Dacă Prigojin nu-și oprea înaintarea, la Moscova chiar ar fi avut loc un măcel. Componența coloanei de asalt a trupelor Wagner: tancuri, lansatoare de rachete, tunuri și sisteme de apărare aeriană Panțîr

2
1176
Trupe Wagner în regiunea Rostov / FOTO: Arkady Budnitsky/AFP/Profimedia

Ar fi fost cu adevărat un măcel în regiunea Moscova, dacă mercenarii conduși de Evgheni Prigojin și-ar fi continuat înaintarea spre capitala Federației Ruse. Pe lângă cei 25.000 de militari puși la bătaie, „bucătarul lui Putin” a dislocat peste 1.000 de unități de echipamente militare care se deplasau în viteză, sâmbătă, 24 iunie, prin regiunea Voronej.

Informațiile au apărut pe canalul rusesc de Telegram „Baza”. Printre unitățile de tehnică ale grupării paramilitare private PMC Wagner se numărau 9 tancuri, 4 mașini blindate Tigr, un lansator multiplu de rachete BM 21 Grad, un tun, zeci de camioane și sute de mașini.

Acestea erau însă doar câteva mijloace de luptă văzute pe traseu. În fapt, coloanele s-au dovedit a fi mult mai numeroase. De pildă, la 2 kilometri de Buturlinovka, dar și în centrul orașului s-au observat inclusiv sistemele de apărare aeriană Panțîr, compuse din rachete sol-aer autopropulsate de rază medie.

De asemenea, în drum spre regiunea Lipețk, „wagneroviții” aveau în coloane multe alte vehicule de luptă de infanterie, obuziere S-60, trailere cu blindate BMP-2 și BMP-3. În fiecare dintre aceste convoaie a existat câte un luptător pregătit să tragă oricând cu un MANPADS – sistem portabil de apărare aeriană cu rachete sol-aer – dacă situația o impunea.

Componența celor 4 coloane „wagnerovite”. Una din ele a spart un baraj făcut pe autostrada M-4 Don

Vă prezentăm componența celor 4 coloane militare ale PMC Wagner ce se deplasau spre Moscova pentru a-i captura pe ministrul Apărării, Serghei Șoigu, și pe șeful Statului Major General, generalul Valeri Gherasimov.

Prima coloană PMC Wagner

 • Data și ora intrării în regiunea Voronej: 24 iunie, chiar după miezul nopții.
 • Avea 350 de echipamente militare.
 • Această coloană a demolat bariera de marfă și echipamente de construcții de la kilometrul 590 al autostrăzii M-4 Don.

A doua coloană PMC Wagner

 • Data și ora intrării în regiunea Voronej: 24 iunie, 5.00 dimineața.
 • Era mai consistentă, cu 375 de echipamente militare.
 • S-a deplasat spre orașul Buturlinovka, unde se află un aerodrom militar al Ministerului rus al Apărării.

A treia coloană PMC Wagner

 • Data și ora intrării în regiunea Voronej: 24 iunie, 7.00 dimineața.
 • Număr de echipamente deplasate: 100.
 • Printre ele au fost 3 tancuri, 2 tunuri antiaeriene, autobuze, camioane și diverse mașini.
 • S-a deplasat de-a lungul autostrăzii M-4 Don.

A patra coloană PMC Wagner

 • Data și ora intrării în regiunea Voronej: 24 iunie, 9 dimineața.
 • Număr total de unități: 212.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cacealma rusească: „războiul civil” care a durat o zi! Prigojin se oprește la 200 de kilometri de Moscova, „ca să nu fie vărsare de sânge”. Mercenarii săi se întorc pe frontul din Ucraina, unde poate să fie vărsare de sânge

* Putin: „E trădare! Un cuțit în spate! O răzmeriță împotriva poporului. Vom lua măsuri extrem de dure. Trupele speciale sunt deja pe urmele trădătorilor”

* Putin și ai săi fug din Moscova ca șobolanii. Fiica lui Șoigu e deja în Dubai. Și Lukașenko a părăsit Belarusul, ascunzându-se în Turcia

* Cele 6 avioane cu care au fugit sâmbătă oligarhii lui Putin. Au decolat din apropierea Moscovei și au dispărut de pe radar

* EDITORIAL CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

* VIDEO. Simulare: așa a făcut implozie submersibilul Titan, lângă Titanic, pe fundul Oceanului Atlantic! Moartea celor 5 pasageri a fost instantanee

* A murit Costin Georgescu, primul director al SRI neimpus de KGB. Avea 81 de ani și era grav bolnav într-o clinică din Elveția

* Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Marcel Ciolacu și-a plasat nepoata într-o sinecură la Radioul public! Premierul tocmai clama: „Nu mai vreau dezmăţ la stat, cu mii de angajări şi tot felul de pile!”

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

2 COMENTARII

 1. „Dacă Prigojin nu-și oprea înaintarea, la Moscova chiar ar fi avut loc un măcel”. Ceea ce mi-ar fi placut sa vad. Caci m-am saturat ca rusii sa stea la coada la KFC sau hamburgheri si ucrainienii sa incaseze bombe zilnic. M-am saturat ca moscovitii sa-l iubeasca toti pe Putler si sa zica ca ei nu au nicio vina pentru razboi, iar amaratii aia din Mariupol sa-si vada peretii locuintelor distrusi si sa-si ingroape mortii in gradinile de bloc, m-am saturat ca rusii si rusoaicele sa defileze la competitii sportive si sa faca pe victimele cand li se refuza o mana intinsa, in timp ce-l preaslavesc pe Putlerul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here