Tremură Liviu Dragnea! Înalta Curte sparge tiparele şi pregăteşte marele anunţ aşteptat de toată România

2
3801

Instanţa de la Înalta Curte a luat taurul de coarne când nimeni nu se mai aştepta. A respins pe bandă rulantă toate încercările avocaţilor lu Dragnea de a lungi cauza la calendele greceşti şi urmează să anunţe cea mai probabilă decizie: instanţa rămâne în pronunţare!

Dacă asta va fi decizia completului de 5, soarta lui Dragnea e pecetluită. CCR a amânat pentru 5 iunie sesizarea lui Florin Iordache prin care cere declararea ilegală a completurilor de la Înalta Curte, deci dacă procesul rămâne în pronunţare, nu mai contează ce decide CCR.

DNA a ajutat şi ea la mersul procesului retrâgând cererea de schimbare a încadrării juridice pentru unii inculpaţi, ceea ce le-a permis avocaţilor lui Dragnea să obţină o nouă amânare. Azi însă, procurorul de şedinţă a explicat de ce renunţă la cerere, lăsând cale liberă instanţei să pună capăt acestui calvar judiciar care sufocă România:

„Cererea noastră a fost depusa in 18 martie. In raport de limitele apelului declarat de noi, care vizează 3 din 11 inculpați, apreciez că solicitarea de analizare a încadrarii juridice se crea premisele unei analize inechitabile pt toți inculpații.
Abuzul în serviciu este comis în participație, ca și falsul intelectual, au autori, complici și instigatori, iar încadrarea juridice ar trebui făcută în echitate. Prin cererea noastră nu cred că s-ar putea schimba. Va rugam sa luați act că renunțăm și la aceasta cerere a noastră„, a anunţat procurorul DNA.

Faptul că instanţa nu mai acceptă strategia apărării, de amânare sine-die a procesului, este în sine o mare surpriză. Multă lume se aştepta ca Înalta Curte să nu se grăbească să ia o decizie, mai ales că şi CCR a amânat de mai multe ori sesizarea care l-ar scăpa de Dragnea de proces.

Amânările obţinute de avocaţii lui Dragnea au exasperat opinia publică, disperată să afle odată pentru totdeauna un deznodământ în acest caz.

Totuşi, sentinţa nu va fi pronunţată azi, ci cel mai probabil după alegerile din 26 mai, pentru a nu influenţa votul.

Filmul procesului de azi de la Înalta Curte

15:36 Procurorrul DNA spune că Dragnea este autorul moral al infracțiunii de abuz în serviciu comisă de Floarea Alesu, fosta directoare a DGASPC Teleorman. De asemenea, cere ca Dragnea să primească pedeapsa și pentru instigare la fals intelectual.

15.18 Judecătorii au respins cererile avocaților de sesizare a CCR pe două excepții de neconstitutionalitate. A fost respinsă și solicitarea apărătorilor, de amânare până în 5 iunieAu loc pledoariile finale, ceea ce înseamnă că este ultimul termen al procesului. (Sursa: Hotnews)

Respinge exceptia de nelegalitate a constituirii completului de 3 judecători

Cererile de sesizare CCR respinse

Cererea de probatorii solicitată de avocatul Marian Nazat respinsă

Pe tema evaluării hotărârii CSM cerute de avocați – respinge

Cererea de amânare respinsă

Se judecă ultimul termen

Ora 15.17: Judecătorii au revenit în sală

Ora 15.10: Judecătorii se pregătesc să se întoarcă în sală

Ora 14.47: Ședința a fost suspendată pentru câteva momente. Președintele le-a transmis părților să rămână în sală

Ora 14.35: Procurorul DNA cere instanței să respingă toate cererile formulate de avocații inculpaților

Ora 14.23: Avocații au cerut instanței să se pronunțe sau să dea un nou termen după 5 iunie, data la care CCR a amânat pronunțarea pe conflictul legat de specializarea completurilor

Ora 14.23: Avocatul Toni Neacșu, care o reprezintă pe Olguța Șefu, pune în discuție hotărârea CSM 505 din 29 martie/2019, argumentând că de la momentul înaintării cererii de pensionare a unui judecator, acesta este degrevat de ședințe. Avocatul întreabă dacă această hotărâre obligă sau nu la modificarea completului

Ora 14.10: Al doilea avocat al lui Liviu Dragnea depune Cerere de suplimentare a probatoriulu, cu decizia din disjungere care o priveste pe Floarea Alesu. Pana in prezent, dosarul respectiv nu a fost solutionat. (Sursa: G4Media)

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

 1. Masonul *33 Liviu Dragnea spunea
  Poliția Londrei e o purcea rea
  Opusă zisa lui de menirea lui
  Robert nu împarte dolari la găinari
  PSD voia lege cu larghețe
  Pricipal a fi doar binețe
  Şi un om cu memorie jubila
  Nepoata era Nemira şi piază rea.

  Masonul *33 Liviu Dragnea înjura
  Oameni buni oameni din loja mea
  Spurca RCA pe cheltuiala mea
  Apoi se tăvălea şi omora un june
  Ce visa a fi om sau medic pe bune
  Masonul se criza pe rune
  Obiecta şi înjura o lume.

  Masonul *33 Liviu Dragnea se ofilea
  Brea nene Dragnea închisoarea e grea?
  Sigur inflația e o femeie rea cu gun
  O masoană cu nervi de amalgan
  Prin anii ce vin aducem şi un vin
  Cu care fierea se face din pelin
  Şi dragostea USR e un manic vot
  Toate toanele sunt noi un câine enot.

  The Afghan

 2. Pe mine nu ma interesează dacă Livache este mason sau nu, ma interesează ca justiția sa pună punct acestei scamatorii care parca nu se mai termina odată!!!!
  Cine a crezut ca este Dumnezeu in județul sau și poate face ce vrea ca nu-l ia nimeni la întrebări , sa platessca! România s-a saturat de acest sinistru personaj care af avut praf PSD-ul, sa ma lase ca vezi doamne Livache este un bun organizator!!!! Aiurea!!!! A adus apdf De la 43% cât avea in Decembrie 2016 l-a adus ușurel la 25%, cam asta a făcut individul și atunci ce mare brânza ca este un bun orfanizator! Poate la grătare cu mici și mămăliga cu bulz!!!! Nu ca mai uitați in gura acestui individ , dacă se clatină scaunul lui Livache or sa ducă cu el foarte mulți care i-au suflat și i-au spus ca este cel mai deștept , cel mai frumos dintre europeni , poste-l angajează americanii la Hollywood !!!!
  Nu are nimic din ce se spune ca este bun organizator , sunt convins ca sunt alti membri de partid de o mie de ori mai buni decât acest individ. Ce este bun organizator ca este combinator, a aruncat pe piața funcții , demnități pentru ca in viclenie lui Dragnea a văzut ca cei din jurul sau sunt avizi de demnități! Nu este prost individul asta dar a uitat in lucru , partidul nu este nivi firma , nici corporației este un partid care pe scena politicii românești are alte priorități dacă vrea sa mențină actuala guvernare PSD-isto /liberală (ALDE) dar se va face praf in maximum 3 săptămâni!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here