Ciolacu și trei miniștri se duc la Bruxelles să cerșească dreptul de a supra-îndatora România, pentru a păstra pensiile speciale și a-și salva clientela nesătulă

9
2431
Marcel Ciolacu - Marcel Boloș - Simona Bucura-Oprescu - Adrian Câciu

Premierul Marcel Ciolacu și trei dintre miniștrii săi – Marcel Boloș (Finanțe), Simona Bucura-Oprescu (Muncă) și Adrian Câciu (Proiecte Europene) – vor merge la Bruxelles în această lună, pentru a încerca să convingă Comisia Europeană să accepte abateri majore de la Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), semnat în 2021.

E o cerșeală penibilă a oficialilor români, care solicită dreptul la un deficit bugetar mult mai mare decât cel stabilit pentru acest an în PNRR (4,4%), adică de a-și supra-îndatora țara, pentru a putea păstra neatinse scandaloasele pensii speciale și salarii nesimțite la stat.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş (PNL), va merge la Bruxelles, după data de 21 august, pentru a discuta cu reprezentanţii Comisiei Europene pe tema ordonanţelor de urgenţă privind reducerea cheltuielilor bugetare şi măsurile fiscale, înainte ca acestea să fie aprobate în Guvern, informează Agerpres.

Ministrul Finanţelor ar urma să discute cu oficialii europeni şi legat de rectificarea bugetară pe care Executivul de la Bucureşti urmează s-o aprobe în luna septembrie.

Boloş va prezenta și un proiect de act normativ care vizează combaterea evaziunii fiscale.

Tot după 21 august, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu (PSD), se va deplasa şi ea la Bruxelles pentru a prezenta reprezentanţilor Comisiei Europene proiectul de lege privind pensiile speciale, cu amendamentele formulate în acord cu decizia CCR, precum şi stadiul reformei în domeniu.

PSD-ista va încerca să inițieze discuţii referitoare și la jalonul asumat privind alocarea unui procent maxim de 9,4% din PIB pentru pensii.

Și ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu (PSD), va avea întrevederi de lucru la Comisia Europeană, unde va discuta teme legate de renegocierea PNRR. De exemplu: capitolul REPower EU, prin care ar urma ca România să primească 1,7 miliarde de euro în plus pe zona de energie, şi reducerea unor granturi de 2,1 miliarde de euro.

Ulterior acestor vizite, la Bruxelles se va deplasa şi prim-ministrul Marcel Ciolacu (PSD), pentru finalizarea discuţiilor pe PNRR, dar şi pentru discuţii privind deficitul bugetar maxim asumat pentru anul acesta, de 4,4%.

Măsurile fiscale pe care Executivul urmează să le aprobe vizează, între altele, eliminarea unor facilităţi fiscale, respectiv a impozitului pe venit în domeniul IT peste 10.000 de lei şi a CASS-ului în construcţii, agricultură şi industria alimentară.

Alte măsuri analizate în Guvern vizează taxarea proprietăţilor de peste 500.000 de euro, dar şi a automobilelor scumpe de peste 75.000 de euro.

O parte dintre aceste măsuri ar urma să fie aplicate de la 1 octombrie 2023, iar celelalte de la 1 ianuarie 2024.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

* Recompensă regească pentru judecătoarea care lua șpagă de la interlopi: pensie specială de 4.000 €/lună + bonus de 200.000 € pentru 5 ani nemunciți + 53.000 € șpagă neconfiscată. A scăpat de judecată prin prescrierea faptelor, după două decizii ale CCR

* „Nu, Marcel, nu merge să fugi când vine nota de plată! Voi ați creat dezastrul. Voi, PSD și PNL, patronați de Iohannis!”

* Dosarul „10 August”: „găzarii lui Dragnea”, în frunte cu Cucoș, Sindile și Cazan, au fost trimiși în judecată. Dar după 5 ani?! Se așteaptă prescrierea faptelor?!

* Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României” / Școala de Vară a S.O.S. România este mediatizată de Nașul TV, oficina clanului Șoșoacă

* Raport EFOR: Banii partidelor, primiți ca subvenție de la stat, sunt înghițiți de televiziunile tot mai nesătule. În 6 luni, 12 din cele 25 de milioane de euro primite de partide au ajuns la presă

* Curtea de Justiție a UE desființează regimul Iohannis – PSD – servicii: prescripția faptelor decisă de CCR, prin care au scăpat mii de infractori, este ilegală!

* EDITORIAL CARTIANU. Inginerul Ursu n-a murit. Polițistul Gigină n-a murit. La Colectiv, nimeni n-a murit. Nici la Revoluție, nici la mineriade…

* Despre gâlceava elitei bogate a Bisericii cu lumea. Studiul de caz nr. 2: Facultatea de Teologie din Constanța, din ograda lui jupân Teodosie Putinistul

NESIMȚITUL SĂPTĂMÂNII: Ion Mînzînă, fostul PRM-ist care vrea mai multă clientelă PSD la „cașcavalul” Consiliului Județean Argeș

9 COMENTARII

 1. Astept de la Comisia Europeana o atitudine serioasa si drepta fata de poporul roman, nu concesii sau negocieri care ne vor costa mult mai mult.
  Se parea ca la Bruxelles s-a inteles ca romanii sunt prizonieri ai unei clase politice hraparete si se vor implica in salvarea romanilor incapabili de a se salva singuri.
  Sper ca nu vor accepta artificiile care protejeaza un sistem de pensii umilitor si nedrept pentru romani, nici existenta unor „caste” care si-au atribuit privilegii pe criteriiul „fiindca pot”.

 2. Borhotul fesenistoid in toata splendoarea ei. Era firesc ca dupa 34 de ani de comunism in stil capitalist sa ajunga la putere zoaia, cei mai mediocri si prosti indivizi. Prostul in loc sa taie cheltuielile si pensiile speciale, umbla la alte clase sociale. Firmelor priviate cu cifra de afaceri pana in 2.5 milioane lei vor plati cu 2% mai mult, de exemplu unul cu 300.000 lei probabil 1 – 2 angajati (nefiind cersatori de privilegii la Stat) va plati undeva la 6000 lei/an. Dividendele le impoziteaza si mai mult. Au luat cacatul praf de cand au majorat de la 5% la 8%, si-au bagat toti cheltuieli in contabilitati. Acum ii arde pe avocati sa plateasca sume impresionante la CASS. Totul pentru a mentine privilegiile unei clase scatofage, nefolositoare societatii.

 3. Ciolacu nu este prost. El este de o ticalosie extrema. Ii jefuie pe cei ce muncesc in favoarea chandaliilor.

  Individul trebuie aratat cu degetul pentru ceea ce este. Un ticalos.

 4. Bine că voi mai scrieți despre ce se intâmplă în tara nimănui si a securistilor, ca „journalistii” de la HotNews și G4M, de la DIGI24 si A3, sunt toti niste slugi care raspund la comanda, fara deontologie, fără constiinta. Ba unii sunt și cenzori l comanda mai rai decât Ceasca.

 5. Faceti domnilor un canal pe YouTube sau TikTok cu clipuri scurte în care sā descrieti concis fiecare articol despre ticālosi. Gāsiti un nume de genul „Revolta Media”Pe urmā putem trimite link-uri si mediatiza ticālosia. Vā umpleti si voi de bani, faceti si o faptā bunā informând segmentul demografic care nu citeste Sunt multi potentiali consumatori de media care nu se deranjeazā sā citeascā dar care sunt sensibili la nedreptātile din România. Nu le spuneti cu cine sā voteze, se vor hotārâ ei ,dar incheiati fiecare clip cu un slogan de genul: „Voteazā, ia-ti Tara înapoi!” .Zic asta pentru cā penetrarea pe piatā a celor precum dvs. pare sā fie micā si se pare cā oamenii nu se implicā politic, sunt dezamāgiti si merg pe ideea cā oricum nu conteazā pe cine votezi. Pe asta mizeazā hahalerele si ne trezim la urmātoarele alegeri tot cu guvern pnlpsd.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.