă pentru sănătatea acestei instituţii cu rol cheie în democraţie, este cel al lui Gheorghe Stan, fostul şef al Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie („SS-Gestapo”). Stan a fost pus de Dragnea şef la SS şi apoi propulsat ca judecător CCR pentru „calitatea” de a fi supus complet politicului.
Are în spate o carieră îndoielnică, din acest motiv a şi fost ales pentru funcţiile respective: să nu funcţioneze ca specialist competent, cu convingeri ferme, inclusiv îndreptate împotriva politicului, ci ca executant. Aşa a apărut şi dosarul fabricat lui Kovesi, tot pe fondul unei instituţii conduse de oameni fără caracter, slabi profesional şi cu dorinţă imensă de parvenire.
Alături de el, nu putea fiu decât cineva la fel: Adina Florea, procuroare din Republica Mazăre, slabă şi ea profesional şi capabilă să fie preş politic. Ambii sunt vinovaţi de abuzul îngrozitor împotriva fostei şefe a DNA: i-au făcut anchetă la comanda unui fugar penal pe care DNA în luase în vizor!
Un astfel de personaj ca Gheorghe Stan a ajuns judecător la CCR. Fără să ştie nici măcar câte articole are Constituţia României. Câtă încredere mai poţi avea într-o instituţie cu Gheorghe Stan în interior? Zero. Practic, prin prezenţa lui în această instuţie fundamentală a democraţiei, Dragnea „trăieşte” la Curtea Constituţională. Cine face curăţenie la CCR?
Madam Viorica DANCILA și pupilul ei de la finanțe se plâng toată ziua ca avem o gaura la buget de vreo 10 miliarde lei care creste și creste. Ăștia doi , niște incompetenți politici dar și profesionali nu RESTRUCTUREAZĂ SISTEMUL BUGETAR CARE ESTE ÎMPĂNAT CU SALARII DE DOUA ORI MAI MARI CA LA STAT ȘI ATUNCI CE FAC? Se adresează romanilor sa-și aducă copiii acasă de parca i-ar angaja pe toți la Curtea de Conturi (ce institutie a fost și ce este acum cu angajați aduși pe pile și o freacă ) !!!!
Și a propos de Curtea Constitutionala exista state care NU au așa ceva pe când la noi parca am fi o țara cu PIB de 600 mld. Euro sa ne permitem înființarea acestor structuri complet inutile!!! Pentru ce am Parlamentul României, bun sau rău da legi , pentru ca asta este rostul lui. La fel tot felul de agenții ca avem cu sutele trebuiesc DESFIINȚATE ȘI TOȚI SA SE DUCĂ LA MUNCI PRODUCTIVE PENTRU ROMÂNIA NU SA IMPUNGA AERUL PRIN BIROURI ȘI TU-TU-URI
PE AFARA, PE BANII DIN TAXELE ȘI IMPOZITELE ROMANILOR. RONANIA ARE NEVOIE DE O FORȚA N O U A. POLITICA NU DE NIȘTE PUPINCURISTI CARE N U. F A C. N I M I C!!!! Și pe salarii grase! La munca sa mergeți cu toții!!!!! LA PRIVAT ȘI N U. LA S T A T !!!!!
Politicienii nu au ce cauta in Justitie !!!…Nu ar trebui sa faca parte din partide politice; iar cei ce se dovedesc, simpatizanti ai acestora, ar trebui exclusi din Justitie !