AUDIO. Disperare în armata rusă: „Este un război dat dracului! Avem 80% pierderi. 80%! Pe Arsalan l-au luat fără picioare și un braț. Altuia i-au smuls capul. Dorjik a rezistat, dar este invalid pe viață”

0
11818

Invadatorii ruși suferă pierderi uriașe pe frontul ucrainean. Mulți dintre ei recunosc superioritatea armatei lui Zelenski. Într-o conversație telefonică interceptată de Serviciul de Securitate de la Kiev (SBU), un ocupant i se plânge cel mai probabil consoartei sale în legătură cu situația în care se află împreună cu colegii lui. Îi spune că unitatea sa a fost înconjurată de armata ucraineană și că, fără sprijinul aviației, vor avea șanse minime să iasă teferi de-acolo.

Înregistrarea conversației telefonice dintre militarul rus și femeia de acasă a fost pusă la dispoziția publicului de Anton Gherașcenko (consilierul ministrului Afacerilor Interne, Denis Monastirski) și preluată de site-ul Obozrevatel.com.

AUDIO: Discuția telefonică are accente dramatice

Militarul rus: „80% pierderi. 80%! Erau 500 de oameni, dar au rămas mai puțin de 100. Noi suntem acum ca un iepuraș în ring, iar să plecăm de-aici fără aviație e foarte greu. Sunt șanse minime. 20% din 100% că noi vom pleca de-aici fără aviație. Ce aviație? Noi am distrus un singur luptător – asta-i tot. Aviația așteaptă să zboare. De când sunt aici, am văzut un singur luptător și atât. De când suntem aici, ne-au distrus 13 tancuri. Am rămas doar cu două tancuri, o «Shilka» (tun autopropulsat sovietic, produs în 1964 – n. red.) și un transportor multifuncțional. Nu mai avem nimic în afară de asta”.

Apoi, militarul rus îi povestește un episod terifiant, după un atac organizat de ucraineni: „Câți băieți am pierdut…Pe Arsalan l-au luat fără două picioare și un braț. Altuia i-au smuls pur și simplu capul. L-au scos din tranșee, am alergat, l-am prins, i-am ridicat gluga, m-am uitat la el – era fără cap. Dorjik a rezistat mai mult sau mai puțin, dar este invalid pe viață. Este un război dat dracului. Cui îi este folositor… Nimănui”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* COMUNICAT: „Putin se confruntă cu demiterea forțată sau cu distrugerea fizică din partea celor din jur”. Tiranul a fost izolat, dictatura sa se apropie de sfârșit. Doar trei oligarhi mai comunică personal cu el. Nici ministrul Apărării nu mai are acces direct la scelerat

* „Cine vine la noi cu sabia, de sabie va muri!” Detașamentul „Azov” l-a ucis pe generalul rus Mitaev – al 5-lea general lichidat de ucraineni în 3 săptămâni de război

* Zelenski, un pas tactic înapoi: „Ucraina nu va face parte niciodată din NATO”. Blocați, rămași fără provizii și rezerve, rușii au devenit și ei mai „realiști” la tratative

* Rușii au suferit o înfrângere cruntă lângă Nikolaev. Au fugit înapoi în Crimeea anexată. „Puteți fi 99% siguri că inamicul nu va fi lăsat să ajungă la Kiev”

* „Ce e în neregulă cu armata rusă?” Analiza amiralului Stavridis, ex-comandant NATO: „Rușii se prezintă nu ca o armată sofisticată din Secolul XXI, ci ca o forță brută din Al Doilea Război Mondial. Modernizarea a eșuat”

Ilustru academician rus: „Putin e criminal de război la toate categoriile!” / „Are o imaginație iremediabil bolnvă” / „Nu știe nici cât costă înghețata în țara sa. A cumpărat-o de la o angajată a FSB” / „Armata lui e comandată de un parvenit care n-a slujit-o nici măcar o zi”

Surse militare britanice: armata Rusiei mai are resurse pentru ofensivă „cel mult 14 zile”, după care „forța de rezistență a Ucrainei ar trebui să devină mai mare decât forța de atac a Rusiei”

Putin și Șoigu au ordonat „tăierea totală” a pădurilor și parcurilor din Ucraina, pentru a finanța astfel armata rusă invadatoare

China a luat frica sancțiunilor occidentale, după ce a văzut cum a fost pedepsită Rusia. Xi Jinping ezită să-l ajute pe Putin și și-a pierdut elanul în privința invadării Taiwanului

* „Vom începe contraofensiva. Vom împinge inamicul peste graniță. Avem nevoie de o înfrângere militară completă a Rusiei”

Panică la Kremlin: Planul A de invazie a expirat, iar un Plan B nu există! În fostul KGB „au loc represiuni”

Ucrainenii l-au lichidat pe odiosul colonel rus Porohnia, „măcelarul din Cecenia”. În 1994-1999 a ucis civili pașnici în războaiele din Caucaz

Putin a fost trădat, în capturarea Ucrainei, chiar de finul său, care a furat un miliard de dolari din banii alocați „activităților subversive”. După eșecul „Coloanei a 5-a”, Medvedciuk a vrut să se sinucidă

Putin e turbat: a destituit deja 8 generali din fruntea armatei și „e furios” pe FSB, care i-a prezentat rapoarte greșite despre puterea Ucrainei. Doi șefi ai agenției sunt în arest la domiciliu

Marele trădător al Ucrainei ar fi agent KGB! Au apărut documentele

Gravida rănită în bombardamentul maternității din Mariupol a murit. Rușii pretindeau că era o actriță ucraineană pusă să joace rolul mai multor victime

AUDIO. Dovada că militarii ruși au primit ordin să omoare civili. „Ni s-a dat porunca să-i f… pe toți, pe toți la rând: civili, copiii nu sunt copii…”

Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Putinista Şoşoacă, plasată oficial de Facebook „sub controlul Guvernului rus”. Senatoarea Urlătoare strigă „Neutralitate!”, adică să ieșim din NATO, ca să ne invadeze Rusia când vrea

O rușine mondială: directorul Teatrului Național București, numit recent de ministrul Romașcanu (PSD)! Mircea Rusu se opune solidarizării cu Ucraina, pe motiv că „se știe ce pățesc românii la Cernăuți și Cahul”, iar „ucrainenii ne-au făcut multe rele”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here