Interzis în Basarabia, putinistul Goran Bregovici concertează în Tulcea, la Festivalul Borșului Lipovenesc, finanțat cu bani europeni. Primarul PSD din Jurilovca a fost reales cu 87%

3
3866
Goran Bregovici (artist putinist) și Eugen Ion (primar pesedist)

Situație jenantă, rușinoasă, scandaloasă în comuna Jurilovca, județul Tulcea, situată în sudul Deltei Dunării. Nici autoritățile locale, nici cele județene sau centrale n-au găsit de cuviință să-i interzică artistului Goran Bregovici, susținător înrăit al Rusiei putiniste și al războiului dus de aceasta în Ucraina, să concerteze pe 2 septembrie în localitatea de pe malul lacului Golovița.

Lipsa de reacție a autorităților din România contrastează cu fermitatea celor din Republica Moldova, unde Bregovici a primit interdicție de intrare în țară și astfel n-a putut concerta în weekendul trecut la Gustar Music Festival, care a avut loc în Rezervația Orheiul Vechi, aproape de malul drept al Nistrului.

Artistul Goran Bregovici, sârbo-croat din Bosnia-Herțegovina, are programate în România cel puțin două concerte în perioada următoare:

  • sâmbătă, 2 septembrie – la Jurilovca, județul Tulcea, la Festivalul Borșului Lipovenesc;
  • sâmbătă, 7 octombrie – la Sala Palatului din București.

Concertul de la Jurilovca, din 2 septembrie, va avea loc în cadrul unui festival „patronat” de Primăria locală și finanțat din fonduri europene. Onorariul artistului ex-iugoslav este de 30.000 de euro.

Autoritățile din Republica Moldova i-au interzis lui Goran Bregovici să intre în țară, astfel încât muzicianul a fost blocat în aeroportul din Chișinău și expulzat cu primul avion. Bregovici fusese invitat să cânte la Gustar Music Festival, care a avut loc în Rezervația Orheiul Vechi.

În 2015, la un an după anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de Rusia putinistă, Goran Bregovici a concertat la Sevastopol, oraș-port din peninsula aflată sub ocupație.

„Occidentul a fost întotdeauna paranoic în privința Rusiei și sper că această paranoia va trece”, a spus Bregovici în Crimeea, după cum a relatat ziarul „Politika” din Belgrad.

Din cauza acelui concert și a mesajelor promovate, organizatorii din Ucraina și Polonia au anulat toate spectacolele în care urma să concerteze Bregovici. Lor li s-a alăturat recent Republica Moldova.

Primarul din Jurilovca: „Eu mă dezic de principiile personale ale acestui artist”, dar el „susține concerte prin Europa”

La nicio săptămână de la expulzarea sa de pe aeroportul din Chișinău, Goran Bregovici va concerta în România. Sâmbătă, 2 septembrie, el va susține un recital în comuna Jurilovca din judeul Tulcea, la Festivalul Borșului Lipovenesc.

Primăria localității din Delta Dunării a făcut anunțul participării lui Goran Bregovici la festival încă de la sfârșitul lunii iulie, pe pagina sa de Facebook: „O veste care a făcut să merite așteptarea: pe 2 septembrie, invitatul special pe scena din Noul Port Turistic din Jurilovca este un cântăreț internațional de top – Goran Bregovici, însoțit de al său Wedding and Funeral Band!”.

Primarul localității Jurillovca, Eugen Ion (PSD), a declarat pentru Europa Liberă că rațiunea pentru care instituția a invitat artistul de muzică tradițională din Balcani a fost notorietatea sa internațională.

„Autoritățile, atât cele românești, cât și cele europene, atunci când se ia o decizie la nivel european, se supun. Dar atâta timp cât eu știu că se vor ține concerte în următoarea perioadă și s-au ținut concerte săptămânile trecute prin Europa, nu văd o problemă. Bineînțeles că eu mă dezic de principiile personale ale acestui artist”, a declarat primarul localității Jurilovca.

Onorariul lui Goran Bregovici pentru recitalul de la Jurilovca este de 30.000 de euro, iar festivalul e finanțat din fonduri europene, a declarat primarul Eugen Ion pentru Europa Liberă.

Primar fără facultate, ales cu 87% și aflat la al treilea mandat

Primarul Eugen Ion

Comuna Jurilovca are două avantaje majore, date de poziționarea sa geografică: este situată atât în Delta Dunării, cât și pe litoralul Mării Negre.

Comuna are are aproape 4.000 de locuitori. Primarul Eugen Ion (PSD) conduce comunitatea din 2012, aflându-se la al treilea mandat. În 2020, el a fost reales cu 87% din voturi. Primarul se bazează pe un Consiliu Local cu majoritate covârșitoare a partidului său: dintre cei 13 menbri, 11 sunt de la PSD, iar 2 de la PNL.

Conform site-ului Primăriei Jurilovca, primarul Eugen Ion are 41 de ani și s-a limitat la studii liceale, nu s-a încumetat să meargă la facultate.

Poziționarea comunei Jurilovca, pe malul lacului Golovița, dar și cu ieșire la Marea Neagră

Urmează Sala Palatului din București

Goran Bregovici și orchestra Wedding and Funeral vor susține și un al doilea concert în România, în această toamnă: pe 7 octombrie, la Sala Palatului din București.

Potrivit organizatorilor, concertul va fi unul care „va rezuma cariera artistului”.

Biletele costă între 79 și 320 de lei.

În România, o persoană poate fi oprită la intrarea în România dacă un judecător ajunge la concluzia că desfășoară ori există indicii temeinice că are de gând să comită activități ce pot pune în pericol securitatea națională sau ordinea publică.

De asemenea, o persoană poate fi interzisă în urma impunerii unor sancțiuni împotriva sa, de către autoritățile centrale ale statului. Așa s-a întâmplat în Republica Moldova, nu și în România.

De trei decenii, Goran Bregovici susține concerte aproape în fiecare an în România.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Celebrul Goran Bregovici, susținător al războiului lui Putin, a fost expulzat de pe aeroportul din Chișinău exact ca George Simion!

* PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

* Penetrarea Chinei la vârful statului român. Episodul 1: Iohannis și Ciolacu dau undă verde companiei Lenovo să intre pe piața 5G. Episodul 2: Premierul Ciolacu îl reactivează pe Ponta consilier

* A murit un turnător odios al Securității: Bălăceanu-Stolnici. Cazul Vlad Georgescu – Radio Europa Liberă

* CTP: „A sucombat unul dintre cei mai vomitivi turnători din istoria Securității”. Primise Ordinul „Sfântul Ioan Gură de Aur”!!!

* Vicepreședinte PNL: Rușine, Rareș Bogdan!

* Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

* Ciolacu și trei miniștri se duc la Bruxelles să cerșească dreptul de a supra-îndatora România, pentru a păstra pensiile speciale și a-și salva clientela nesătulă

* Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

* Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României”

3 COMENTARII

  1. Pe puncte.
    1. Felicitari d-nei Maia Sandu. Desteapta si curajoasa. Adevarat glont de argint impotriva moroilor bolshevici si slugilor acestora.
    2. Rusine autoritatilor romanesti. Rusine romanilor care au ascultat vreodata behaielile imunde ale escrocului cu mutra de caine batut.
    3. Despre Goran nu am nici o parere. Un exhibitionist balkanic. Atat. Degradare etnica si imperialism. Sosul canalifer in care vor sa na scufunde pe toti. Asta inseamna behaiala sordida a individului.

  2. Habar n-aveti de muzica, habar n-aveți despre ce vorbiți! Atât autorul acestui articol jenant, cât și comentatori de 2 bani… Nici la vârful degetului de la picior al lui Bregovici nu-i ajungeți… Ce a realizat acest om în viata lui, generații de-ale voastre împreună nu vor reuși… Amestecați arta cu politica voastră de rahat…. Să vă fie rușine cu articolul ăsta infect și nedocumentat… Vai sh’amar de capu’ vostru…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here