Clanul Dăncilă-Savonea întoarce spatele Europei. Aruncă la coş rapoartele GRECO şi apără secţia care distruge justiţia din interior

0
2104

Abia ce a terminat preşedintele Iohannis mesajul adresat puterii actuale de a repara legislaţia din justiţie „pe care tot ei au stricat-o” că a apărut şi răspunsul PSD.

Cum era de aşteptat, strategia PSD după încarcerarea lui Liviu Dragnea e simplă: răspunde mai puţin contondent acuzaţiilor de corupţie în grup şi pasează răspunderea pe umerii oricui pentru a nu schimba, de fapt, nimic în planul de acţiune anti-UE şi anti-justiţie.

Comunicatul PSD arată o nouă alianţă între Viorica Dăncilă, şefa baronimii roşii, şi Lia Savonea, şefa clanurilor de tip vechi din justiţie, cu discurs anti-Europa şi pro-Ciumă Roşie.

Dăncilă, aliată cu vedetele Moscovei

Judecătoarea Dana Garbovan, promovată de Sputnik pentru atacul antiamerican în cazul Sorina

Practic, Dăncilă se foloseşte de faptul că gaşca Savonea, Dana Gârbovan (vedeta în presa de progagandă a Kremlinului), Simona Marcu, puternic mediatizată de propagadanda rusă aliată cu presa mogulilor din România, respinge orice observaţie din partea organismelor europene şi apără cauza penalilor din politică.

„Poziția PSD este cât se poate de clară: nu va mai pune în discuție nicio modificare a legilor justiției și nu se va mai implica în astfel de controverse până când nu se va ajunge la un consens general în rândul asociațiilor reprezentative ale magistraților din România, este reacţia partidului condus de Viorica Dăncilă.

Această poziţie, care invocă nevoia unui „consens general” între magistraţi pentru desfiinţarea SS-Gestapo sau punerea în aplicare a altor recomandări ale organismelor europene legat de justiţia din România, este de fapt o motivaţie perşivă pentru a nu face nimic.

Dăncilă şi baronii PSD-ALDE ştiu bine că nu poate exista „consens” în justiţie atâta vreme cât gaşca Savonea face jocul clanurilor tip Dragnea şi Tăriceanu, iar magistraţii oneşti şi pro-europeni i se opun spre binele justiţiei.

Practic, folosind-o pe Savonea, Dăncilă aruncă la coş rapoartele GRECO, recomandările din Raportul MCV sau ale Comisiei de la Veneţia. Ignoră, de fapt, Uniunea Europeană, aşa cum a făcut-o şi Călin Popescu Tăriceanu, pentru care organismele europene sunt nimic.

Comunicatul PSD face ceva pe mesajele lui Iohannis şi ale UE

”Consiliul Superior al Magistraturii pare a se opune mai multor obiecții ridicate de experții GRECO. În aceste condiții, oamenii politici trebuie să se abțină de la orice demers până când magistrații și experții nu se vor pune de acord.

Poziția PSD este cât se poate de clară: nu va mai pune în discuție nicio modificare a legilor justiției și nu se va mai implica în astfel de controverse până când nu se va ajunge la un consens general în rândul asociațiilor reprezentative ale magistraților din România. Este o poziție similară cu cea adoptată de Olanda care într-un răspuns oficial adresat GRECO a afirmat că „nu poate implementa recomandările decât cu un larg sprijin al judecătorilor și procurorilor, care până în prezent nu au ajuns la un consens”, se mai arată în comunicatul transmis de PSD.

Social-democrații arată că România nu este singura țară care nu a aplicat recomandările GRECO, în această situașie fiind alte 14 state europene, printre care Franța, Germania, Olanda.

”În ceea ce privește referendumul pentru revizuirea Constituției în vederea transpunerii referendumului din 26 mai, PSD consideră că acesta trebuie să aibă loc cât mai curând cu putință pentru a da expresie voinței populare. În acest sens, termenul propus de președinte este mult prea lung, având în vedere că poporul român s-a exprimat fără echivoc în privința celor două întrebări de la referendum. Așadar, revizuirea Constituției trebuie să aibă loc mult mai devreme decât alegerile prezidențiale, urmând ca data referendumului de revizuire să fie stabilită imediat după deschiderea noii sesiuni parlamentare”, conchid cei de la PSD.

Savonea a atacat Europa pe faţă

În afară de Adina Florea şi Lucian Netejoru, unelte ale politicului împotriva magistraţilor oneşti, e de notorietate slugărnicia Liei Savonea faţă de clanurile politice cu interese în justiţie. Ce e mai grav e că Savonea, spre deosebire de Adina Florea sau Netejoru, are o poziţie care ar trebui să impună mai multă demnitate: e ditamai şefa CSM.

De fiecare dată când Dragnea sau Tăriceanu au avut un interes în justiţie (vezi susţinerea SS-Gestapo, care distruge sistemul din interior), Savonea a „cuplat”. Altfel nu se explică, logic şi profesional, reacţiile sale publice îndreptate împotriva organismelor europene.

Cel mai grav a fost un comunicat al CSM, din 11 aprilie 2019, prin care Savonea i-a atacat pe faţă pe liderii europeni pentru că acuză corupţia din justiţie.

„Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii constantă că, prin declarațiile și prin acțiunile lor, domnii Manfred Weber, Guy Verhofstadt și Antonio Tajiani au procedat de natură a pune presiune pe judecătorul național învestit cu soluționarea cauzei, ingerințe cu consecința subminării independenței justiției, înfăptuită prin Înalta Curte de Casație și Justiție și celelalte instanțe.”, a sunat intervenţia incredibilă, fără echivalent pe continent, a şefei CSM la adresa Europei.

E doar un semn că Lia Savonea, al cărei soţ a făcut afaceri cu un infractor celebru (Cătălin Voicu, şeful unei reţele de corupţie cu ramificaţii în justiţie), poate fi şantajabilă dacă nu „joacă aşa cum îi cântă” clanurile penale.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

„România este în CRIZĂ. Gaura la buget e imensă. Ne împrumutăm deja mai scump decât Grecia! Теодорович este DISPERAT”

Antena 3 încearcă să preseze justiția în „cazul Sorina”. Minciuni sfruntate, diversiuni ordinare în emisiunea lui Gâdea

*Atacul clanurilor. Marionetele „Ciumei” continuă agresiunea anti-Kovesi, chiar şi după ce justiţia s-a pronunţat în favoarea ei!

Nesătula Lia Savonea. Şefa CSM a încasat 120.000 de lei pentru „detaşare” în Capitală, deşi stă la Chiajna, lângă Bucureşti!

Aripa Savonea, lovitură de palat în CSM. Scrisoarea care arată că a devenit aliata clanurilor penale împotriva României europene

EXCLUSIV. Cum i-a trădat Lia Savonea pe magistraţi. A avut mandat de la CSM să ceară abrogarea ordonanţei, dar a făcut pe muta cu Dăncilă

Falanga Dragnea de la vârful justiţiei loveşte în Kovesi. Lia Savonea ia apărarea „Secţiei lui Tudorel”, contestată de Europa

Justiţie ca-n Madagascar şi Teleormania. Axa Savonea-Dragnea-Mazăre-Voicu. Cocktail toxic între clanurile penale, avocaţi, magistraţi

Caracatiţa Dragnea-Savonea mai dă trei lovituri la vârful Justiţiei

Lia Savonea, cu Dragnea sau cu justiţia? Forumul Judecătorilor cere CSM să răspundă atacurilor lui Dragnea

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here