Preşedintele Klaus Iohannis a explicat de ce a promulgat legea pensiilor. El a spus că, pe de o parte, pensiile sunt prea mici, iar pe de alta, că a primit asigurări de la premier că sunt bani pentru majorarea pensiilor.
„Pensiile sunt prea mici, în consecinţă se impune o astfel de lege, nemaivorbind de anumite inechităţi din sistem. O lege care corectează aceste erori este corectă.
Pe de altă parte, s -a pus problema de unde se iau banii şi pot spune că în această chestiune am discutat cu doamna prim-ministru şi am întrebat-o direct şi clar: Aveţi bani pentru pensii? M-a asigurat că la nivel de guvern s-a făcut o analiză şi sunt bani pentru pensii, după care am promulgat legea”, a spus preşedintele.
Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea Pensiilor.
Proiectul va avea un impact bugetar de 8,4 miliarde de lei în acest an, un impact de 24,8 miliarde de lei în 2020, de 58,1 miliarde de lei în 2021, iar în 2022, ar urma să aibă un impact de 81,1 miliarde de lei.
Proiectul de lege prevede creşteri etapizate ale punctului de pensie, până în anul 2021. Punctul de pensie va ajunge la 45% din valoarea salariului mediu brut pe economie.
România a intrat deja în criză
În ciuda declaraţiei preşedintelui, care înainte de alegeri nu se poate opune unei măsuri populiste cum este Legea pensiilor, situaţia din economie e tot mai gravă.
A explicat-o foarte bine un colaborator al preşedintelui, e vorba de Florin Câţu, senator PNL.
„Atât timp cât ne împrumutăm la dobânzi mai mari ca Grecia, avem doar o singură destinaţie – O CRIZĂ ECONOMICĂ MULT MAI MARE DECÂT A AVUT GRECIA. Puneţi-vă centurile de siguranţă, că o sa doară rău!„, a scris Cîţu pe Facebook.
Singura cale pentru a acoperi gaura de la buget, care va fi de 10 ori mai mare urmare a Legii pensiilor până în 2022!, rămân împrumuturile externe.
Guvernul Dăncilă a împrumutat zilele trecute ale 2 miliarde de euro, după cele 3 miliarde luate de pe pieţele externe în martie anul acesta.
Dar costurile acestor credite sunt din ce în ce mai scumpe, iar plata lor va cădea pe capul populaţiei active, care va fi sugrumată de impozite tot mai mari – singura cale prin care bugetul poate acoperi deficitul în creştere ca urmare a măsurilor populiste luate de Guvernarea PSD-ALDE.
Grupul Bilderberg 100 Planeta Marte lui Dacian Cioloş Plus 2020:
1. Serviciul Român de Informații au părinți bogați dar salariile de 4000 lei sunt mici. Vrem contract până la 55 ani şi pensie ocupațională din sistem. Nu vrem pensii speciale în sistemul SRI.
2. PSD Pigui Cosmin primar în localitatea Peştişani județul Gorj: muncesc şi investesc fonduri europene şi până în mai 2020 construiesc modern şcolile şi căminele culturale din Peştişani. Ca fost patron la ziarul Impact în Gorj şi Gorj Exclusiv am avere deci nu vreau pensie specială. BNR mi-a interzis ajutorul social în comuna Peştişani şi cred că multe case şi familii dispar în Peştişani dacă guvernul nu aduce investitori americani şi ruşi în localitate dacă nu aduc firme europene. Comuna Peştişani poate produce roşii în solarii, sute de tone dacă creditul bancar ar avea perioadă de grație de 2 ani. Comuna are nevoie de 2 magazine Aldi şi Lidl unde producția agricolă locală să fie vândută. Ar fi nevoie şi de un depozit pentru producția legumicolă care să preia roșiile, vinetele, sfecla roşie şi castraveții sau salatele de cum se coc. La un preț rezonabil pentru producător. Comuna are nevoie de țeavă de gaz metan pentru sere de legume şi încălzire cu gaze.
Acesta e mesajul lui Joe Biden şi al Chinei Imperiale: fiecare comună din România să producă mâncarea bio la prețuri rezonabile.
BLOCAȚI IMPORTURILE DE BUNURI.
Consilier Federal Reserve al SUA
*3376 Rivendell Elrond Olivian