Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

8
7854
Lucian Romașcanu - Marcel Ciolacu

Rețeaua de nepotisme din județul Buzău a președintelui PSD, Marcel Ciolacu, se extinde rapid și în București, unde acesta tocmai a preluat șefia Guvernului. Cunoscut drept „gonacul lui Hayssam” și „vâslașul lui Dragnea”, Ciolacu nu a avut nicio jenă s-o numească pe nașa fiului său, soția tovarășului său buzoian Lucian Romașcanu, în funcția de șefă de cabinet la noul său birou de prim-ministru.

Gabriela-Otilia Romașcanu, soția senatorului Lucian Romașcanu (PSD) – fost ministru al Culturii –, a fost numită luni director de cabinet, cu rang de secretar de stat, al premierului Marcel Ciolacu. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Grup de jaf organizat”: mânați de lăcomie, acaparează funcții publice cu o mare nesimțire

Fruntași PSD, Marcel Ciolacu și soții Romașcanu sunt piesele de bază ale „Grupului de la Buzău”, care se manifestă ca un „grup de jaf organizat” – obiectul jafului constituindu-l funcțiile publice de conducere, cu bugetele aferente, pe care le acaparează fără rușine, mânați de o lăcomie bolnăviciosă. Soții Lucian și Gabriela-Otilia Romașcanu sunt și nașii de botez ai fiului lui Marcel Ciolacu.

Decizia de numire a Otiliei Romașcanu în funcția de director de cabinet al premierului Marcel Ciolacu a fost publicată luni seara în Monitorul Oficial.

În același document publicat luni în Monitorul Oficial, apar și alte numiri la Cancelaria prim-ministrului Marcel Ciolacu:

 • Florin-Marian Spătaru – consilier de stat (este fostul ministru al Economiei din Guvernul Ciucă)
 • Ruxandra Ivan – consilier de stat
 • Nicolae Comănescu – consilier de stat
 • Victoria Stoiciu – consilier de stat
 • Carmen Orban – consilier de stat
 • Minel Ivașcu – consilier de stat
 • Andrei-Ion Ungar – consilier de stat
 • Mihaiela Frăsineanu – consilier de stat
 • Eugen Constantin – consilier de stat
 • Beatrice-Florina Drăghiciu – consilier de stat
 • Victor Negrescu – consilier onorific al prim-ministrului
 • Bogdan Mazaru – consilier onorific al prim-ministrului, reprezentant special al Guvernului României pentru promovarea politicilor memoriei și combaterea antisemitismului și a xenofobiei.

Nașa sinecuristă își urmează finul la Camera Deputaților și la Guvern

Potrivit celei mai recente declarații de avere, Otilia Romașcanu a încasat anul trecut 62.365 de lei ca salariu de la Camera Deputaților și 12.480 de lei de la Ministerul Finanțelor, plus vouchere de vacanță de 1.250 de lei. În total, 76.095 de lei; în medie, 6.341 de lei pe lună.

De reținut, totuși acest amănunt: nevasta senatorului-ministru Lucian Romașcanu nu putea lucra în altă parte decât la stat, ba chiar proptită în două sinecuri: Camera Deputaților (condusă pe atunci chiar de finul ei) și Ministerul Finanțelor (condus pe atunci de Adrian Câciu, lacheul finului ei).

Lucian Romașcanu a încasat anul trecut 153.657 de lei ca ministru al Culturii în Guvernul Ciucă. În medie: 12.805 lei pe lună.

Împreună, soții Romașcanu au încasat de la stat, anul trecut, 229.752 de lei; în medie, 19.146 de lei pe lună. Aproape 4.000 de euro – bani frumoși, 100% de la stat.

Ministrul „O p…ă-n c…r”

Pe 21 august 2020, Lucian Romașcanu a fost suspendat din funcția de purtător de cuvânt al PSD, de către prietenul său Marcel Ciolacu, pentru o gafă impardonabilă.

La finalul Comitetului Național Executiv al PSD, purtătorul de cuvânt al partidului a avut o ieșire grobiană la adresa presei. Jurnaliștii au plecat de la conferința lui Lucian Romaşcanu pentru a-i lua declarații președintelui paridului, Marcel Ciolacu. Fără să știe că microfoanele sunt încă pornite, purtătorul de cuvânt al PSD, lezat în orgoliul său de parvenit politic, a spus: „E sfârșitul unei frumoase prietenii. O să primească o p…ă-n c…r toți”.

Afirmația lui Romașcanu a fost redată de câteva televiziuni, iar Marcel Ciolacu a fost nevoit să ia o decizie în privința autorului ei. Dar a fost o pedeapsă de formă: ulterior, Ciolacu l-a promovat pe Romașcanu în funcții mult mai importante decât cea de purtător de cuvânt al partidului! Așa a ajuns nașul fiului lui Ciolacă să obțină un al doilea mandat de senator, 2020-2024 (după cel din 2016-2020) și un al doilea mandat de ministru al Culturii, 2021-2023 (după cel din 2017-2018), deși e paralel cu acest domeniu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Caracatița din Buzău a lui Ciolacu: 104 rubedenii și prieteni care sug de la stat peste 6 miliarde de lei! Șeful PSD, viitor premier, n-a muncit până la 37 de ani

* Ciolacu le arată liberalilor cine-i șeful: refuză să le pună omul secretar general al Guvernului, după ce Ciucă a acceptat un penal PSD-ist în funcție. Miza: controlul asupra firmelor de stat

* Regimul Iohannis-PSD, pus la zid de SUA: a redus lupta contra traficului de persoane și i-a scăpat pe infractori prin metoda prescripției. Există bănuiala complicității la nivel înalt!

* Paleologu, după Congresul USR: „E extraordinar de important ca Drulă, Tomac și Orban să facă împreună ceva, eventual să discute și cu UDMR. Dacă ei nu propun o alternativă, ne ducem dracului!”

* Lovitură-trăsnet dată de Maia Sandu taberei pro-ruse: Partidul Șor a fost declarat neconstituțional și e dizolvat! Nică măcar Ciutacu n-a reușit să-l salveze, deși s-a străduit

* EDITORIAL. Atunci am păcălit cenzura sovietică! Lupta noastră pentru alfabetul latin, în imperiul limbii ruse

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

* Un decret rușinos semnat de președintele Emil Constantinescu în 1999: grațierea lui Maricel Păcuraru, infractor cu vocație de recidivist. Acum e patronul Realitatea Plus, televiziune care face politică anti-europeană și rusofilă

* ANALIZĂ. Catastrofa demografică: în următorii 70 de ani, populația Chinei se va înjumătăți! Prăbușire de la 1,4 miliarde la 700 de milioane

* FOTBAL. Cei patru sfinți care ne-au adus un 2-2 miraculos în Elveția: Sfântul VAR, Sfântul Mihăilă, Sfântul Moruțan și Sfânta Bară. Goluri-dinamită în minutele 89 și 90+2. VAR-ul merită o statuie: ne-a salvat și în Kosovo, și în Elveția

8 COMENTARII

 1. meseriasi romanii al dreq. si au tras acum iar un premier de pomina. de 33 de ani le cinta la urechi imnul ala pentru prosti. dar nici semne de desteptarenu se intrevad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here