Prin bombardarea orașului Lvov, „rușii au vrut să-l salute pe președintele Biden, aflat în Polonia”. Fost oraș polonez, Lvov se află la 70 km de granița cu Polonia

0
2021
Stânga: Andri Sadovîi, primarul orașului Lvov. Dreapta: bombardamente rusești la Lvov

Orașul Lvov, din vestul Ucrainei, a fost supus sâmbătă unor bombardamente intensive, în ciuda faptului că Rusia declarase că se va concentra asupra zonei de est, transmite BBC.

Potrivit primarului din Lvov, Andri Sadovîi, atacurile forțelor ruse au reprezentant un mesaj pentru președintele american Joe Biden, care vineri și sâmbătă s-a aflat în Polonia.

„Prin atacul de sâmbătă, rușii au vrut să-l salute pe președintele Biden, aflat în prezent în Polonia”, a spus primarul Andri Sadovîi.

Lvov este un fost oraș polonez, ocupat de Uniunea Sovietică spre sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Aflat la 70 de kilometri de granița ucraineano-poloneză, orașul fusese ferit până acum de bombardamente puternice și devenise un centru pentru cei care fug de luptele din alte zone ale Ucrainei (nord, est, sud)

Lvov este cel mai mare oraș din vestul Ucrainei, având 721.000 de locuitori (cam de două ori cât Cluj-Napoca).

„Lui Putin nu i se poate permite să exercite putere asupra vecinilor sau asupra regiunii”

În vizita sa de două zile în Polonia, Joe Biden l-a catalogat pe Vladimir Putin „dictator”, „măcelar”, „criminal de război” şi a apreciat că un asemenea individ „nu poate rămâne la putere”.

De asemenea, preşedintele SUA le-a transmis cetăţenilor ruşi că ei nu sunt consideraţi „inamici” de Statele Unite.

Preşedinţia Rusiei a criticat, sâmbătă seară, afirmaţiile făcute de Joe Biden în Polonia. „Acest lucru nu este decis de Biden. Preşedintele Rusiei este ales de cetăţenii ruşi”, a declarat un oficial de la Kremlin, citat de agenţia Reuters şi de postul de televiziune BBC News.

Un oficial de la Casa Albă, citat de site-ul Axios.com, i-a dat replica: „Ideea enunţată de preşedintele Biden a fost că lui Putin nu i se poate permite să exercite putere asupra vecinilor sau asupra regiunii. Nu s-a referit la puterea exercitată de Putin în Rusia sau la vreo schimbare de regim”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Șoigu e în stare critică din cauza otrăvirii ordonate de Putin!” Ministru interimar la Apărare a fost numit un general de 73 de ani, veteran al războiului din Afganistan

* Încă un fake news grosolan: ministrul Șoigu n-a fost la ședința cu Putin pe 24 martie, ci l-au „lipit” în poză! El n-a mai fost văzut de 15 zile

* Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

* „La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

* „Putin pregătește atacuri teroriste lângă Moscova, pentru a justifica mobilizarea rezerviștilor. Vor fi explozii cu mii de victime, la un combinat chimic sau la o rafinărie”

* Anunț oficial al NATO: Rusia a pierdut 40.000 de oameni în Ucraina – morți, răniți, prizonieri și dispăruți în luptă (21% din totalul efectivelor)

* VIDEO. Un batalion din Belarus a „dezertat” de la Lukașenko și luptă alături de ucraineni, împotriva invadatorilor ruși

* AUDIO. Generalul rus care ucide civili în Mariupol: „De ce nu e mutilat încă? De ce n-are urechea tăiată? De ce nu șchioapătă acest bastard?” / „Să fie găsit la reanimare și să i se împingă o sticlă spartă de bere! Puneți totul pe seama boschetarilor!”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

* VIDEO. Ucrainenii au distrus o uriașă navă de desant a rușilor, a cărei poziție fusese divulgată într-un film de propagandă al Moscovei

Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

„Măcelarii lui Kadîrov” au fugit din Ucraina în Cecenia, după ce au pierdut sute de luptători. „Toți kadîroviții uciși vor fi cusuți și îngropați în piele de porc”

VIDEO. Mesajul muzical al lui Putin: „Ucraina și Crimeea, / Belarus și Moldova, / Kazahstan și țările baltice / Sunt țara mea”

„Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Codruța Kovesi, activitate intensă la Parchetul European. Peste 500 de anchete, cu daune de 5,4 miliarde de euro. Câte dosare sunt din România

* Condamnări pentru corupție: Vlădescu – 8 ani și 6 luni; cumnatul lui Geoană – 7 ani; Boureanu – 4 ani și 3 luni. Șpăgi de 20 de milioane de euro

* Șoc în fotbal: Italia, campioana Europei, eliminată acasă de Macedonia de Nord! Al doilea Mondial consecutiv fără cvadrupla campioană a lumii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here