Penetrarea Chinei la vârful statului român. Episodul 1: Iohannis și Ciolacu dau undă verde companiei Lenovo să intre pe piața 5G. Episodul 2: Premierul Ciolacu îl reactivează pe Ponta consilier

4
1015
Ciolacu și Iohannis i-au reintrodus pe chinezi pe piața 5G din România. Victor Ponta, omul care a vrut să facă parteneriat strategic cu Beijingul, a fost adus de Ciolacu consilier

Statul român, prin cei mai importanți reprezentanți ai săi, dă semne tot mai evidente că încearcă să vireze din nou spre China, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câțiva ani, mai întâi în timpul Guvernului Ponta, apoi în timpul Guvernului Dăncilă – ambele PSD. Aparent de domeniul trecutului, pericolul a crescut din nou la cote alarmante, punând sub semnul întrebării fermitatea cu care liderii politici români sunt ancorați în tabăra democrațiilor occidentale.

Primul semnal deosebit de periculos a venit de la președintele Klaus Iohannis, care luna trecută, pe 10 iulie, a girat acordul dat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) companiei chinezești Lenovo pentru a intra pe piața 5G în România.

Al doilea semnal periculos a fost dat de al doilea cel mai important politician român din acest moment, Marcel Ciolacu, care în calitate de prim-ministru a semnat decizia de autorizare, afirmând că „Lenovo e bun pentru infrastructura 5G”.

În final, Iohannis i-a trădat și pe americani, nu doar propriul electorat: în timp ce dă asigurări verbale că e atașat de aliații occidentali, virează către China

Ambele decizii s-au luat încălcându-se Memorandumul 5G semnat cu SUA și legea adoptată în 2021, care limita riscurile de securitate prin aducerea firmelor chinezești cu echipamente 5G în România.

Al treilea semnal de alarmă a venit, din nou, de la Iohannis, care, întrebat despre introducerea chinezilor de la Lenovo pe piața românească, a răspuns nici mai mult, nici mai puțin decât că „Lenovo este o societate (…) care se află sub legile din Hong Kong. Sistemul juridic al Regiunii Administrative Speciale Hong Kong se bazează pe statul de drept şi independenţa sistemului judiciar, în temeiul principiului «o ţară, două sisteme»”!

Toată lumea, inclusiv Iohannis, știe că aceasta e o minciună grosolană și că Hong Kong nu mai este, de câțiva ani buni, o provincie cu sistem judiciar independent. Autonomia sa a fost spulberată de statul chinez prin impunerea legislației de pe continent, falsificarea alegerilor, arestarea membrilor opoziției, închiderea presei libere și reprimarea manifestațiilor de protest.

Ultimul semnal de alarmă este aducerea în Guvern a fostului premier Victor Ponta, enumerat acum exact un an într-un raport al think-tank-ului CEPA (Center for European Policy Analysis) pe lista politicienilor români „cultivați” de China.

Se confirmă pas cu pas avertismentele CEPA de anul trecut: PSD este principalul cal troian al Chinei în România

Despre legăturile oculte ale fostului lider PSD și premier Victor Ponta cu Beijingul știu absolut toată clasa politică românească, plus serviciile de informații.

Ponta nu e primul om al Chinei în actualul Guvern al României. Fostul ministu de Finanțe, acum trecut la Fonduri Europene, Adrian Câciu, a lucrat în trecut pentru Huawei, companie căreia i-a făcut propagandă pe bani.

Se confirmă astfel, mai repede decât s-ar fi așteptat cineva, evaluările făcute anul trecut de CEPA, care avertiza că „influența malignă a Chinei” se manifestă preponderent prin PSD: „(…) Majoritatea operațiunilor de propagandă ale Chinei în România se încadrează într-o narațiune mai amplă, colportată atât la nivel local, cât și global, conform căreia sistemul occidental de democrație și valori liberale este putred, ineficient și ipocrit. Această narațiune se aliniază în mod natural cu narațiunile altor inamici ai democrației liberale, cum ar fi Rusia lui Putin sau mișcarea globală de extremă dreapta. Executivul de la Beijing a încercat, în mod tradițional, să păstreze relații bune cu politicienii români, în special cu cei din PSD, având în vedere fostul trecut comunist”.

În mandatul lui Victor Ponta (2012-2015), China a atins vârful influenței sale în România, premierul de atunci – consilierul de acum al lui Ciolacu – încredințându-le chinezilor mai multe proiecte de infrastructură.

Mai multe analize și anchete jurnalistice independente au arătat, în ultimii ani, că statul chinez țintește țările cu conduceri foarte corupte din lumea a treia, pentru a încheia contracte de împrumut și de infrastructură păguboase pentru respectivele state. Ulterior, China le drenează de resurse, capturând în schimbul datoriilor obiective strategice cheie.

În acest moment, există state africane care, după ce au încheiat contracte cu China, plătesc o treime din PIB către Beijing, ceea ce a dus la colapsul structurilor administrative și al infrastructurii în țările respective.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Iohannis a reușit deplin: Ponta – consilier onorific în „guvernul meu”! Anomalii și stupizenii

* Lider PNL, necruțător după aducerea lui Ponta în Guvern: „E omul Partidului Comunist Chinez, un aliat al fasciștilor de la AUR, consiler asumat al lui George Simion”

A murit un turnător odios al Securității: Bălăceanu-Stolnici. Cazul Vlad Georgescu – Radio Europa Liberă

Elogiu grețos adus de un lider PNL sinistrului turnător al Securității: „un spirit rarisim”, „rafinat”, „generos cu natura umană”, „un credincios într-un secol al activismului periculos”

CTP: „A sucombat unul dintre cei mai vomitivi turnători din istoria Securității”. Primise Ordinul „Sfântul Ioan Gură de Aur”!!!

Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

Ciolacu și trei miniștri se duc la Bruxelles să cerșească dreptul de a supra-îndatora România, pentru a păstra pensiile speciale și a-și salva clientela nesătulă

Ucraina confirmă oficial că George Simion are interdicție de a intra pe teritoriul său, „în scopul asigurării securității statului”. Motivul: întâlnirile liderului AUR cu șefi ai spionajului rusesc, la Cernăuți

Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

Recompensă regească pentru judecătoarea care lua șpagă de la interlopi: pensie specială de 4.000 €/lună + bonus de 200.000 € pentru 5 ani nemunciți + 53.000 € șpagă neconfiscată. A scăpat de judecată prin prescrierea faptelor, după două decizii ale CCR

Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României”

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here