vineri, mai 24, 2024
AcasăDezvăluiriCoșmarul votantului PSD care i-a spus lui Dragnea că n-a făcut NIMIC....

Coșmarul votantului PSD care i-a spus lui Dragnea că n-a făcut NIMIC. „Ca pe un câine l-au lovit, fugărit și hăituit. L-au scos din comună în pumni”

-

Povestea lui Ștefan Petrencic (28 de ani) este povestea unui tânăr sucevean, votant al PSD, care trăiește șocuri în serie. Mai întâi își dă seama că partidul său favorit „nu face niciodată ceea ce promite”. Apoi, când îl înfruntă pe „liderul suprem” Liviu Dragnea cu celebrul „Nimic”, este înjurat, bătut, hăituit, amenințat.

Născut în comuna Zvoriștea, județul Suceava, Ștefan nici n-a avut timp să-și dea seama de ce i se întâmplă toate astea. Povestea lui, care a explodat joia trecută, a fost reconstituită de ziarista Camelia Tabacu pentru Podul.ro.

„Nimic!”

Joi, 18 aprilie, Ștefan Petrencic s-a dus la Dumbrăveni să-l vadă pe Liviu Dragnea. După un „Nimic” spus cu năduf într-o sală roșie, a plonjat în centrul unei atenții cu care el, băiat simplu de la țară, tinichigiu auto muncit din greu prin străinătate, nu prea este obișnuit.

- Advertisement -

Chiar dacă a electrizat o țară întreagă după ce a răspuns „Nimic” la o întrebare despre realizările PSD în mediul rural, reușind să-i provoace liderului PSD o răbufnire nervoasă incredibilă, Ștefan este un tânăr timid, emoționat de toată atenția de acum.

Este încă puțin speriat după agresiunile de joia trecută, dar încă și mai bulversat de interesul pe care îl suscită isprava sa. Telefoanele sună continuu, este încurajat, întrebat, descusut, primește zeci de mesaje și cereri de prietenie pe Facebook.

Niciun consătean n-a sărit să-l apere

Cel mai tare îl macină însă faptul că acolo, în sala de sport, unde a avut curaj să exprime ce gândește o comună întreagă – Zvoriștea natală, PSD-istă dintotdeauna, unde nu s-a mai turnat o palmă de asfalt de la Revoluție – a fost jignit, împins, lovit, umilit. Și asta sub privirile multora dintre vecinii săi, prieteni de-o viață, care nu au zis o vorbă în apărarea lui. S-au uitat și au tăcut.

- Advertisement -

„Gorilele” PSD-iste înfierbântate l-au scos afară, lovindu-l cu pumnii și palmele, nu doar din sală, ci din comună, asigurându-se că nu va mai avea curaj să se întoarcă și să întrerupă laptele și mierea pe care le promitea săracilor condamnatul Liviu Dragnea.

„L-au dus până la ieșirea din Dumbrăveni”

Avocata Cristina Vătămăniuc, vecină și prietenă de familie, a declarat pentru Podul.ro: „L-au lovit și în sală până i s-a oprit filmarea de pe telefon. A fost dus apoi până la ieșirea din Dumbrăveni. Ca pe un câine l-au lovit, fugărit și hăituit, pentru că Dragnea a fost extrem de deranjat de cuvântul acela – «Nimic». Ștefan tremura efectiv când a ajuns acasă și a fost nevoie chiar să i se dea un calmant ca să se liniștească. Înțeleg că există mai mulți politicieni care vor s-o interpeleze pe doamna Carmen Dan despre cele întâmplate acolo. Oricum, Ștefan are de gând să depună plângere împotriva agresorilor”.

Într-o lungă și emoționantă discuție telefonică, Ștefan și-a deschis sufletul către ziarista de la Podul.ro.

Ce spune Ștefan Petrencic

  • „Să știți că și eu am votat cu PSD-ul, dar mi-am dat seama că nu o să facă niciodată ceea ce promit.”
  • „Eu i-am spus lui Dragnea ce m-a durut pe mine. La noi în comună, de exemplu, nu s-a turnat o palmă de asflat de zeci de ani, de la Revoluție.”
  • „Nu avem locuri de muncă și suntem nevoiți să plecăm cu toții să muncim pe afară. Sunt tinichigiu auto și am muncit în ultimii ani prin Germania și Anglia.”
  • „Fac plângere împotriva celor care m-au lovit și dacă o să câștig, nu-mi trebuie nimic pentru mine. Donez toți banii unui cămin de bătrâni sau unui orfelinat. Eu nu am nevoie de bani. Am bani, pentru că am muncit din greu pe afară.”
  • „Vreau ca oamenii să priceapă că un singur om, oricât curaj ar avea, nu poate schimba un regim întreg. Trebuie să ne unim, să fie unitate între noi, cei care ne-am săturat, și să ieșim la vot”.

„Lumea trebuie să meargă la vot”

Vorbele lui Ștefan sunt întărite de avocata Cristina Vătămăniuc: „Lumea trebuie să meargă la vot. Sperăm într-o schimbare pe 26 mai. La noi în comună, toți oamenii sunt nemulțumiți și mulți spun că vor merge să voteze. Eu am mare încredere în oameni. Să-l susțină pe Ștefan în continuare, pentru că merită și are mare nevoie. Îi este puțin teamă, pentru că nu se aștepta la toată atenția asta. Asta ne dorim – curajul lui să nu fie uitat de opinia publică prea repede. Mai ales tinerii să reflecteze asupra cuvântului spus de el în fața lui Dragnea – «Nimic»”.

Dialogul dintre Liviu Dragnea și Ștefan Petrencic

(Dumbrăveni, 18 aprilie)

Liviu Dragnea: Gândiți-vă… zeci de ani de zile, cum nu s-au interesat de satul românesc! Ce am făcut noi?

Ștefan Petrencic: Nimic!

Liviu Dragnea: Nimic ești tu, ți-o spun direct! Ai răbdare să-ți spun ce am făcut noi, mincinosule! Am mărit salariile la medici, așa cum n-au fost niciodată în România…

Imediat, Ștefan a fost înconjurat de PSD-iști (între care și primarul comunei Moara, Eduard Dziminschi) și împins către fundul sălii, unde a fost înghiontit de mai multe ori. Aici, filmarea jurnalistei prezente în sală se oprește. Ce s-a întâmplat apoi este povestea relatată mai sus.

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Bazinul electoral al PSD încă rămâne mediul rural. De aici si-a tras PSD vreme de 25 de ani voturile cam 15%. Dacă rămâne fără acești votanți PSD este undeva pe la 15/18% și cam atât. In doi sau trei ani va intra in disoluție și apoi gata ca la PDL. De cine a fost terminat ? Cu cine ? Liviu Dragnea! De unde a venit in PSD ? De la PDL ! Care a fost absorbit de PNL!!
    Dragnea nu ai făcut sa distrugi stânga politica !!! De ce ? Ești un slab politician!!!! Uita-te in ultimele sondaje domnule și vedeți pe ce craca sunteți! Jos, jos de tot !!!!! Romanii , in special votanții PSD au realizat ca sunt mințiți la greu și v-a lăsat din mâna!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -