VIDEO. De frica lui Putin, Lukașenko își deplasează trupele spre granița cu Ucraina, pentru a-l ajuta să captureze Kievul

0
1614
"Mașini ale morții" transportate pe calea ferată (foto stânga) sau pe șosea

Deși a dat asigurări că nu-și va trimite trupele în Ucraina, pentru a lupta alături de invadatorii ruși, dictatorul Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a mobilizat azi-dimineață un adevărat arsenal de război. Conform site-ului Obozrevatel.com, localnicii dezvăluie că tancurile și alte vehicule blindate sunt transportate de-a lungul autostrăzilor și pe calea ferată către orașele mai apropiate de granița cu Ucraina.

Mișcările de trupe și de echipament militar sunt indicii clare că Belarusul poate intra oricând într-un conflict armat cu vecina de la sud, Ucraina, sprijinind astfel armata invadatoare a lui Vladimir Putin.

Canalul de Telegram „Belarusian Gaion” („Spiritul limpede al Belarusului”) a raportat deja că foarte multe trenuri au fost văzute în stațiile Gomel, Jlobin și Svetlogorsk.

„Se observă că în dimineața zilei de 17 martie, în orașul Jlobin, regiunea Gomel, situat la aproximativ 140 de kilometri de granița cu regiunea Cernigov a Ucrainei, se deplasa un tren cu echipamente ale forțelor armate ale republicii. Printre altele, pe platforme puteți vedea tancuri T-72 și un vehicul blindat de recuperare BREM-1”, au remarcat jurnaliștii belaruși.

VIDEO: Tancuri și mașini militare transportate pe calea ferată și pe șosea, în Belarus, spre granița cu Ucraina

Garniturile au continuat să se deplaseze spre Kalinkovici, localitate situată la 77 de kilometri de frontiera cu Ucraina, în regiunea Jitomir.

Coloane cu echipament militar au ajuns și în zona Bobruisk (la 200 de kilometri de graniță), dar și la Dobruș (50-60 de kilometri de graniță).

De asemenea, noi convoaie militare cu combustibil, escortate de polițiști, se îndreptau spre centura de ocolire a orașului Bobruisk, iar de-acolo direct spre Mozir (la 60 de kilometri de granița cu Ucraina).

Practic, Belarusul desfășoară forțe impresionante pe teritoriul său, ca mai apoi să intre în Ucraina prin punctul de trecere Skitok-Ripki. Lukașenko se va alătura astfel ocupanților ruși în tentativa lor de a captura capitala Kiev.

Cu o zi în urmă – miercuri, 16 martie -, rețelele de socializare din Belarus erau pline de informații cu privire la o serie de explozii izbucnite în unele orașe din regiunea Brest: Baranovici, Stolin, Lunineț, Sluțk. Autoritățile de la Minsk le-au numit „exerciții”. Dar aceste bombardamente ar fi fost făcute tocmai de ruși (dând vina pe ucraineni), ca să-l determine pe Lukașenko să participe cu trupele sale la ofensiva împotriva Ucrainei.

Un tren cu mașini de război se îndreaptă spre granița cu Ucraina

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Putin se teme: într-un discurs „à la Ceaușescu”, le-a spus rușilor că „Occidentul îi va folosi pe trădători” ca să „provoace confruntări civile”. Trădători sunt rușii cu vederi occidentale, democratice, dar și cei care „își câștigă banii aici și trăiesc acolo”. Soarta acestora va fi cruntă, anunță Putin: „îi vom scuipa ca pe o gânganie care-ți intră în gură”

* Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

„Vom începe contraofensiva. Vom împinge inamicul peste graniță. Avem nevoie de o înfrângere militară completă a Rusiei”

COMUNICAT: „Putin se confruntă cu demiterea forțată sau cu distrugerea fizică din partea celor din jur”. Tiranul a fost izolat, dictatura sa se apropie de sfârșit. Doar trei oligarhi mai comunică personal cu el. Nici ministrul Apărării nu mai are acces direct la scelerat

