„NEIN!” Austria se opune în continuare intrării României în Spațiul Schengen. Regimul Iohannis-PSD nu convinge când promite că va lupta contra mafiei

5
777
Cătălin Predoiu, omul de încredere al lui Iohannis, a fost informat de Gerhard Karner că Austria se opune în continuare aderării României la Spațiul Schengen. Actuala clasă politică din România nu inspiră încredere

Gerhard Karner, ministrul de Interne al Austriei, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă comună cu omologul său român, Cătălin Predoiu, că Viena se opune în continuare extinderii Spațiului Schengen. Este încă un semn că, total decredibilizat în interiorul țării, regimul Iohannis-PSD continuă să fie neconvingător și pe plan extern când proclamă că luptă împotriva criminalității organizate și a mafiei transfrontaliere.

Politicoase, declarațiile austriacului vin ca o nouă lovitură pentru propaganda pe care PSD și PNL, împreună cu președinția României, o fac de un an încoace, după ce aderarea țării noastre a fost deja respinsă o dată astă-toamnă. La vremea respectivă, publicul din România a fost asmuțit asupra Austriei și a companiilor austriece, în paralel livrându-se o minciună: că „s-a discutat” și că aderarea se va face puțin mai târziu. În octombrie 2022 s-a spus că România va fi admisă în Schengen în decembrie, apoi în primăvară, iar ulterior – în a doua jumătate a anului 2023. Pe rând, toate aceste dezinformări și manipulări au fost demontate când a trecut noul termen-limită.

Gerhard Karner a adus laude și a spus că s-au făcut progrese, dar pe fond poziția Austriei rămâne aceeași – granița româno-sârbă este foarte vulnerabilă, pe acolo existând un intens trafic de persoane. Bilanțul prezentat de austriac vorbește de la sine: de la instituirea controalelor comune, doar 6 persoane au fost arestate!

Promisiuni românești și ceva progrese, dar situația nu e deloc bună

Nu trebuie uitat că astă-toamnă fostul ministru român de Interne, plagiatorul Lucian Bode, s-a dus la Consiliul JAI (al miniștrilor de Interne din UE) total nepregătit. Fostul său coleg de clasă din liceu, pe care Bode îl pusese șef la Imigrări, fusese prins jucând Solitaire de către omologii din alte țări europene la o conferință pentru combaterea imigrării ilegale.

Ceea ce nu i s-a spus publicului românesc nici de către partide, nici de Iohannis și de televiziuni este că, la nivel european, se știe despre găurile din granița româno-sârbă, acolo unde rețele de traficanți protejate de la nivel înalt, politic, fac bani murdari exploatându-i pe aspiranții la a trece granița UE.

Mai jos, declarațiile ministrului austriac.

„Am avut o discuție foarte constructivă și vă mulțumesc că ați venit la noi. Discuția de azi e o consecință logică a întâlnirilor de până acum. În aprilie am semnat cu domnul Bode un plan de acțiune în domeniul criminalității legate de traficanții de migranți. A fost un moment decisiv și de începere a cooperării. În aprilie s-a convenit ca în triunghiul Ungaria – România – Serbia să se intervină cu patrule comune și prin acest pact e posibil ca cei care ies prin Ungaria să fie urmăriți în România mai departe.

S-au stabilit măsuri care cuprind trimiterea unui ofițer român la centrul de cooperare polițienească din Viena și a unui ofițer austriac la centrul din Oradea. E foarte important să se ia aceste măsuri în combaterea criminalității transfrontaliere.

Această cooperare arată rezultate deosebite. Într-o acțiune comună s-au făcut 36 de percheziții în România, Ungaria și Austria, au fost arestate 6 persoane, ceea ce arată că pactul încheiat aduce rezultate.

Vrem ca această cooperare să fie extinsă la nivel european. Îi mulțumesc ministrului român pentru toate eforturile depuse de autoritățile române.

Poziția noastră e că sistemul Schengen ca întreg nu funcționează, de aceea nu suntem deschiși pentru extinderea acestuia. Sunt controale la frontiere deja între Germania și Austria, Germania vrea să instituie controale la frontiera cu Polonia și cu Cehia. E un semnal clar că sistemul nu funcționează și nu consider că extinderea e oportună la momentul actual.

În ce privește returnările de migranți, sistemul Dublin are deficite și trebuie îmbunătățit.

Noi suntem răspunzători să garantăm securitatea populației și asta nu ține de alegeri parlamentare.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

* Interzis în Basarabia, putinistul Goran Bregovici concertează în Tulcea, la Festivalul Borșului Lipovenesc, finanțat cu bani europeni. Primarul PSD din Jurilovca a fost reales cu 87%

* Penetrarea Chinei la vârful statului român. Episodul 1: Iohannis și Ciolacu dau undă verde companiei Lenovo să intre pe piața 5G. Episodul 2: Premierul Ciolacu îl reactivează pe Ponta consilier

* A murit un turnător odios al Securității: Bălăceanu-Stolnici. Cazul Vlad Georgescu – Radio Europa Liberă

* CTP: „A sucombat unul dintre cei mai vomitivi turnători din istoria Securității”. Primise Ordinul „Sfântul Ioan Gură de Aur”!!!

* Vicepreședinte PNL: Rușine, Rareș Bogdan!

* Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

* Ciolacu și trei miniștri se duc la Bruxelles să cerșească dreptul de a supra-îndatora România, pentru a păstra pensiile speciale și a-și salva clientela nesătulă

* Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

* Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României”

5 COMENTARII

 1. Abia acum am citit mai atent articolul. Cum adica „publicul din România a fost asmuțit asupra Austriei și a companiilor austriece”? Ce trebuiau sa faca romanii cind au vazut ca pentru Croatia s-a putut (desi ruta mare a migratiei include si Croatia) iar pentru Romania nu? Despre jocurile murdare ale Austriei in favoarea Rusiei nimic? Austria e de zece ori mai ipocrita decit Romania. Habsburgii si urmasii lor au jucat fals in toata istoria lor, sa nu uitam ca scopul stapinirii Transilvaniei a fost furnizarea de produse agricole si spolierea de resurse. Horia Closca si Crisan s-au rasculat de bine ce le-a fost? Dar Scoala ardeleana? Dar Avram Iancu? Romanii din Transilvania intotdeauna au fost considerati cetateni de mina a doua, asa sint considerati si acum toti romanii.

  • Pai tema e huooo Iohannis. Nicicum o informare corecta despre jocurile Austriei in favoarea Rusiei.

   Zazania creata de Ciolos e mai profunda si mai toxica decat in cele mai negre vise. Din pacate nici tanarul Drula nu pare sa priceapa ceva, deci tema ramane huooo Iohannis.

   Iar huiduiala asta impotriva lui Iohannis nu face altceva decat sa umfle procentele AUR.

   Refacerea puntilor cu PNL trebuia inceputa de mult. Nu poti spera doar la furtuna perfecta care sa te aduca la putere.

   Nu poti sa te plangi si sa iti ei bocceaua in spate. Trebuie sa si lupti pentru ceea ce crezi. Trebuie sa mai si construiesti ceva.

   E un dezastru politic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here