Rușii au suferit o înfrângere cruntă lângă Nikolaev. Au fugit înapoi în Crimeea anexată. „Puteți fi 99% siguri că inamicul nu va fi lăsat să ajungă la Kiev”

0
15130
Nikolaev se află la vărsarea râului Bugul de Sud în Marea Neagră, la nord-vest de Crimeea

Armata rusă a înregistrat marți eșecuri în lanț pe frontul ucrainean, în special lângă Nikolaev, oraș situat în sudul țării, la 65 de kilometri de Marea Neagră și la 113 kilometri nord-est de Odessa. Trupele Kremlinului n-au rezistat contraofensivei locale, fiind forțate să fugă spre peninsula Crimeea.

Anunțul a fost făcut pe canalul Telegram de șeful Administrației Regionale de Stat a orașului, Vitali Kim, preluat apoi de site-ul Obozrevatel.com.

Din videoclip se observă cum invadatorii ruși părăsesc în grabă urbea greu încercată de bombardamente. Un oraș care în 2017 avea 486.267 de locuitori. Pe fond se aude vocea unei tinere care spune: „O iau la fugă! O iau la fugă!”.

„Trupe rusești fugind din Nikolaev înapoi în Crimeea. Ce frumos sună!”, a adăugat un comentariu la videoclipul postat Vitali Kim.

Anterior, acesta a raportat că în regiunea lui satele sunt curățate de limba inamicului și că, după activitatea Forțelor Armate ale Ucrainei la Cernobaevka, prin Herson, o coloană a „putiniștilor” criminali se îndepărta de regiunea Nikolaev.

În același timp, Kim a vorbit la postul de televiziune Rada: „În ceea ce privește orașul, au fost bombardamente. În ultimele 24 de ore – 80 de răniți, inclusiv doi copii. Sunt cei care au murit după bombardarea școlii”.

Plasarea orașului Nikolaev – aproape de vărsarea Bugului de Jos în Marea Neagră

Oficialul ucrainean a dat asigurări că inamicul rus nu va reuși să pună stăpânire pe oraș, nici să se îndrepte de-acolo spre Ucraina centrală și capitala Kiev. „Putem fi 99% siguri că Nikolaev va continua să rețină inamicul și să nu-l lase să treacă în direcția Ucrainei centrale și a Kievului. Avem râul Bugul de Sud, care trebuie traversat pentru a trece în partea de vest a regiunii și a țării. Avem o amplasare foarte reușită a podurilor, nu le vom preda invadatorilor în niciun caz. Ei vor să pună un punct de sprijin pentru centrala nucleară din Ucraina de Sud și Odessa”, a explicat șeful Administrației Regionale de Stat din Nikolaev.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ilustru academician rus: „Putin este un criminal de război la toate categoriile!” / „Are o imaginație iremediabil bolnvă” / „Nu știe nici cât costă înghețata în țara sa. A cumpărat-o de la o angajată a FSB” / „Armata lui e comandată de un parvenit care n-a slujit-o nici măcar o zi”

* Surse militare britanice: armata Rusiei mai are resurse pentru ofensivă „cel mult 14 zile”, după care „forța de rezistență a Ucrainei ar trebui să devină mai mare decât forța de atac a Rusiei”

* Putin și Șoigu au ordonat „tăierea totală” a pădurilor și parcurilor din Ucraina, pentru a finanța astfel armata rusă invadatoare

* China a luat frica sancțiunilor occidentale, după ce a văzut cum a fost pedepsită Rusia. Xi Jinping ezită să-l ajute pe Putin și și-a pierdut elanul în privința invadării Taiwanului

* Putinista Şoşoacă, plasată oficial de Facebook „sub controlul Guvernului rus”. Senatoarea Urlătoare strigă „Neutralitate!”, adică să ieșim din NATO, ca să ne invadeze Rusia când vrea

* Panică la Kremlin: Planul A de invazie a expirat, iar un Plan B nu există! În fostul KGB „au loc represiuni”

* Ucrainenii l-au lichidat pe odiosul colonel rus Porohnia, „măcelarul din Cecenia”. În 1994-1999 a ucis civili pașnici în războaiele din Caucaz

* Putin a fost trădat, în capturarea Ucrainei, chiar de finul său, care a furat un miliard de dolari din banii alocați „activităților subversive”. După eșecul „Coloanei a 5-a”, Medvedciuk a vrut să se sinucidă

* Putin e turbat: a destituit deja 8 generali din fruntea armatei și „e furios” pe FSB, care i-a prezentat rapoarte greșite despre puterea Ucrainei. Doi șefi ai agenției sunt în arest la domiciliu

* Marele trădător al Ucrainei ar fi agent KGB! Au apărut documentele

* Gravida rănită în bombardamentul maternității din Mariupol a murit. Rușii pretindeau că era o actriță ucraineană pusă să joace rolul mai multor victime

* AUDIO. Dovada că militarii ruși au primit ordin să omoare civili. „Ni s-a dat porunca să-i f… pe toți, pe toți la rând: civili, copiii nu sunt copii…”

* Prima trădare majoră a lui Putin de către serviciile secrete rusești! Au trimis Ucrainei informații complete despre comandanții ceceni ai lui Kadîrov, care luptă pentru Putin

* Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* O rușine mondială: directorul Teatrului Național București, numit recent de ministrul Romașcanu (PSD)! Mircea Rusu se opune solidarizării cu Ucraina, pe motiv că „se știe ce pățesc românii la Cernăuți și Cahul”, iar „ucrainenii ne-au făcut multe rele”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here