Prigojin: „Putin a făcut o alegere greșită. E un semn rău pentru el. În curând vom avea un nou președinte”

0
1305
Evgheni Prigojin

Prin intermediul canalelor de Telegram pe care le controlează, șeful mercenarilor din Grupul Wagner, Evgheni Prigojin, a transmis un mesaj ca reacție la discursul amenințător al lui Vladimir Putin.

„Putin a făcut o alegere greșită. Acest lucru este un semn rău pentru el. În curând vom avea un nou președinte”, se anunță pe canalele de Telegram controlate de Evgheni Prigojin.

Mai mulți oficiali din Rusia vorbesc despre faptul că un război civil este deja în desfășurare.

Tot mai mulți civili ies pe străzi, în diverse orașe din Rusia, anunțând că sprijină trupele Wagner care luptă împotriva lui Putin.

Pe străzile din Moscova, civilii interacționează verbal cu militarii ruși, spunându-le să se predea și să plece din oraș.

Un membru al poliției militare, plasat într-un cordon din fața Ministerului Apărării din Moscova, descrie situația din capitala Rusiei: „A fost introdus un regim de operațiuni antiteroriste, forțe ale GRU (serviciul de informații al armatei) sunt desfășurate în jurul orașului, drumurile sunt blocate la periferia Moscovei, făcându-se pregătiri în cazul în care coloanele Wagner se apropie de oraș. Patrule de polițiști au primit bastoane cu electroșocuri. Armele de foc au rămas însă în birouri. În oraș e panică și confuzie. Se observă clar o lipsă de instrucțiuni în cazul evenimentelor care se desfășoară acum”.

În localitatea Bugaevka, regiunea Voronej din Rusia, mai mulți militari au depus armele, refuzând să se confrunte cu luptătorii din Grupul Wagner, anunță unul dintre canalele de Telegram. controlate de Prigojin.

În acest moment, trupele Wagner controlează teritorii destul de întinse, în regiunile Rostov și Voronej, cu dezvoltare pe direcția Moscova.

Mercenarii lui Prigojin au capturat două orașe mari: Rostov-pe-Don (1.105.000 de locuitori) și Voronej (1.015.000 de louitori).

Cu mov sunt marcate teritoriile controlate de trupele Wagner

Harta cuceririlor lui Prigojin a fost realizată pe baza analizării informațiilor postate pe rețelele sociale din Rusia.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Revolta mercenarilor Wagner: început de război civil în Rusia! Prigojin a preluat puterea în sud, la Rostov-pe-Don. „E revoltă armată. Arestați-l pe Prigojin!”, cere FSB. Se vorbește de o lovitură de stat

* Putin: „E trădare! Un cuțit în spate! O răzmeriță împotriva poporului. Vom lua măsuri extrem de dure. Trupele speciale sunt deja pe urmele trădătorilor”

* Ambasadorul rus Valeri Kuzmin laudă AUR: „În timp ce cercurile politice românești vorbeau despre necesitatea de a se supune voinței noului hegemon neocolonial SUA, AUR a început să vorbească despre interesele naționale”

* Moartea crâncenă a celor 5 milionari care s-au dus în excursie la epava Titanicului. Submersibilul Titan a făcut implozie din cauza presiunii oceanului, la 3.800 de metri adâncime

* VIDEO. Simulare: așa a făcut implozie submersibilul Titan, lângă Titanic, pe fundul Oceanului Atlantic! Moartea celor 5 pasageri a fost instantanee

* VIDEO. Regizorul filmului „Titanic”, James Cameron: „Au fost avertizați! Catastrofă produsă de ignorarea avertismentelor”. Erorile de proiectare și amatorismul au dus la implozia submarinului Titan

* A murit Costin Georgescu, primul director al SRI neimpus de KGB. Avea 81 de ani și era grav bolnav într-o clinică din Elveția

* Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Marcel Ciolacu și-a plasat nepoata într-o sinecură la Radioul public! Premierul tocmai clama: „Nu mai vreau dezmăţ la stat, cu mii de angajări şi tot felul de pile!”

* VIDEO. Neisprăvitul Ciolacu, gafă după gafă. Joi: „România trece de la fapte la vorbe”. Vineri: „Băluță și Negoiță sunt cei mai performanți primari din municipiul Buzău”

* Fostul primar Piedone, condamnat pentru moartea a 64 de oameni în incendiul de la Colectiv – eliberat de ICCJ și repus în funcție de Prefectura PSD! / „Am puterea, am Sistemul, sunt șmecher. Am judecătorii în buzunar, iar ăia de la Colectiv o vor lua în gură!“

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here