Povestea teribilă a unei mame-eroină. Olga avea 12 copii, dar a plecat la război. A murit împușcată de ruși, la 48 de ani. Alți 5 membri ai familiei luptă cu arma în mână

AUDIO. Disperare în armata rusă: „Este un război dat dracului! Avem 80% pierderi. 80%! Pe Arsalan l-au luat fără picioare și un braț. Altuia i-au smuls capul. Dorjik a rezistat, dar este invalid pe viață”

„Cine vine la noi cu sabia, de sabie va muri!” Detașamentul „Azov” l-a ucis pe generalul rus Mitaev – al 5-lea general lichidat de ucraineni în 3 săptămâni de război

* Comandantul Legiunii Naționale Georgiene: „Rusia va înceta să mai existe cu o populație atât de teroristă precum cea de astăzi”

Rușii au suferit o înfrângere cruntă lângă Nikolaev. Au fugit înapoi în Crimeea anexată. „Puteți fi 99% siguri că inamicul nu va fi lăsat să ajungă la Kiev”

„Ce e în neregulă cu armata rusă?” Analiza amiralului Stavridis, ex-comandant NATO: „Rușii se prezintă nu ca o armată sofisticată din Secolul XXI, ci ca o forță brută din Al Doilea Război Mondial. Modernizarea a eșuat”

Ilustru academician rus: „Putin e criminal de război la toate categoriile!” / „Are o imaginație iremediabil bolnvă” / „Nu știe nici cât costă înghețata în țara sa. A cumpărat-o de la o angajată a FSB” / „Armata lui e comandată de un parvenit care n-a slujit-o nici măcar o zi”

Surse militare britanice: armata Rusiei mai are resurse pentru ofensivă „cel mult 14 zile”, după care „forța de rezistență a Ucrainei ar trebui să devină mai mare decât forța de atac a Rusiei”

Putin și Șoigu au ordonat „tăierea totală” a pădurilor și parcurilor din Ucraina, pentru a finanța astfel armata rusă invadatoare

China a luat frica sancțiunilor occidentale, după ce a văzut cum a fost pedepsită Rusia. Xi Jinping ezită să-l ajute pe Putin și și-a pierdut elanul în privința invadării Taiwanului

Panică la Kremlin: Planul A de invazie a expirat, iar un Plan B nu există! În fostul KGB „au loc represiuni”

Ucrainenii l-au lichidat pe odiosul colonel rus Porohnia, „măcelarul din Cecenia”. În 1994-1999 a ucis civili pașnici în războaiele din Caucaz

Putin a fost trădat, în capturarea Ucrainei, chiar de finul său, care a furat un miliard de dolari din banii alocați „activităților subversive”. După eșecul „Coloanei a 5-a”, Medvedciuk a vrut să se sinucidă

Putin e turbat: a destituit deja 8 generali din fruntea armatei și „e furios” pe FSB, care i-a prezentat rapoarte greșite despre puterea Ucrainei. Doi șefi ai agenției sunt în arest la domiciliu

Marele trădător al Ucrainei ar fi agent KGB! Au apărut documentele

Gravida rănită în bombardamentul maternității din Mariupol a murit. Rușii pretindeau că era o actriță ucraineană pusă să joace rolul mai multor victime

AUDIO. Dovada că militarii ruși au primit ordin să omoare civili. „Ni s-a dat porunca să-i f… pe toți, pe toți la rând: civili, copiii nu sunt copii…”

Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Putinista Şoşoacă, plasată oficial de Facebook „sub controlul Guvernului rus”. Senatoarea Urlătoare strigă „Neutralitate!”, adică să ieșim din NATO, ca să ne invadeze Rusia când vrea

O rușine mondială: directorul Teatrului Național București, numit recent de ministrul Romașcanu (PSD)! Mircea Rusu se opune solidarizării cu Ucraina, pe motiv că „se știe ce pățesc românii la Cernăuți și Cahul”, iar „ucrainenii ne-au făcut multe rele”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here