Jaful pensiilor. Orlando ia de la omul normal și dă la profitorul special

0
3589
Grigore Cartianu

De câteva zile, ruskoyul Teodorovici se joacă din nou cu nervii românilor. Muscalul a declanșat o nouă spirală a demenței pe tema pensiilor. A preluat din zbor furia populară în legătură cu pensiile speciale și a pervertit ideea până a transformat-o într-o monstruozitate.

Acest specialist în alba-neagra fiscală a făcut anunțuri confuze și haotice despre o temă care-i interesează în mod direct pe milioane de români: pensiile. A pornit de la pensiile speciale, pe care partidul său, PSD, le-a inventat, ni le-a băgat pe gât și le-a tot gonflat. Cea mai recentă mizerie de acest gen: pensiile speciale pentru aleșii locali (primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene), născute din calculele diabolice ale lui Dragnea și impuse de Guvernul Dăncilă, prin ordonanță de urgență, după întemnițarea lui Daddy.

PSD nu taie pensiile speciale, care sunt creația sa bolnavă. Dar cum majoritatea covârșitoare a românilor urăsc hoția numită pensii speciale, PSD l-a mandatat pe Orlando să anunțe impozitarea acestei anomalii financiare. Fără niciun clacul sau studiu de piață, manelistul finanțelor a anunțat că tot ce depășește 10.000 de lei din pensiile speciale va fi impozitat „cu un procent consistent”. Pe surse, au fost aruncate, ca momeală, și niște cifre: impozit 90% de la 10.001 lei în sus.

Ca un cartofor de mahala, Orlando a plusat a doua zi: nu va impozita doar pensiile speciale, ci TOATE pensiile care depășesc 10.000 de lei.

Nemernicia e totală! Prin gura de șmecheraș a lui Orlando, PSD ne transmite că:

  1. vom plăti în continuare pensii speciale, ba chiar din ce în ce mai multe;
  2. până la 10.000 de lei, pensiile speciale vor fi plătite în proporție de 100%, niciun leu mai puțin;
  3. tot ce depășește 10.000 de lei din pensiile normale, calculate pe bază de contributivitate, va fi impozitat – poate cu 90%, poate cu 80% sau 50%, vom vedea.

Altfel spus: gangsterii PSD vor lua din banii unor români – bani meritați, indiferent cât sunt de mulți, pentru că reprezintă pensii NORMALE – și îi vor da unor șmecheri, sub formă de pensii SPECIALE.

Concret:

  • X are pensie normală de 15.000 de lei – pensie meritată, pentru că a contribuit pe măsură. Statul îi impozitează cu 90% cei 5.000 de lei care depășesc „plafonul lui Orlando”, impozitul va fi de 4.500 de lei, X va mai primi doar 10.500 de lei. Cei 4.500 de lei sunt bani furați de stat de la cetățeanul X.
  • Y are pensie specială de 10.000 de lei, care se adaugă pensiei sale normale. Cei 10.000 de lei sunt bani furați de Y – prin complicitatea statului – de la centribuabilii români care nu beneficiază de pensii speciale.

Așadar, X este jefuit de 4.500 de lei, Y primește nemeritat 10.000 de lei. Unde este dreptatea?!

Știm, însă, că de la PSD nu putem aștepta dreptate. Și nici legalitate, echitate sau moralitate.

Vestea bună e că asemenea bazaconii nu vor intra în vigoare niciodată, pentru că sunt perfect neconstituționale. Orice impozit pe pensia normală este o naționalizare mascată.

Statul nu are dreptul să-mi ia ce-i al meu – de exemplu, pensia normală.

Statul poate să-mi ia doar ce nu-i al meu – de exemplu, pensiile speciale.

Vestea proastă e că jaful pensiilor speciale va continua câtă vreme PSD va conduce România.

A doua ceste bună e că PSD nu va mai conduce multă vreme România. După alegerile din decembrie 2020, partidul marilor nedreptăți – printre care pensiile speciale – va deveni neînsemnat în țara asta. Iar ruskoyul Teodorovici va mai putea face calcule doar la Moscova.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

Alte comentarii de GRIGORE CARTIANU:

* Am gazat-o pe Carmen Dan!

Vrem un stadion plin de recunoștință pentru Simona! Ce ziceți, domnule Boc?

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Două nenorociri în două zile. Cadou de la PSD-ALDE

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Adina Florea candidează degeaba: SS-Gestapo va fi desființată

Rareș Bogdan a greșit. Poți înghiți broasca râioasă, dar nu spune că e gustoasă!

Dan Barna la Antena 3. O isterie gratuită

Marș la pușcărie, nimicule!

Votăm și pentru arestarea lui Dragnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.