CCR aruncă la coş jumătate din referendumul pe justiţie. Curtea declară neconstituţională modificarea Constituţiei în sensul interzicerii amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie

9
3122
Dorneanu - Enache - Deliorga - Stan - Varga

„1 – Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2 – Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cuextinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”

Românii au votat masiv cu „DA” la cele două întrebări de mai sus aflate pe buletinele de vot de la referendumul pentru justiţie, organizat pe 26 mai, în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare.

La referendumul pe teme de justiţie, din 7.922.591 de participanți, 6.459.383 au votat cu DA la întrebarea referitoare la interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie. 

Joi însă, CCR a decis că nu contează răspunsul la prima întrebare, la care românii au cerut masiv ca autorii faptelor de corupţie să nu poată fi graţiaţi sau amnistiaţi.

Curtea Constituțională a respins joi ambele inițiative legislative de revizuire a Constituției depuse de putere și de opoziție în urma referendumului din 26 mai.

”Nu poți separa un grup de infracțiuni prin Constituție. O poți face prin lege, dar nu prin Constituție pentru că se încalcă limitele revizuirii, se încalcă principiul egalității în drepturi”, au declarat surse participante la dezbateri pentru G4Media.ro.

Celelalte prevederi ale inițiativelor de revizuire – interzicerea ordonanțelor de urgență în domeniul justiției și oferirea posibilității și altor instituții de a ataca OUG-urile la CCR – au primit undă verde de la Curte.

Odată respinse, cele două inițiative de revizuire a Constituției vor trebui redepuse la Parlament, fără prevederile declarate neconstituționale.

Proiectul comun PNL-USR de revizuire a Constituției vizează implementarea în legea fundamentală a rezultatelor referendumului din 26 mai și prevede concret introducerea interdicției pentru persoanele condamnate definitiv să mai ocupe funcții publice, interzicerea amnistiei sau grațierii faptelor de corupție, interdicția adoptării de OUG-uri în domeniul Justiției și spargerea monopolului deținut de Avocatul Poporului de a ataca la CCR ordonanțele de urgență prin conferirea acestui drept și președintelui României, parlamentarilor și Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Jaful pensiilor. Orlando ia de la omul normal și dă la profitorul special

* A doua Românie creşte în Diaspora! Peste 600.000 de copii născuţi în familii emigrate în Europa

VIDEO EXCLUSIV. Bucuria Sorinei când spune că va pleca în America. A scăpat de spaimele cu care o teroriza familia Șărămăt

„Sorina are un sânge pur, o vor pentru sacrificare”. Monstruozități generate de propaganda Antena 3 – RTV – Sorina Matei

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

„Miza nu a fost salvarea Sorinei Săcărin de propriii ei părinți. Miza a fost justificarea SIIJ, intimidarea judecătorilor și validarea Antenei 3 ca instrument de dominare a media, influență și propagandă anti-justiție”

EXCLUSIV. Trei poze noi cu Sorina. Ținută departe de scandal, fetița pare fericită. În schimb, părinții adoptivi trăiesc un coșmar

Antena 3 încearcă să preseze justiția în „cazul Sorina”. Minciuni sfruntate, diversiuni ordinare în emisiunea lui Gâdea

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Dăncilă, rușinată la Strasbourg. „Retorica anti-europeană a PSD și ALDE a fost drastic sancționată de cetățenii români la votul din 26 mai”

Efectul Kovesi. Dăncilă, „obsedata” antijustiţie, pusă la punct în Parlamentul UE: „România merită ceva mai bun. Nu sunteţi la înălţimea Europei”

News ALERT: Franţa anunţă că o susţine pe Kovesi la şefia Parchetului European!

Propunerea nerușinată a lui Tăriceanu: Ramona Mănescu. O individă lacomă, care se scaldă în lux pe bani publici, nu are ce căuta în Guvern!

Propunerea PSD la Interne este o nouă mizerie! Senatorul Moga: revoluționar-impostor, omul „Mafiei lui Mazăre”, el însuși mafiot

* „Milogilor!”. Badea răcneşte la studenţi, supărat că vor transport subvenţionat pe CFR

* De pensiile parlamentarilor nu se ating! Taxă de 30-50% la pensiile speciale pentru sumele ce depăşesc 10.000 de lei

Alba-neagra cu impozitarea pensiilor. Orlando nu va umbla doar la „speciale”, ci la toate pensiile „peste un anumit plafon”

PNL și-a făcut echipă-beton la Capitală: Ciucu, Băcanu, Burduja, Trăilă, Glăvan, Raețchi, Pavel Popescu

Blestemul unui baron PSD către magistrați: „Bestiilor! Viermilor! Pușcăriile nu vă vor fi suficiente!”. Amenințări cu „ce va urma”

Cristoiu: la arestarea lui Dragnea „și-au dat mâna forțe greu de imaginat, interne și externe, ca la debarcarea lui Ceaușescu”

Victoria #Rezist: Carmen Dan a demisionat de la Interne. Nu mai apucă 10 august!

Am gazat-o pe Carmen Dan!

Pregătiri pentru mitingul din 10 august. Diaspora cheamă la protest pașnic, deși se așteaptă la diversiunii din partea Puterii PSD-ALDE

„Este Teodorovici agent rus? Altfel nu se explică de ce ia decizii care distrug România în interesul Rusiei”

GRECO descrie Secția Specială a Adinei Florea ca pe o structură de tip mafiot. Somație: desființați SS-Gestapo!

Dăncilă și-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

 

9 COMENTARII

  1. Până când CCR-ul este scutul hoților nu se poate face nimic democratic. Nu sunt cu pregătire juridică, dar până nu sunt dați afară lingăii din CCR sau desființat, la demisia de onoare ca în Moldova acești (…..) nu o fac.

  2. Votul a fost 9-0 in CCR, deci ar trebui să o luăm un pic mai usor.
    Mai degrabă ar trebui să observăm calitatea extrem de modestă a consilierilor președintelui Iohannis.

  3. Președintele Valer Dorneanu suge de la doua mame , omu’ are peste 76 de ani ( sa fi sănătos fost domn ‘ procuror înainte de 89’) pensionar de lux plus salariu de nabab!
    Dacă habarnistul asta de Eugen Teodorovici nu face nimic sa oprească acest sifon de bani , se vaită nenorocitu asta ca are deficit vreo 14 miliarde lei dar in disprețul tuturor romanilor nu vin vu o KEGE care sa oprească scurgerea a sute și sute de MIlioane de lei pe luna și miliarde de lei. Nenorocirea este ca ii mai suportam un an pe acești habarnisti in ale economiei și speram sa scăpăm de acești ticăloși care duc iată economia pe marginea prăpastiei !!!!

  4. Presedintele Iohannis tot poate face un nou referendum, de aceasta data tintit in organizarea ccr de kkt a Romaniei : sunteti de acord cu depolitizarea ccr cu precizarea clara a conditiilor de a ajunge judecator constitutional? Niciun personaj care a fost intr-un partid chiar si pentru o zi sa nu poata accede la ccr, 18 ani de vechime numai in magistratura, concurs de legislatie constitutionala, nu ca idiotul de stan, care n-a stiut nici cate articole are Constitutia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here