Joe Biden în Polonia, aproape de granița Rusiei: „Putin e un măcelar. Un criminal de război. Nu poate rămâne la putere”

0
757
Joe Biden printre militarii americani din Polonia, de pe flancul de est al NATO

În decurs de câteva zile, președintele SUA, Joe Biden, l-a numit pe dictatorul rus Vladimir Putin „o brută”, „un măcelar”, „un criminal de război”. „Acest om nu poate rămâne la putere”, a spus Biden sâmbătă, în discursul rostit la Castelul Regal din Varșovia.

Declarațiile lui Joe Biden au fost făcute vineri și sâmbătă, în cadrul vizitei acestuia în Polonia, țară care are graniță cu Federația Rusă atât direct (prin enclava Kaliningrad), cât și indirect (prin Belarus, o republică aflat sub controlul complet al Moscovei).

Enclava rusă Kaliningrad se află la nord-estul Poloniei, iar Belarusul – la est

„Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere”, a spus Biden sâmbătă, la finalul discursului rostit la Castelul Regal din Varșovia.

Cu câteva ore înainte, într-o vizită la o tabără de refugiații ucraineni, președintele SUA a spus despre dictatorul rus: „Este un măcelar!”.

Joe Biden s-a referit în termeni duri la Vladimir Putin și vineri, la sosirea sa în Polonia: „Cel mai important lucru pe care-l putem face de la început este să menținem democrațiile unite prin răspunsul și efortul nostru de a reduce distrugerile care au loc din cauza unui om care, sincer, cred că este un criminal de război. Și cred că va îndeplini și definiția legală a acestui termen”.

Înainte de a descinde în Europa, Joe Biden l-a numit pe Putin „o brută”.

„Spune o rugăciune pentru tatăl meu!”

Sâmbătă, în cea de-a doua zi a vizitei în Polonia, Joe Biden a fost impresionat de copiii dintr-o tabără de refugiați: „Fiecare dintre acei copii a spus ceva în sensul: «Spune o rugăciune pentru tatăl meu!» sau «pentru bunicul meu» sau «pentru fratele meu, care se luptă acolo». Și îmi amintesc cum e când ai pe cineva într-o zonă de război. În fiecare dimineață, te trezești și te întrebi. Pur și simplu te întrebi. Și te rogi să nu primești acel telefon”.

Mai mult de jumătate din copiii dn Ucraina și-au părăsit locuințele de la începutul războiului, potrivit UNICEF. Este vorba despre 4,3 milioane din cei 7,5 milioane de copii ai Ucrainei. Cei mai mulți dintre ei se ascund fie în orașe neatacate încă, fie în subsoluri, acolo unde au loc bombardamente: la Kiev, Mariupol, Harkov, Nikolaiev, Izium etc.

1,8 milioane de copii ucraineni sunt deja în afara țării.

Numărul total al refugiaților care au părăsit Ucraina din 24 februarie până acum se apropie de 4 milioane, reprezentând 10% din populația țării.

Joe Biden a spus, în Polonia, că a fost impresionat de curajul civililor ucraineni, care au dovedit că „au multă coloană vertebrală”.

„Uitați-vă cum se ridică: femei, tineri care stau în mijlocul, în fața unui tanc blestemat, spunând doar »Nu plec». Sunt incredibili”, a spus el.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Șoigu e în stare critică din cauza otrăvirii ordonate de Putin!” Ministru interimar la Apărare a fost numit un general de 73 de ani, veteran al războiului din Afganistan

* Încă un fake news grosolan: ministrul Șoigu n-a fost la ședința cu Putin pe 24 martie, ci l-au „lipit” în poză! El n-a mai fost văzut de 15 zile

* Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

* „La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

* „Putin pregătește atacuri teroriste lângă Moscova, pentru a justifica mobilizarea rezerviștilor. Vor fi explozii cu mii de victime, la un combinat chimic sau la o rafinărie”

* Anunț oficial al NATO: Rusia a pierdut 40.000 de oameni în Ucraina – morți, răniți, prizonieri și dispăruți în luptă (21% din totalul efectivelor)

* VIDEO. Un batalion din Belarus a „dezertat” de la Lukașenko și luptă alături de ucraineni, împotriva invadatorilor ruși

* AUDIO. Generalul rus care ucide civili în Mariupol: „De ce nu e mutilat încă? De ce n-are urechea tăiată? De ce nu șchioapătă acest bastard?” / „Să fie găsit la reanimare și să i se împingă o sticlă spartă de bere! Puneți totul pe seama boschetarilor!”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

* VIDEO. Ucrainenii au distrus o uriașă navă de desant a rușilor, a cărei poziție fusese divulgată într-un film de propagandă al Moscovei

Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

„Măcelarii lui Kadîrov” au fugit din Ucraina în Cecenia, după ce au pierdut sute de luptători. „Toți kadîroviții uciși vor fi cusuți și îngropați în piele de porc”

VIDEO. Mesajul muzical al lui Putin: „Ucraina și Crimeea, / Belarus și Moldova, / Kazahstan și țările baltice / Sunt țara mea”

„Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Codruța Kovesi, activitate intensă la Parchetul European. Peste 500 de anchete, cu daune de 5,4 miliarde de euro. Câte dosare sunt din România

* Condamnări pentru corupție: Vlădescu – 8 ani și 6 luni; cumnatul lui Geoană – 7 ani; Boureanu – 4 ani și 3 luni. Șpăgi de 20 de milioane de euro

* Șoc în fotbal: Italia, campioana Europei, eliminată acasă de Macedonia de Nord! Al doilea Mondial consecutiv fără cvadrupla campioană a lumii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here