Vai de capul tău, Guță! Te face praf Mîndruță: „Unde sunt dușmanii? Unde e «ciocu’ mic»? Ce manea e aia care o arde pozitiv?”

0
990
Mîndruță & Guță

Lucian Mîndruță face analiza manelei lui Nicolae Guță pentru PSD. Concluziile sunt devastatoare: „Băi, nea Guță! Am ascultat și eu maneaua matale și cred că tre’ să dai banii înapoi, în caz că ai lipit ceva pe frunte de la Nașu’ Mare”.

De ce? Pentru că maneaua nu are nici „dujmani”, nici „ciocu’ mic” sau „vă bat de vă omor”, cum se practică în branșă. Nimic despre „cei patru asasini” – impardonabil!

Mîndruță are un mesaj și pentru PSD: „Vedeți, băieți? Câteodată merită să faci licitație. Nu mai zic de concurs. Că uite cu ce te alegi când faci cu încredințare directă!”

Analiza manelei lui Guță, făcută de Mîndruță

„Băi, nea Guță! Am ascultat și eu maneaua matale și cred că tre’ să dai banii înapoi, în caz că ai lipit ceva pe frunte de la Nașu’ Mare. Păi, barosane, ai uitat despre ce e vorba în cântare? Ia scoate stilou’ ăla de aur Mon’blang și scrie matale ce observații am.

Unu. Unde sunt dușmanii? Ce manea e aia care o arde pe pozitiv? Matale ai uitat de versurile nemuritorului Dani Mocanu?

«Am un sfat pentru dușmani, lăsăți ciocul mai ușor
Că-mi iau o sticlă de whisky și vă bat de vă omor.»

Nu, serios acum, faci mișto dă noi? Unde sunt dușmanii în clipu’ lu matale? Ăia patru asasini de la Atenee – te faci că i-ai uitat? Cum se poate așa scăpare, care o țară întreagă era să sufere, mă înțelegi, dacă îi cauza ceva la fizic?

Doi. Unde sunt tovarășii? Da’, bre, tovarășii lu’ domnul Dragnea, i-ai văzut la tribunal, nicio vorbă despre ei, despre colegii de partid, care îi sunt alături la bine și la rău? Trebuie să apelez din nou la maestrul Dani? Păi, ia de aici, vericule:

«Și la ora 2 noaptea de mă sună brigada
Eu sunt pe loc în picioare că și ei sunt în urmă mea
Nu-i problema de război, că dețân șmecheria.
Dacă dau un telefon, strâng toată România.»

Vezi cum se face? Frăția, băieții noștri, nu poți să nu zici și de ei în cântare, că se uită urât de la masă vecină. Și știi că au mâna grea!

Trei. Valoarea. Matale nu l-ai respectat pe domnu’ Liviu. Păi, n-ai zis nimic de valoarea lui! Îmi pare rău că tre’ să-ți spun, dar Dani Mocanu e peste tine cu două parbrize de Ferarri:

«De bani nu vreau să vorbesc, că nu are niciun rost.
Atât vreau să spun că am sume mari la adăpost.
Toți pe la spate vă credeți puternici că niște lei.
Dar când apar eu pe stradă, va transformați în mielușei».

Este că zice mai bine Dani? Este! Ce naiba o dai pă prosperitate și pă alte abureli? Lu’ Cioloș și lu’ Barna ai uitat să le dai daună totală că-s săraci ca vai de lume. Tre’ să te ajute și aici Dani? Păi, ia uite cum puteai s-o joci p-asta:

«Of, of, dușmanii mei
Mă jur, mi-e milă de ei
Că n-au bani să treacă stradă
Vorbesc de mine degeabaaa.»

Păi, nu plângea acum și Soros cu capu’ pă caloriferu’ rece dacă o scriai așa? Plângea și el, și familia lui! Da’ n-ai avut chef, ai fușărit-o, erai între două nunți, naiba știe ce făceai!

Nu mai zic că domnu’ Liviu pare prea blând și prea bun în toată cântarea matale. Păi, vrei să nu-l mai știe nimeni de frică? Cum să mai guverneze el? Ai uitat ce cântai chiar matale cu Brazilianu’?

«Și dacă îmi vine mie la cap nebunia,
Cumpăr toată România
Îi cumpăr și pe dușmani,
Și îi vând la americani
Și când mor am valoare,
La sicriu fac buzunare,
Să vadă dușmanii bine,
Că-mi iau banii după mine.»

Ce să mai zic, nea Guță! Ai făcut o manea dă face toată lumea mișto de ea. Dacă era șaorma, ar fi ca una doar cu lipie, cartofi și maioneză. Unde e carnea, barosane? Unde e carnea?”

P. S. Pentru PSD: Vedeți, băieți? Câteodată merită să faci licitație. Nu mai zic de concurs. Că uite cu ce te alegi când faci cu încredințare directă!

CITIȚI ȘI:

Prin maneaua lui Guță, PSD face propagandă Rusiei într-un clip oficial! Steagul Rusiei și un avion Aeroflot, alături de Dragnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here