Ofițer superior rus dintr-o divizie de tancuri spulberată la Sumî: „Putin și guvernul ne-au trădat. Slava Ukraini!”

0
16327
Ofițerul superior rus Evgheni Aleksandrovici Sagaduvov, capturat de ucraineni

22 de tanchiști ruși din Divizia 2 de Tancuri a Gărzii Tamansk, condusă de comandantul adjunct al Regimentului 1 tancuri, s-au predat joi, 3 martie, Forțelor Armate ale Ucrainei, anunță Obozrevatel.com. Aceasta este considerată una dintre unitățile de luptă de elită ale Rusiei.

Editorul-șef al site-ului Censor.NET, Iuri Butusov, a scris pe Facebook că unul dintre inamici a dezvăluit pe unde au pătruns tancurile rusești în Ucraina: printr-o breșă creată în regiunea Sumî (în nord-estul țări)i, la mică distanță de granița cu Federația Rusă.

După ce au pus mâna pe echipamentele militare rusești, soldații ucraineni i-au luat la întrebări pe invadatorii capturați. Unul dintre ei, ofițerul superior Evgheni Aleksandrovici Sagaduvov, a expus strategia mârșavă a dictatorului criminal Vladimir Putin.

Ofițerul s-a prezentat, apoi a spus că face parte din Unitatea de luptă 58198 din Orientul Îndepărtat!

Orientul Îndepărtat este o regiune geografică, geopolitică, istorică și culturală care include Asia de Nord-Est, Est și Sud-Est: o parte integrantă a conceptului geopolitic de „regiune Asia-Pacific”.

Un lucru este clar: puterea de la Kremlin a mizat în acest război, în mod special, pe trupe aduse din zonele îndepărtate ale Federației Ruse, unde nu se știa mai nimic despre ceea ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina. A urmat o fază de îndoctrinare intensă, în perioada exercițiilor la care au participat înainte de invazia propriu-zisă.

Când au intrat pe teritoriul Ucrainei, tanchiștii au constatat că situația e cu totul alta decât cea prezentată de conducătorii armatei ruse. Ucrainenii i-au bombardat din toate părțile, spulberând întreaga coloană de tancuri.

Dintre cei 22 de militari inamici care au scăpat cu viață, unul a fost grav rănit și transportat ulterior la spital. Într-o înregistrare video de 2 minute, filmată de un ostaș ucrainean, ofițerul prizonier Sagaduvov a declarat că a fost păcălit de conducerea de la Moscova: „Putin și guvernul lui ne-au trădat. Să nu se mai trimită aici copii! Slava Ukraini! (Trăiască Ucraina! – n. red.)”.

VIDEO: Mesajul ofițerului superior Evgheni Sagaduvov

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „S-a terminat cu marea armată rusă! Va mai avansa cel mult 2-3 zile. Deja, lângă Kiev îi batem de-or să «zboare» în curând. Aici, în pământul nostru, îi vom îngropa pe toți!”

* „WANTED: MORT SAU VIU”. Recompense pe capul sceleratului Putin, de la un rus exilat în SUA și un ucrainean fugit din Donbass

* Rusia strânge lațul: spre Kiev se îndreaptă 4 coloane, invadatorii au intrat în orașul-cheie Mikolaiv, urmează Odessa. În est, Mariupol e pus la pământ

* “Nu-i adevărat! Nu e niciun război, Rusia salvează Ucraina de naziști!” Părinții care se uită la televiziunile lui Putin refuză să-și creadă copiii, care le spun că armata lor face masacru în Ucraina

* Coșmarul în care i-a aruncat Putin pe ruși în cea mai neagră săptămână din ultimii 75 de ani. Viața lor a devenit brusc infernală

* Ucrainenii l-au ucis pe generalul rus Suhovețki, decorat de Putin în 2014 pentru ocuparea Crimeei! „O mare pierdere pentru forțele ruse”

* Un primar pro-rus din Ucraina, care a salutat invazia trupelor lui Putin, a fost răpit și împușcat în inimă. „Un trădător mai puțin!”

* Primul oraș-cheie din Ucraina capturat de ruși: Herson. E de mărimea Clujului și se află la vărsarea Niprului în Marea Neagră. Linia frontului se apropie de România: invadatorii pregătesc debarcarea la Odessa

* DOCUMENTE CAPTURATE: Planul secret al Rusiei. Toată Ucraina trebuia ocupată în 15 zile: 20 februarie – 6 martie. Invazia urma a fi lansată în ziua închiderii Olimpiadei de iarnă, dar s-a amânat cu 4 zile

* Zelenski: „Primii voluntari străini au ajuns în Ucraina”, să lupte împotriva rușilor. Sunt așteptați 16.000 din toată lumea

Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

Tot mai mulți oligarhi ruși îi cer lui Putin să oprească războiul! Presiunea celor 6: Deripaska, Fridman, Tinkov, Tinkovan, Iacobașvili, Râbakov

Putin a trimis la Kiev 400 de mercenari din grupul Wagner, să-l ucidă pe președintele Zelenski

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* „Putin, «marele apărător al ortodoxiei», a trimis musulmani ceceni să ucidă ortodocși ucraineni”

* Militarii ruși au omorât un preot ucrainean, în regiunea Kiev. „L-au scos din mașină și l-au împușcat”

Artistă a Poporului din Ucraina: „Ești fiul diavolului, un copil născut degeaba! Te voi arde în cenușă, ai grijă!”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

* Au plătit cu viața pentru că s-au opus regimului impus de Putin! Asasini cu sânge rece implicați în diferite crime. „Te vom găsi și în gaură de șarpe”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here