Putin recunoaște dezastrul „operațiunii speciale” din Ucraina: l-a dat afară pe generalul care comanda Armata 1 de tancuri

0
12959
Gen. Serghei Kisel

Puterea dictatorială de la Kremlin recunoaște indirect, prin deciziile ferme pe care le ia în rândul conducătorilor armatei sale, că așa-zisa „operațiune specială” declanșată pe 24 februarie în Ucraina a fost până acum un dezastru absolut. A pierdut circa 40.000 de oameni (morți, răniți, luați prizonieri) și un întreg arsenal de tehnică militară.

În mod special, Rusia a fost afectată de pierderea a 530 de tancuri. În acest sens, comandantul Armatei 1 de tancuri din districtul militar de Vest a invadatorilor a fost concediat, a scris jurnalistul ucrainean Roman Țimbaliuk pe pagina sa de FacebookȘtirea a apărut ulterior și pe site-ul Obozrevatel.com.

Cel concediat este generalul-locotenent Serghei Aleksandrovici Kisel, comandantul Armatei 1 de tancuri din districtul militar de Vest. Anterior, fusese dat afară și adjunctul său.

Kisel e acuzat de superiorii săi că nu și-a îndeplinit obiectivele: implicarea recruților în operațiunile militare din Ucraina, stoparea pierderilor uriașe din rândul personalului.

Cu ceva vreme în urmă, când apărea în spațiul public, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu (acum grav bolnav), îl îndepărtase din funcție și pe comandantul Armatei a 6-a combinate, Vladislav Ierșov. În prezent, acesta se află în arest la domiciliu, fiind investigat din cauza pierderilor mari de personal în Ucraina.

Practic, într-o lună de la invazie, Rusia a pierdut mai mulți militari pe frontul ucrainean decât în 2 ani și jumătate ani de conflict armat în Cecenia și decât în 10 ani de război sovietic în Afganistan. Circa 16.000 de „putiniști” și-au pierdut viața până acum în Ucraina.

Putin l-a destituit pe Kisel cu două zile înainte să împlinească 51 de ani

Generalul-locotenent Serghei Kisel a fost demis cu două zile înainte de a împlini 51 de ani. El s-a născut la data de 27 martie 1971. A intrat în serviciul militar în 1990. A absolvit Școala superioară de comandă a tancurilor din Tașkent „Ordinul Lenin”, apoi a făcut studii suplimentare la Academia de Arme Combinate Frunze a Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Gen. Serghei Kisel

Și-a început cariera militară în calitate de comandant al unui pluton de tancuri. Apoi, vreme de 18 ani, a ocupat diverse funcții de comandă și de conducere. Din 2010 a fost numit comandant al celei de-a 19-a brigăzi de puști motorizate din Voronej. În 2016 și-a finalizat alte studii la Academia Kutuzov a Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Imediat după absolvirea academiei, Kisel a preluat funcția de șef de stat major și de prim-adjunct a comandantului Armatei a 20-a Gărzi Combinate. În aprilie 2018, a ajuns comandantul Armatei 1 de Tancuri.

Prin decretul președintelui Federației Ruse din 20 februarie 2020, generalul-maior Serghei Aleksandrovici Kisel a primit gradul militar de general-locotenent.

A primit de-a lungul carierei numeroase premii și distincții de stat, inclusiv două Ordine de curaj, Ordinul „Pentru Meritul Militar” și Ordinul „Pentru Meritul Patriei” gradul IV cu săbii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Tensiune maximă la Moscova. Ministrul Apărării și un general-cheie din Statul Major sunt internați în stare gravă la spital. „Simptomele bolii sunt aceleași pentru amândoi: arsuri în zona inimii, dificultăți de respirație. Șoigu și-a pierdut cunoștința”

* Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

* Încă un fake news grosolan: ministrul Șoigu n-a fost la ședința cu Putin pe 24 martie, ci l-au „lipit” în poză! El n-a mai fost văzut de 15 zile

* „La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

* „Putin pregătește atacuri teroriste lângă Moscova, pentru a justifica mobilizarea rezerviștilor. Vor fi explozii cu mii de victime, la un combinat chimic sau la o rafinărie”

* Anunț oficial al NATO: Rusia a pierdut 40.000 de oameni în Ucraina – morți, răniți, prizonieri și dispăruți în luptă (21% din totalul efectivelor)

* AUDIO. Generalul rus care ucide civili în Mariupol: „De ce nu e mutilat încă? De ce n-are urechea tăiată? De ce nu șchioapătă acest bastard?” / „Să fie găsit la reanimare și să i se împingă o sticlă spartă de bere! Puneți totul pe seama boschetarilor!”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

* VIDEO. Ucrainenii au distrus o uriașă navă de desant a rușilor, a cărei poziție fusese divulgată într-un film de propagandă al Moscovei

Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

„Măcelarii lui Kadîrov” au fugit din Ucraina în Cecenia, după ce au pierdut sute de luptători. „Toți kadîroviții uciși vor fi cusuți și îngropați în piele de porc”

VIDEO. Mesajul muzical al lui Putin: „Ucraina și Crimeea, / Belarus și Moldova, / Kazahstan și țările baltice / Sunt țara mea”

„Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Codruța Kovesi, activitate intensă la Parchetul European. Peste 500 de anchete, cu daune de 5,4 miliarde de euro. Câte dosare sunt din România

* Condamnări pentru corupție: Vlădescu – 8 ani și 6 luni; cumnatul lui Geoană – 7 ani; Boureanu – 4 ani și 3 luni. Șpăgi de 20 de milioane de euro

* Șoc în fotbal: Italia, campioana Europei, eliminată acasă de Macedonia de Nord! Al doilea Mondial consecutiv fără cvadrupla campioană a lumii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here