VIDEO. Un batalion din Belarus a „dezertat” de la Lukașenko și luptă alături de ucraineni, împotriva invadatorilor ruși

1
12563

Un întreg batalion de militari voluntari a „dezertat” din Belarus și s-a alăturat Forțelor Armate ale Ucrainei, pentru a lupta cot la cot împotriva invadatorilor ruși. Batalionul a fost botezat după numele lui Kastus Kalinovski – publicist, poet, unul dintre liderii revoltei poloneze din 1863-1864 pe teritoriul Lituaniei și al Belarusului modern. E considerat erou național în Polonia, Lituania și Belarus.

Jurământul depus de belaruși pentru Ucraina a fost relatat de canalul Telegram al Batalionului „Kastus Kalinovski”, fiind preluat apoi de site-ul Obozrevatel.com.

„În această zi importantă pentru istoria Belarusului, voluntarii Batalionului «Kastus Kalinovski» au depus jurământul. Astăzi, batalionul nostru face parte din Forțele Armate ale Ucrainei. Voluntarii noștri au scris jurământul în belarusă. Sunt sigur că în viitor acest text va deveni baza jurământului pentru adevărata armată belarusă”, se spune în comunicat.

VIDEO: Jurământul depus de belaruși față de Ucraina

„Acesta este Marele Război Patriotic al Ucrainei. Suntem de partea bună. Faceți și voi alegerea corectă!”

Luptătorii voluntari care au dezertat din Belarus fac front comun acum cu ucrainenii pentru apărarea capitalei Kiev.

Belarușii intrați sub steag ucrainean i-au îndemnat pe camarazii lor din armata dictatorului Aleksandr Lukașenko să refuze participarea la războiul împotriva țării vecine din sud. I-au sfătuit să procedeze ca ei și să treacă de partea poporului ucrainean.

Mesajul transmis de militarii belaruși care s-au alăturat armatei ucrainene: „Astăzi vă vor trimite la războiul purtat de Putin. Aceasta nu este o operațiune specială de «denazificare» și «demilitarizare» a Ucrainei. Ucraina luptă pentru libertatea ei. Acesta este Marele Război Patriotic al Ucrainei. Autoritățile ucrainene nu vă vor trata ca pe niște prizonieri. Puteți obține azil politic fie în Ucraina, fie în orice țară din Europa. Suntem de partea bună. Faceți și voi alegerea corectă! Trăiască Belarus!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Tensiune maximă la Moscova. Ministrul Apărării și un general-cheie din Statul Major sunt internați în stare gravă la spital. „Simptomele bolii sunt aceleași pentru amândoi: arsuri în zona inimii, dificultăți de respirație. Șoigu și-a pierdut cunoștința”

* Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

* Încă un fake news grosolan: ministrul Șoigu n-a fost la ședința cu Putin pe 24 martie, ci l-au „lipit” în poză! El n-a mai fost văzut de 15 zile

* „La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

* „Putin pregătește atacuri teroriste lângă Moscova, pentru a justifica mobilizarea rezerviștilor. Vor fi explozii cu mii de victime, la un combinat chimic sau la o rafinărie”

* Anunț oficial al NATO: Rusia a pierdut 40.000 de oameni în Ucraina – morți, răniți, prizonieri și dispăruți în luptă (21% din totalul efectivelor)

* AUDIO. Generalul rus care ucide civili în Mariupol: „De ce nu e mutilat încă? De ce n-are urechea tăiată? De ce nu șchioapătă acest bastard?” / „Să fie găsit la reanimare și să i se împingă o sticlă spartă de bere! Puneți totul pe seama boschetarilor!”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

* VIDEO. Ucrainenii au distrus o uriașă navă de desant a rușilor, a cărei poziție fusese divulgată într-un film de propagandă al Moscovei

Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

„Măcelarii lui Kadîrov” au fugit din Ucraina în Cecenia, după ce au pierdut sute de luptători. „Toți kadîroviții uciși vor fi cusuți și îngropați în piele de porc”

VIDEO. Mesajul muzical al lui Putin: „Ucraina și Crimeea, / Belarus și Moldova, / Kazahstan și țările baltice / Sunt țara mea”

„Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Codruța Kovesi, activitate intensă la Parchetul European. Peste 500 de anchete, cu daune de 5,4 miliarde de euro. Câte dosare sunt din România

* Condamnări pentru corupție: Vlădescu – 8 ani și 6 luni; cumnatul lui Geoană – 7 ani; Boureanu – 4 ani și 3 luni. Șpăgi de 20 de milioane de euro

* Șoc în fotbal: Italia, campioana Europei, eliminată acasă de Macedonia de Nord! Al doilea Mondial consecutiv fără cvadrupla campioană a lumii

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here