Șmen à la Oprișan: 20.000 de euro pe fotografia unui spital din Chicago! Așa „construiește” spitale baronul de Vrancea

1
2514
Spitalul american care l-a inspirat pe Oprișan. La poză!

Câțiva consilieri PNL din Consiliul Județean Vrancea au descoperit un nou șmen al baronului local Marian Oprișan (PSD). Acesta a plătit 20.000 de euro unei firme obscure pentru pseudo-proiectul viitorului Spital Județean Vrancea. În realitate, este un plagiat grosolan după fotografiile unui spital din Chicago (SUA).

Proiectul viitorului spital județean, cu care Marian Oprișan se tot laudă de vreo 5 ani, este plagiat după proiectul Advocate Illinois Masonic Medical Center for Advanced Care din Chicago, statul Illinois. Cel puțin așa reiese din mapa de prezentare pe care Oprișan le-a dat-o consilierilor județeni spre aprobare, scrie realitateadevrancea.net.

Planșele de prezentare a clădirii seamănă izbitor, fapt care a atras atenția consilierilor din Opoziție. Conceptul, creat de firma Miralex din Ploiești, a costat 90.000 de lei plus TVA, adică aproape 20.000 de euro.

Păcăleală de 20.000 de euro

Adrian Crețu, consilier județean PNL, a declarat: „Pentru 20.000 de euro, o firmă a făcut foarte repede un proiect. «Foarte repede» înseamnă copierea lui după un proiect al unei firme de arhitectură din Statele Unite, proiectul spitalului Advocate Illinois Masonic Medical Center for Advanced Care, din statul Illinois. Poate de aceea, proiectul acesta nu a fost inclus inițial pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean, fiind trimis cu mai puțin de 24 de ore înainte de începerea ei”.

Un alt consilier județean de la PNL, Ovidiu Burdușa, spune că spitalul pe care promite să-l construiască Oprișan costă cu 30% mai mult decât cel din Chicago și are doar jumătate din numărul de paturi ale acestuia. „Deși trebuia construit de multă vreme, noul spital începe cu o hoție. Nimic serios, doar o nouă țeapă dată de Oprișan. Nici măcar nu are de gând să ridice spitalul; dacă voia să-l facă, nu venea cu mizeria asta”, explică Burdușa.

Contactat de realitateadevrancea.net, administratorul firmei care a întocmit „conceptul”, Mihai Marin, a reacționat cu tupeu: „Dacă soția mea se duce la coafor și-i spune coafezei: «Vreau să mă faci la păr ca Roberta Anastase!», ăsta e plagiat? Poate că e nefericită alegerea fotografiei, dar proiectul este unul mult mai amplu decât o singură fotografie. Vorbim de interiorul clădirii, de amplasament etc. Eu sunt doar administratorul firmei, nu arhitect, am fost prezent în sala Consiliului Județean Vrancea la prezentare și vă pot spune că consilierii județeni PNL exagerează un pic”.

De-a lungul timpului, înainte de campaniile electorale, baronul Oprișan a vehiculat mai multe proiecte pentru comunitate, printre care aeroport internațional, parc industrial, autostrada Moldova, pârtie de schi și spital regional. Niciunul dintre proiectele vehiculate nu a devenit realitate.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Pregătiri pentru mitingul din 10 august. Diaspora cheamă la protest pașnic, deși se așteaptă la diversiunii din partea Puterii PSD-ALDE

„România este în CRIZĂ. Gaura la buget e imensă. Ne împrumutăm deja mai scump decât Grecia! Теодорович este DISPERAT”

Antena 3 încearcă să preseze justiția în „cazul Sorina”. Minciuni sfruntate, diversiuni ordinare în emisiunea lui Gâdea

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

* Imagine duioasă: Sorina și noua ei verișoară

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Mafia PSD a transformat Tarom într-o bombă zburătoare. Compania a fost jefuită sălbatic și cangrenată de nepotisme

Tupeul oamenilor lui Meleşcanu: dau vina pe „agitatorii” din Diaspora pentru haosul de la vot!

GRECO prezintă planul PSD-ALDE de capturare a justiției: Secția Specială + izolarea Președintelui + ordonanțe de urgență + pensionarea magistraților + polițiști de la Carmen Dan

GRECO descrie Secția Specială a Adinei Florea ca pe o structură de tip mafiot. Somație: desființați SS-Gestapo!

Aici puteți citi integral cele două rapoarte GRECO despre România

PSD răspunde Raportului GRECO prin degetele mijlocii ale lui „Ciordache – Altă Întrebare”

Simona Halep, pentru a doua oară în semifinale la Wimbledon! A 7-a semifinală de Grand Slam din carieră

PLUS nu vrea fuziune, USR cere paritate 2 la 1. Ce puncte delicate apar în negocierile privind listele comune la alegerile parlamentare

Penalul Tăriceanu, un nou atac la Kovesi – „mărul otrăvit”. Ca procuror european va avea „rol principal” să blocheze accesul României la fondurile UE!

De ce-a intrat Udrea în ţară pe la Giurgiu, la 6 dimineaţa?! „Vreau să îmi cresc copilul acasă”

Cristoiu îl bagă pe Băsescu în afacerea întoarcerii Elenei Udrea. Vorbeşte de „un efort planetar” de a fi eliberată

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

Dăncilă și-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi

1 COMENTARIU

  1. Cine sta in funcții publice ca acest vierme PSD pe numele sau Marian Oprisan de la Vrancea începe sa pută. Indiferent de ești primar, prefect, parlamentar, președinte de Consiliul Județean , doua mandate și apoi la revedere!!!!
    Acest PSD toxic SU guvern PSD/ALDE sa-și facă valizele cât mai repede pana nu i-au romanii la ranga.
    Asa indivizi imputiti ca acești politicieni de doua paralele de la PSD și care sifonează la greu banii ROMANILOR nu am văzut in viața mea!!!! Niște ticăloși ordinari care sunt putrezi de bogați din salariu de bugetar!!!! Îți vine sa înnebunești ce fac acești derbedei politici!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here