Tensiune maximă la Moscova. Ministrul Apărării și un general-cheie din Statul Major sunt internați în stare gravă la spital. „Simptomele bolii sunt aceleași pentru amândoi: arsuri în zona inimii, dificultăți de respirație. Șoigu și-a pierdut cunoștința”

2
31500
Serghei Șoigu - Igor Kostiukov

Dispariția de 14 zile din spațiul public a ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu (66 de ani), este argumentată chiar de politicienii de la Kiev. Până acum, doar anumite surse de la Moscova au dezvăluit pentru unele publicații că oficialul moscovit ar fi internat în stare gravă la spital, din cauza unor probleme cardiace. S-a sugerat că „brațul armat” al lui Putin ar fi făcut infarct.

În acest context, fostul ministru al Afacerilor Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, a confirmat toate zvonurile vehiculate în mass-media. El a spus că nu doar Serghei Șoigu e bolnav de inimă, ci și un alt reprezentant al conducerii militare de vârf din Federația Rusă. Este vorba despre șeful Direcției Principale a Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse, generalul Igor Kostiukov (61 de ani), informează site-ul Obozrevatel.com.

Mai mult, conform spuselor lui Avakov, Șoigu și-a pierdut chiar cunoștința. Politicianul ucrainean a scris despre acest lucru, cu referire la propriile sale surse, pe canalul său Telegram.

„Sursa relatează că există informații despre o deteriorare bruscă a stării de sănătate a ministrului Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, și a lui Igor Kostiukov, șeful Direcției principale a Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse. Este de remarcat faptul că simptomele bolii sunt exact aceleași pentru ambii – arsuri în zona inimii, dificultăți de respirație. Șoigu a avut o pierdere a cunoștinței”, a scris fostul ministru de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov.

Anterior se raportase că Serghei Șoigu (ministrul Apărării) și Valeri Gherasimov (actualul șef al Statului Major General și prim-adjunct al ministrului Apărării) au „dispărut” de pe canalele TV de la Moscova începând cu data de 11 martie. Pe 24 martie, Kremlinul a respins aceste zvonuri. L-a „prezentat” într-un scurt videoclip pe ministru Șoigu, care ar fi participat la o ședință a Consiliului de Securitate a Federației Ruse alături de Putin. Acea întrunire a avut loc cu adevărat, dar fără Șoigu. Acesta ar fi fost practic încorporat în televizor, potrivit experților contactați de publicația Mediazona, metodă pentru care „au fost folosite imagini de la una din ședințele anterioare ale Consiliului de Securitate”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

* Încă un fake news grosolan: ministrul Șoigu n-a fost la ședința cu Putin pe 24 martie, ci l-au „lipit” în poză! El n-a mai fost văzut de 15 zile

* „La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

* „Putin pregătește atacuri teroriste lângă Moscova, pentru a justifica mobilizarea rezerviștilor. Vor fi explozii cu mii de victime, la un combinat chimic sau la o rafinărie”

* Anunț oficial al NATO: Rusia a pierdut 40.000 de oameni în Ucraina – morți, răniți, prizonieri și dispăruți în luptă (21% din totalul efectivelor)

* AUDIO. Generalul rus care ucide civili în Mariupol: „De ce nu e mutilat încă? De ce n-are urechea tăiată? De ce nu șchioapătă acest bastard?” / „Să fie găsit la reanimare și să i se împingă o sticlă spartă de bere! Puneți totul pe seama boschetarilor!”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

* VIDEO. Ucrainenii au distrus o uriașă navă de desant a rușilor, a cărei poziție fusese divulgată într-un film de propagandă al Moscovei

Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

„Măcelarii lui Kadîrov” au fugit din Ucraina în Cecenia, după ce au pierdut sute de luptători. „Toți kadîroviții uciși vor fi cusuți și îngropați în piele de porc”

VIDEO. Mesajul muzical al lui Putin: „Ucraina și Crimeea, / Belarus și Moldova, / Kazahstan și țările baltice / Sunt țara mea”

„Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Codruța Kovesi, activitate intensă la Parchetul European. Peste 500 de anchete, cu daune de 5,4 miliarde de euro. Câte dosare sunt din România

* Condamnări pentru corupție: Vlădescu – 8 ani și 6 luni; cumnatul lui Geoană – 7 ani; Boureanu – 4 ani și 3 luni. Șpăgi de 20 de milioane de euro

* Șoc în fotbal: Italia, campioana Europei, eliminată acasă de Macedonia de Nord! Al doilea Mondial consecutiv fără cvadrupla campioană a lumii

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here