Rușii și-au instalat propriul primar în Melitopol, la două zile după ce l-au răpit ca gangsterii pe edilul ales de ucraineni

0
1796
Galina Danilcenko (aleasa invadatorilor ruși) - Ivan Fedorov (primarul ales de ucraineni, dar răpit de ruși)

Armata rusă a instalat un nou primar în orașul ocupat Melitopol, după ce edilul ales, Ivan Fedorov (33 de ani), a fost răpit de 10 militari înarmați ai Moscovei, vineri după-amiază, și pus sub acuzare pentru „terorism”.

Aleasa rușilor e Galina Danilcenko, care până acum era consilier local în Primăria condusă de Ivan Fedorov. Noua primăriță a apărut la televiziunea locală, unde a declarat că principala ei sarcină este aceea de „a lua toate măsurile necesare pentru ca orașul să revină la normalitate”. La normalitatea rusă, se înțelege.

Galina Danilcenko a spus că se pregătește să înființeze un „comitet de aleși ai poporului” pentru a conduce orașul și i-a îndemnat pe locuitori să nu ia parte la „acțiuni extremiste”. Adică să nu lupte împotriva invadatorulor ruși.

Terorism de război

Melitopol este un oraș de 156.400 de locuitori, din sudul Ucrainei (la nord-est de Crimeea), aparținând administrativ de regiunea Zaporoje și fiind situat între Mariupol (aflat sub asediul rușilor) și Herson (primul mare oraș ocupat de ruși).

Forțele rusești au ocupat Melitopol la câteva zile de la începutul invaziei.

Vineri, primarul Ivan Fedorov a fost luat cu forța de ocupanții ruși și dus într-un loc necunoscut.  Ulterior, a apărut o înregistrare video cu momentul în care era scos de bărbați înarmați afară din clădirea guvernamentală. La scurt timp după aceea, procurorul regional din Luhansk, susținut de Rusia, a susținut că Fedorov este anchetat pentru „terorism”. Potrivit unui mesaj de pe site-ul web al procurorului din Luhansk, Fedorov este acuzat de asistență și finanțare a activităților teroriste și de apartenență la o comunitate criminală.

Reținerea lui Fedorov de către indivizi înarmați este primul caz cunoscut de reținere a unui oficial politic ucrainean de către forțele rusești de la începutul invaziei.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut eliberarea imediată a lui Ivan Fedorov, afirmând că este vorba despre o „crimă împotriva democrației” și că Rusia „a trecut la o nouă etapă de teroare” în invazia sa, „încercând să elimine fizic reprezentanții autorităților locale legitime ucrainene”.

Ministerul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a calificat detenția lui Fedorov drept o „răpire” și o „crimă de război”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin e turbat: a destituit deja 8 generali din fruntea armatei și „e furios” pe FSB, care i-a prezentat rapoarte greșite despre puterea Ucrainei. Doi șefi ai agenției sunt în arest la domiciliu

* Un prizonier rus explică bizara retragere a navelor lui Putin care pregăteau atacul asupra Odessei: „S-au răzvrătit pușcașii marini”

* AUDIO. Dovada că militarii ruși au primit ordin să omoare civili. „Ni s-a dat porunca să-i f… pe toți, pe toți la rând: civili, copiii nu sunt copii…”

* Prima trădare majoră a lui Putin de către serviciile secrete rusești! Au trimis Ucrainei informații complete despre comandanții ceceni ai lui Kadîrov, care luptă pentru Putin

* VIDEO. Militari ruși înarmați l-au răpit pe primarul din Melitopol, în apropierea Crimeei. Ivan Fedorov e considerat „terorist” pentru că și-a apărat orașul și a refuzat să coopereze cu invadatorii

* Tot mai mulți ofițeri belaruși fug din țară cu familii cu tot, refuzând războiul contra Ucrainei. Lukașenko îi înlocuiește cu comandanți trimiși de la Moscova

* „Adevărații ceceni” luptă pentru Ucraina! Comandant de batalion anti-Putin: „Dacă Ucraina va cădea, atunci toate republicile fostei URSS vor cădea. Țările independente din jurul Rusiei își vor pierde șansa de libertate”

* VIDEO. Tancuri rusești spulberate pe o autostradă de lângă Kiev. Invadatorii sar din ele și fug pe câmp ca iepurii, dar sunt măcelăriți

* Maiorul rus care și-a bombardat părinții din Ucraina: „Sunt în stare de șoc”

* Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

* VIDEO. „Vă puteți opri?! Băieții noștri distrug acolo hoarda fascistă!” Moderator TV putinist, atac violent la un colonel rus care spunea adevărul despre morții din Ucraina

* Lavrov, robotul mincinos al lui Putin: „Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina!”

Planul în 6 puncte al lui Boris Johnson pentru a-l pune pe Putin cu botul pe labe. Posibil și punctul 7: embargo total pe gazele și petrolul din Rusia

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

* „Un păduche ucrainean, mai rău decât păduchii de la Moscova”. E recordmenul Ucrainei, dar lucrează pentru ruși și refuză să condamna invadarea țării sale de către aceștia

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* O antrenoare de la naționala Rusiei îl amenință cu bomba nucleară pe japonezul care conduce Federația Internațională de Gimnastică! „Trebuie să-i amintim lui Watanabe – Hiroshima și Nagasaki”

* Sondaj INSCOP: Putin trage în jos și partidul rusofil AUR – 3,5 procente pierdute într-o lună! PSD scade constant, PNL crește spectaculos, USR crește ușor

* „Relațiile SUA cu România sunt la un maxim istoric, cele cu Polonia sunt foarte reci”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here