A murit Costin Georgescu, primul director al SRI neimpus de KGB. Avea 81 de ani și era grav bolnav într-o clinică din Elveția

1
2990
Costin Georgescu: 22 februarie 1942 - 23 iunie 2023

Costin Georgescu, fost director al Serviciului Român de Informații (SRI) în perioada 1997–2000, a murit vineri într-o clinică din Elveția. Acesta fusese internat cu o zi în urmă, într-o stare extrem de gravă. Familia sa a luat decizia de a-l transfera la un spital din Elveția, dar medicii de acolo nu l-au mai putut salva.

Directorii Serviciului Român de Informații (SRI)

  • 1990–1997: Virgil Măgureanu (președinte: Ion Iliescu)
  • 1997–2000: Costin Georgescu (președinte: Emil Constantinescu)
  • 2001–2006: Radu Timofte (președinte: Ion Iliescu)
  • 2006–2015: George Maior (președinte: Traian Băsescu)
  • 2015–prezent: Eduard Hellvig (președinte: Klaus Iohannis)

3 ani și 7 luni director al SRI, 3 ani și 7 luni ambasador în Cipru

În funcția de director al SRI, Costin Georgescu a fost unul dintre adversarii declarați ai „Legii Ticu” (inițiată și asumată de senatorul Constantin Ticu Dumitrescu), opunându-se deconspirării ofițerilor SRI care lucraseră pentru Securitatea comunistă.

Costin Georgescu a demisionat din funcția de director al SRI în decembrie 2000, după pierderea alegerilor de către CDR 2000.

Pe 12 ianuarie 2001, Costin Georgescu a fost acreditat în calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Cipru, funcție pe care a ocupat-o până la 24 august 2004.

Costin Georgescu era căsătorit și avea două fiice.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Moartea crâncenă a celor 5 milionari care s-au dus în excursie la epava Titanicului. Submersibilul Titan a făcut implozie din cauza presiunii oceanului, la 3.800 de metri adâncime

* VIDEO. Simulare: așa a făcut implozie submersibilul Titan, lângă Titanic, pe fundul Oceanului Atlantic! Moartea celor 5 pasageri a fost instantanee

* VIDEO. Regizorul filmului „Titanic”, James Cameron: „Au fost avertizați! Catastrofă produsă de ignorarea avertismentelor”. Erorile de proiectare și amatorismul au dus la implozia submarinului Titan

* Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Marcel Ciolacu și-a plasat nepoata într-o sinecură la Radioul public! Premierul tocmai clama: „Nu mai vreau dezmăţ la stat, cu mii de angajări şi tot felul de pile!”

* VIDEO. Neisprăvitul Ciolacu, gafă după gafă. Joi: „România trece de la fapte la vorbe”. Vineri: „Băluță și Negoiță sunt cei mai performanți primari din municipiul Buzău”

* Fostul primar Piedone, condamnat pentru moartea a 64 de oameni în incendiul de la Colectiv – eliberat de ICCJ și repus în funcție de Prefectura PSD! / „Am puterea, am Sistemul, sunt șmecher. Am judecătorii în buzunar, iar ăia de la Colectiv o vor lua în gură!“

* Ambasadorul rus Valeri Kuzmin laudă AUR: „În timp ce cercurile politice românești vorbeau despre necesitatea de a se supune voinței noului hegemon neocolonial SUA, AUR a început să vorbească despre interesele naționale”

* EDITORIAL. Atunci am păcălit cenzura sovietică! Lupta noastră pentru alfabetul latin, în imperiul limbii ruse

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

1 COMENTARIU

  1. Gunoiul asta a fost numit de Ceausesc personal se de santier la Canalul 2.Sub conducerea sa maiastra si incompetnta , exact asa cum a fost si la SRI, au murit multi militari si civili. In mod cert, numit de mortaciunea de Constantinescu care avea mana buna la nulitati, a fost cel mai slab si incompetent sef al SRI .Cine nu ma crede poate sa-l vada debitand numai prostii si tampenii pe latrina 3 varaniana ,Eu nu cred in tampenia ,,Despre morti numai de bine” ptr ca Hitler, Stalin, Mao, Ceausescu, Ramaru sunt morti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here