vineri, mai 24, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. Militari ruși înarmați l-au răpit pe primarul din Melitopol, în apropierea...

VIDEO. Militari ruși înarmați l-au răpit pe primarul din Melitopol, în apropierea Crimeei. Ivan Fedorov e considerat „terorist” pentru că și-a apărat orașul și a refuzat să coopereze cu invadatorii

-

Ivan Fedorov, primarul orașului Melitopol (156.400 de locuitori) din regiunea Zaporoje, la nord-est de Crimeea, a fost răpit vineri de un grup de militari ruși. Fedorov apare într-o înregistrare video, de pe o cameră de supraveghere, în timp ce este scos dintr-o clădire guvernamentală, flancat de bărbați înarmați. Invadatorii ruși îl acuză de „terorism”, dar adevărații teroriști sunt chiar ei!

Presa locală confirmă că bărbatul care apare în imagini este Ivan Fedorov (33 de ani), primarul orașului Melitopol..

Potrivit unui mesaj postat pe site-ul procurorului din Lugansk (regiune separatistă pro-rusă), Fedorov este acuzat de crime contra comunității rusofone – asistență și finanțare a activităților teroriste și apartenență la un grup criminal.

În realitate, singurele „vinovății” ale lui Ivan Fedorov sunt că a refuzat să coopereze cu invadatorii ruși și că a încercat să păstreze funcționarea administrației locale, chiar dacă orașul a fost ocupat săptămâna trecută de trupele lui Putin.

- Advertisement -

Este primul caz cunoscut de reținere și investigare a unui oficial politic ucrainean de către forțele rusești sau proruse de la începutul invaziei, menționează CNN.

Melitopol este un oraș de 156.400 de locuitori din raionul Melitopol, regiunea Zaporoje.

HARTA: Localizarea orașului Melitopol

- Advertisement -

Aberantă este și punerea sub acuzare a lui Ivan Fedorov de către Biroul procurorului din Lugansk, deși primarul nu are nicio legătură cu acea regiune (din estul Ucrainei), ci a activat în regiunea Zaporoje (în sud).

Biroul procurorului din Lugansk, aflat sub controlul rușilor, susține că Fedorov este membru al „Sectorului de Dreapta”, o grupare paramilitară și politică naționalistă ucraineană, care are o poziție anti-rusească. Celebrii „naziști” invocați de însuși Vladimir Putin pentru a invada Ucraina! Observatori neutri spun însă că nu este vorba despre nicio amenințare „fascistă”, marota mincinoasă a Kremlinului.

Parchetul pro-rus din Lugansk susține că „Sectorul de Dreapta” a desfășurat „acte teroriste” împotriva civililor din regiunea Donbass, fără a oferi însă detalii.

VIDEO: Momentul răpirii lui Ivan Fedorov

Ucraina: „Răpirea” primarului este „crimă de război”

Într-o declarație postată pe Facebook, Ministerul de Externe al Ucrainei a calificat vineri seara detenția lui Fedorov drept „răpire”, afirmând că aceasta este una dintre numeroasele „încălcări grave ale normelor și principiilor dreptului internațional” și o „crimă de război”.

Convenția de la Geneva și protocoalele sale adiționale interzic luarea de ostatici civili, reamintește MAE ucrainean.

„Facem apel la comunitatea internațională să reacționeze imediat la răpirea lui Ivan Fedorov și a altor civili și să crească presiunea asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului său barbar împotriva poporului ucrainean”, se arată în declarația MAE ucrainean.

Comunicatul Ministerului de Externe de la Kiev

„Agresiunea armată a Federației Ruse împotriva Ucrainei este însoțită de încălcări grave ale normelor și principiilor dreptului internațional, inclusiv ale dreptului internațional umanitar, de crime de război și crime împotriva umanității, precum și de alte încălcări ale drepturilor omului de către armata rusă. Printre aceste încălcări grave se numără răpirea primarului din Melitopol, Ivan Fedorov, la 11 martie.

Trupele rusești, care au lansat atacuri cu rachete și bombe asupra facilităților și infrastructurii civile din Ucraina, inclusiv asupra spitalelor și școlilor pentru copii, pe parcursul a două săptămâni, îl acuză în mod cinic pe primar de «terorism».

Răpirea primarului din Melitopol se încadrează la crimă de război, în conformitate cu Convențiile de la Geneva și cu Protocolul adițional, care interzic luarea de ostatici civili în timpul războiului.

Facem apel la comunitatea internațională să reacționeze imediat la răpirea lui Ivan Fedorov și a altor civili și să crească presiunea asupra Rusiei, pentru a pune capăt războiului său barbar împotriva poporului ucrainean.

Răpirea primarului din Melitopol, împreună cu alte sute de fapte de crime de război comise de ocupanții ruși pe teritoriul ucrainean, sunt documentate cu atenție de către agențiile de aplicare a legii. Autorii acestei crime și ai altor crime vor fi trași la cea mai strictă răspundere.”

Mii de oameni protestează, rușii taie internetul

Mii de oameni protestează sâmbătă în Melitopol și cer eliberarea primarului Ivan Fedorov, care a fost răpit de soldații ruși după ce a refuzat să coopereze cu invadatorii.

Trupele ruse de ocupție au întrerupt accesul la internet în zona Melitopol, pentru ca oamenii care protestează să nu poată lua legătura între ei, iar amploarea manifestației să nu fie prea mare.

Oamenii au ieșit să protesteze după ce au aflat că primarul a fost luat pe sus de ocupanții ruși și dus într-un loc necunoscut.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin e turbat: a destituit deja 8 generali din fruntea armatei și „e furios” pe FSB, care i-a prezentat rapoarte greșite despre puterea Ucrainei. Doi șefi ai agenției sunt în arest la domiciliu

* Documente secrete: rușii de pe frontul din Ucraina sunt instruiți să lupte împotriva militarilor NATO, precum cei din SUA, Turcia sau Grecia

* Prima trădare majoră a lui Putin de către serviciile secrete rusești! Au trimis Ucrainei informații complete despre comandanții ceceni ai lui Kadîrov, care luptă pentru Putin

* Tot mai mulți ofițeri belaruși fug din țară cu familii cu tot, refuzând războiul contra Ucrainei. Lukașenko îi înlocuiește cu comandanți trimiși de la Moscova

* „Adevărații ceceni” luptă pentru Ucraina! Comandant de batalion anti-Putin: „Dacă Ucraina va cădea, atunci toate republicile fostei URSS vor cădea. Țările independente din jurul Rusiei își vor pierde șansa de libertate”

* AUDIO / VIDEO. Ofițer rus: „Regimentul 6 pierdut. Vârful convoiului a intrat în ambuscadă. Comandantul a fost lichidat”. Comunicațiile rușilor au fost interceptate de ucraineni

* Cum încearcă rușii să convingă liderii ucraineni să-și trădeze țara. Semnul trădării este „+”. Propunerea făcută de ruși primarului-erou din Irpin

* Un fake news rostogolit de Antena 3, parte a „războiului hibrid”, a provocat isterie națională la benzinării. Românii au făcut cozi uriașe să umple tomberoane, canistre și pungi de plastic, speriați că prețul va ajunge la 10-11 lei litrul

* Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

* VIDEO. „Vă puteți opri?! Băieții noștri distrug acolo hoarda fascistă!” Moderator TV putinist, atac violent la un colonel rus care spunea adevărul despre morții din Ucraina

* Lavrov, robotul mincinos al lui Putin: „Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina!”

Planul în 6 puncte al lui Boris Johnson pentru a-l pune pe Putin cu botul pe labe. Posibil și punctul 7: embargo total pe gazele și petrolul din Rusia

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

* „Un păduche ucrainean, mai rău decât păduchii de la Moscova”. E recordmenul Ucrainei, dar lucrează pentru ruși și refuză să condamna invadarea țării sale de către aceștia

VIDEO. Jefuitorii caselor abandonate sunt legați de stâlpi, cu pantalonii în vine, și bătuți cu nuiele, în orașele ucrainene aflate sub asediul rușilor

VIDEO. Garda Națională Rusă, măcelărită la intrarea în Harkov. „Nimeni nu ne va impune dictatura sa!” / „Acest om a venit să «denazifice» Ucraina și acum zace sub zăpadă”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* O antrenoare de la naționala Rusiei îl amenință cu bomba nucleară pe japonezul care conduce Federația Internațională de Gimnastică! „Trebuie să-i amintim lui Watanabe – Hiroshima și Nagasaki”

* Sondaj INSCOP: Putin trage în jos și partidul rusofil AUR – 3,5 procente pierdute într-o lună! PSD scade constant, PNL crește spectaculos, USR crește ușor

* „Relațiile SUA cu România sunt la un maxim istoric, cele cu Polonia sunt foarte reci”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -