Cacealma rusească: „războiul civil” care a durat o zi! Prigojin se oprește la 200 de kilometri de Moscova, „ca să nu fie vărsare de sânge”. Mercenarii săi se întorc pe frontul din Ucraina, unde poate să fie vărsare de sânge

10
3610
Evgheni Peigojin

Lovitură de teatru: marșul mercenarilor Wagner s-a oprit la 200 de kilometri de Moscova! După ce pe parcursul întregii zile de sâmbătă a amenințat fioros că va lua cu asalt Ministerul rus al Apărării și-l va ocupa (ținte: Serghei Șoigu și Valeri Gherasimov), ba chiar a prorocit că „Rusia va avea alt președinte” (țintă: Vladimir Putin), spre lăsarea serii, Evgheni Prigojin a renunțat misterios la capturarea capitalei ruse, pe motiv că nu vrea să fie „vărsare de sânge rusesc”.

Sâmbătă seara, liderul Grupului Wagner a anunțat, printr-un mesaj video-audio, că a dat ordin trupelor sale să se oprească, deși mai aveau doar 200 de kilometri până la Moscova (de la Rostov-pe-Don parcurseseră deja 800 de kilometri).

Anunțul lui Prigojin: „Voiau să distrugă PMC Wagner. Am început pe 23 iunie Marșul Dreptății. Într-o zi am mers la aproape 200 de kilometri de Moscova. În acest timp, nu am vărsat nici măcar o picătură de sânge a luptătorilor noștri. Acum, am ajuns în momentul în care sângele se poate vărsa. De aceea, înțelegând responsabilitatea vărsării de sânge rusesc de oricare dintre părți, ne întoarcem convoaiele și revenim la baze, conform planului”.

Dinspre spațiul ex-sovietic s-a rostogolit informația că omul care l-a convins pe Prigojin să renunțe la asaltul asupra Moscovei a fost dictatorul Belarusului, Alexander Lukașenko. Cei doi au vorbit la telefon, Lukașenko aflându-se la Antalya, în Turcia. Tiranul de la Minsk s-a oferit să le garanteze securitatea tuturor mercenarilor Wagner, cu Prigojin în frunte. Presa rusă de stat scrie că Prigojin ar fi acceptat oferta lui Lukașenko.

Înainte de anunțul de retragere făcut de Prigojin, intrase în scenă și Regimentul „Ahmat Vostok” al liderului cecen Ramzan Kadîrov. Acesta a fost retras din pozițiile de luptă din estul Ucrainei, din zona localităților Avdiivka și Marinka, și se îndrepta spre Moscova, pentru a opri înaintarea trupelor Wagner și a apăra regimul Putin. Și alte unități militare rusești au fost rechemate din Ucraina pentru a apăra Kremlinul, dar finalmente n-a mai fost nevoie de ele.

Din înțelegerea făcută de Prigojin cu puterea politică de la Kremlin face parte și promisiunea fermă că dosarul penal împotriva lui Prigojin, pentru „revoltă armată”, va fi abandonat, iar luptătorii PMC Wagner vor primi „imunitate legală”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin: „E trădare! Un cuțit în spate! O răzmeriță împotriva poporului. Vom lua măsuri extrem de dure. Trupele speciale sunt deja pe urmele trădătorilor”

* Prigojin: „Putin a făcut o alegere greșită. E un semn rău pentru el. În curând vom avea un nou președinte”

* Putin și ai săi fug din Moscova ca șobolanii. Fiica lui Șoigu e deja în Dubai. Și Lukașenko a părăsit Belarusul, ascunzându-se în Turcia

* Cele 6 avioane cu care au fugit sâmbătă oligarhii lui Putin. Au decolat din apropierea Moscovei și au dispărut de pe radar

* VIDEO. Simulare: așa a făcut implozie submersibilul Titan, lângă Titanic, pe fundul Oceanului Atlantic! Moartea celor 5 pasageri a fost instantanee

* A murit Costin Georgescu, primul director al SRI neimpus de KGB. Avea 81 de ani și era grav bolnav într-o clinică din Elveția

* Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Marcel Ciolacu și-a plasat nepoata într-o sinecură la Radioul public! Premierul tocmai clama: „Nu mai vreau dezmăţ la stat, cu mii de angajări şi tot felul de pile!”

* VIDEO. Neisprăvitul Ciolacu, gafă după gafă. Joi: „România trece de la fapte la vorbe”. Vineri: „Băluță și Negoiță sunt cei mai performanți primari din municipiul Buzău”

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

10 COMENTARII

  1. Toată mascarada asta e posibil să fi fost o înțelegere între Putin și bucătarul lui ca să mute în Belarus armata Wagner fără sa alerteze Ucraina și ca să deschidă un front nou la nord dinspre Belarus. Sper sa nu le reușească orice au pus la cale criminalii ruși.

  2. Teatru ieftin jucat de cabotini. N-au fost in stare sa cucereasca Bahmut in luni de zile si dintr-o data Wagner defileaza la mare viteza pe autostrazile Rusiei cu eticheta pusa de teroristi. Rapid au cucerit doua orase de peste 1 milion de locuitori, depozite militare, aerodrom. Si la final ce sa vezi? Wagner cu Prijigodin se muta in Belarus, sa puna cizma pe tara asta si sa atace Ucraina din nord. Multi au cazut in capcana acestei scenete ieftine care are ca autori doua persoane bolnave mintal, criminali cu sange rece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.