Voluntar american în Ucraina: „Acest sat fusese ocupat de ruși acum o lună. Terorizau localnicii și le furau mâncarea. Azi am distrus 7 tancuri și mai mulți ruși și i-am eliberat pe oameni”

0
9155
James Vasquez ține un jurnal video cu operațiunile de luptă pe care le desfășoară în Ucraina

James Vasquez, voluntar american care luptă alături de ucraineni împotriva rușilor, face pe contul său de Twitter un interesant jurnal video al bătăliilor unde e implicat și relatează nu doar evenimente, dar și situații specifice pe care le întâlnește. Americanul, care subliniază că e pe cont propriu și nu are nicio legătură cu Guvernul SUA, a povestit cum joi a participat la eliberarea unui sat terorizat și jefuit de soldații ruși.

În cursul zilei de joi, a scris Vasquez – care are 48 de ani –, unitatea ucraineană din care face parte a dus o bătălie de 6 ore, interval în care doi oameni au fost răniți și unul ucis, dar au reușit să elibereze o localitate.

Inițial, americanul a postat un scurt mesaj la ora 10.24: „Misiunea primită astăzi este de a găsi o bandă de ruși ascunși printre civili. Vom obține informații de la localnici și vom elimina amenințarea. Am drona cu mine și vom încerca să-i reperăm“.

După-amiază, la ora 17.31, Vasquez a revenit: „Tocmai am terminat 6 ore de luptă. Am câteva videouri nebunești pe care le voi posta mai târziu”. La ora 19.59 a postat primul filmuleț, însoțit de noi detalii: „Acest sat a fost ocupat de ruși acum o lună. I-au terorizat pe oameni și le-au luat mâncarea. Azi am intrat, am lichidat 7 tancuri și mai mulți ruși și i-am eliberat pe acești oameni”.

Vineri dimineață, soldatul a postat mai multe cartoane cu ouă colorate, scriind: „Am primit aceste ouă de Paște timpurii donate de o biserică. Oricum, noi avem suficientă mâncare, așa că le vom duce la un adăpost și le vom da celor care au mare nevoie”.

În urmă cu câteva zile, Velasquez a povestit cum a fost surprins de reculul noii arme de calibrul 7,62, pe care a luat-o de la un rus, pentru că el era obișnuit cu arma de calibrul 5,45. Apoi a arătat grenadele pe care le folosesc trupele ucrainene, remarcând că sunt „relicve”: „Acesta este un RGD-5. O grenadă din anii 1950. Încă își face treaba”.

Pe 23 martie, voluntarul a scris cum avea nevoie de un binoclu pe care a vrut să-l cumpere, dar localnicii de la magazinul unde a intrat i l-au dat gratis când au auzit că e american. A doua zi, Velasquez a scris că mulți dintre ucraineni sunt slab pregătiți, dar că lipsa antrenamentului o compensează prin curaj și că, atunci când va avea timp, îi va antrena în manevre tactice, folosirea dispozitivelor de vedere nocturnă și termală și curățarea armelor. „Suntem aici de 10 zile și ei învață foarte repede”, a mai spus soldatul american.

Acesta este realmente un nou tip de război, care începe să aducă mult cu jocurile video. Velasquez, dar și alți soldați, poartă pe cască sau prinsă la piept o cameră minusculă care filmează în timp ce ei execută operațiunile de luptă. Filmele sunt puse de obicei pe Twitter și urmărite de foarte mulți oameni.

Spre exemplu, voluntarul american are 102.400 următitori pe Twitter.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Crapă imperiul: azerii atacă în Nagorno-Karabah, după ce rușii și-au mutat în Ucraina o parte din trupele dislocate în Armenia

* „Au dispărut!” Toți șefii serviciilor secrete rusești, ministrul Șoigu (Apărare) și generalul Gherasimov (Statul Major General) s-au „evaporat”

* Anunț oficial al NATO: Rusia a pierdut 40.000 de oameni în Ucraina – morți, răniți, prizonieri și dispăruți în luptă (21% din totalul efectivelor)

* AUDIO. Generalul rus care ucide civili în Mariupol: „De ce nu e mutilat încă? De ce n-are urechea tăiată? De ce nu șchioapătă acest bastard?” / „Să fie găsit la reanimare și să i se împingă o sticlă spartă de bere! Puneți totul pe seama boschetarilor!”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

* VIDEO. Ucrainenii au distrus o uriașă navă de desant a rușilor, a cărei poziție fusese divulgată într-un film de propagandă al Moscovei

Trădare abominabilă: generalul rus Zusko, crescut în Ucraina, s-a întors să-l bombardeze pe fratele său, colonelul Zusko, care a rămas să lupte pentru țara sa. „Ăsta nu e om! Îl blestemă tot satul!”

Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

„Măcelarii lui Kadîrov” au fugit din Ucraina în Cecenia, după ce au pierdut sute de luptători. „Toți kadîroviții uciși vor fi cusuți și îngropați în piele de porc”

Planul oligarhilor ruși: vor să-l captureze pe Putin și să-l predea Occidentului, în schimbul ridicării sancțiunilor economice! Au însă o problemă: deocamdată nu găsesc sprijin din partea forțelor de securitate

VIDEO. Mesajul muzical al lui Putin: „Ucraina și Crimeea, / Belarus și Moldova, / Kazahstan și țările baltice / Sunt țara mea”

„Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

A fost lichidat și generalul Mordvicev, care-i înarma pe separatiștii din Donbass. Este al 6-lea general rus omorât de ucraineni în 23 de zile

Un primar din Siberia a dezvăluit, fără să vrea, două secrete militare care-l incriminează pe Putin

A fost arestat generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

Propaganda rusă făcută de „dragnista” Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, amendată de CNA cu 40.000 de lei

* Codruța Kovesi, activitate intensă la Parchetul European. Peste 500 de anchete, cu daune de 5,4 miliarde de euro. Câte dosare sunt din România

* Condamnări pentru corupție: Vlădescu – 8 ani și 6 luni; cumnatul lui Geoană – 7 ani; Boureanu – 4 ani și 3 luni. Șpăgi de 20 de milioane de euro

* Șoc în fotbal: Italia, campioana Europei, eliminată acasă de Macedonia de Nord! Al doilea Mondial consecutiv fără cvadrupla campioană a lumii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here