„Vom începe contraofensiva. Vom împinge inamicul peste graniță. Avem nevoie de o înfrângere militară completă a Rusiei”

1
9979
Bandă de criminali, condusă de sceleratul Putin

Colonelul în rezervă Oleg Jdanov, fost ofițer superior în cadrul Direcției de Operațiuni Principale a Statului Major General al Ucrainei, declară – pentru site-ul Obozrevatel.com – că armata țării sale nu va depune armele până nu-i va fugări pe invadatorii ruși până dincolo de granițe. „Fără aceasta, nu vom obține ceea ce ne dorim – independența, restabilirea integrității teritoriale și suveranitatea Ucrainei”.

Contraofensiva s-ar putea desfășura peste 10 zile, în funcție de rezultatul negocierilor dintre cele două state. Legat de acest aspect, expertul militar de la Kiev, care a făcut parte de-a lungul carierei din Regimentul 331 de artilerie autopropulsată din cadrul Brigăzii 128 separată de asalt montan, nu crede că dictatorul Vladimir Putin va renunța ușor la planurile sale.

În acest moment, sceleratul de la Kremlin caută noi trupe la o bază militară din Armenia. În același timp, remarcă Jdanov, trenuri întregi cu rachete și bombe pentru aviație au intrat din Federația Rusă în Republica Belarus.

Col. (r) Oleg Jdanov

„Putin nu are trupe. Acum transferă o bază din Armenia în Ucraina. A recrutat 800 de oameni de acolo”

Problema Mariupol. „Putem considera că prima etapă a războiului s-a încheiat. Am oprit complet ofensiva trupelor ruse. Mai avem o problemă – Mariupol, dar cred că Marele Stat Major va încerca s-o rezolve în zilele următoare.”

La 50% pierderi, rușii se vor retrage. „A doua etapă a războiului a început pentru noi. Continuăm să provocăm daune trupelor ruse și încercăm să le spulberăm oriunde este posibil. Încercăm să aducem numărul de pierderi la 50%, astfel încât acestea să înceapă să se retragă.”

Rușii nu au rezerve. „Însă partea rusă nu a început etapa a doua. Nu au rezervă. Chiar și încercările de a aduna unii sirieni și libieni nu au avut încă prea mult succes – toate acestea necesită timp. Și războiul nu suportă o pauză. Trebuie să luptăm astăzi, aici și acum.”

Putin caută disperat noi trupe. „Putin nu are trupe. Acum transferă o bază din Armenia în Ucraina. Ei bine, el a recrutat 800 de oameni de acolo. Până ajung, până se așază pe armele altcuiva, până intră în Ucraina… Mai sunt 1.500 de pușcași marini din Flota Pacificului – dar asta nu rezolvă problema. Pentru a nivela situația este nevoie de o grupare de aproximativ 50.000. Putin nu are asta.”

„Putin nu-și poate permite să introducă legea marțială și să înceapă mobilizarea”

Vrea să se vadă cu Zelenski pentru a-și regrupa forțele. „Apropo, tocmai din acest motiv a început să vorbească despre disponibilitatea lui de a zbura la Ierusalim și de a vorbi cu Zelenski. Are nevoie de o pauză mare, de o pauză în război, trebuie să negocieze unele preferințe pentru el însuși. Cred că are nevoie de o lună și jumătate, altfel nu va aduna o armată.”

Inamicii sunt complet epuizați. „Mai există o nuanță: în cea de-a 21-a zi de război, întreaga parte activă a forțelor armate ruse este aproape complet epuizată, este pe ultimele etape, dar Putin nu-și poate permite să introducă legea marțială și să înceapă mobilizarea. Dacă anunță mobilizare, aceasta poate deveni «lebăda neagră» care va provoca o explozie socială în Rusia. Atunci toată lumea va întreba imediat: Cum rămâne cu legendara invincibilă Armată Roșie, cea mai puternică din lume?”

Lumea îi va cere socoteală. „Sicrie continuă să vină în Rusia. Societatea începe să pună întrebări: De ce ne luptăm în Ucraina? De ce avem nevoie de ea? Suntem o țară atât de bogată și puternică, de ce ne-am dus în Ucraina? Rezervele armatei lui Putin sunt terminate.”

Oricare ar fi negocierile pe care le propune Putin, dacă semnăm măcar o bucată de hârtie ca un memorandum, atunci considerăm că am amânat victoria până la următorul război”

Ucraina contraatacă. „Războiul nu se va încheia imediat. Vom intra într-o contraofensivă, îi vom conduce până la graniță, îi vom împinge peste graniță. Avem nevoie de o înfrângere militară completă a Rusiei. Fără aceasta, nu vom obține ceea ce ne dorim – independența, restabilirea integrității teritoriale și suveranitatea.”

Nu vor să semneze cu rușii până nu-i gonesc acasă. „Oricare ar fi negocierile pe care le propune Putin, dacă semnăm măcar o bucată de hârtie ca un memorandum, atunci considerăm că am amânat victoria până la următorul război. Ceea ce se întâmplă astăzi este rezultatul Minsk-2.”

Nu se va dori neutralitatea Ucrainei. „Nici măcar nu mă îndoiesc că Putin va dori neutralitatea Ucrainei, adică să nu adere la NATO și să recunoască granițele Ucrainei din 23 februarie 2022, adică fără Crimeea și Donbass. Nu poate face un pas înapoi față de ceea ce a fost înainte de 23 februarie. Pentru că pentru el ar însemna înfrângere. În același timp, nu putem recunoaște aceste limite – aceasta este o înfrângere pentru noi.”

Fără compromisuri. „Negocierile nu pot duce la compromisuri. Astăzi, volanul rezistenței naționale este rotit atât de puternic, încât, cred, Zelenski nici măcar nu va îndrăzni să ofere nicio concesiune asupra integrității teritoriale și a suveranității țării. Acest volan poate trece și peste el.”

„Din păcate, Rusia are 1.000 de rachete de croazieră X-101, pe care le poate lansa de pe bombardiere strategice din Marea Neagră”

Contraofensiva ucraineană va fi lansată în funcțiile de procesele de negociere. „Când politica începe să se implice într-un război, războiul începe să iasă puțin din plan. Contraofensiva noastră ar putea fi amânată cu aproximativ o săptămână. Totul va depinde de procesele de negociere. De asemenea, nu exclud ca trupele ruse să fie primele active. Dacă răzuiesc fundul țevii, se aprovizionează cu câteva mii de soldați și restabilesc capacitatea de luptă a unor grupuri tactice de batalion, ei pot încerca operațiuni ofensive. Ne va fi și mai bine, pentru că vom fi din nou în defensivă, iar ei vor fi în ofensivă și putem continua în același spirit în care am luptat în a doua săptămână de război, când au fost zdrobiți peste tot”.

Rusia mai are mii de rachete, dar nu va mai putea produce altele. „Săptămâna viitoare va fi activă în ceea ce privește bombardamentele și loviturile cu rachete. Din păcate, Rusia are mii de rachete. Au aproximativ 1.000 de rachete de croazieră X-101, pe care le lansează de pe bombardiere strategice din Marea Neagră. Acestea sunt aceleași rachete care au lovit aerodromul din Vinniția și locul de testare Iavoriv. Dar aceste rachete costă mulți bani. În viitorul apropiat, după aceea, Rusia nu va mai putea să le producă. De asemenea, au peste 1.000 de rachete balistice pentru Tocika Y și Iskanders”.

În Belarus vin noi trenuri cu rachete și bombe pentru aviație. „În ceea ce privește aviația, am doborât aproape 100 de avioane, iar ei aveau puterea să lupte cu 330. Deci, au rămas 230-240. Cu toate acestea, acest lucru este mult. Potrivit informațiilor de astăzi, în Belarus vin trenuri cu rachete și bombe pentru aviație. La bombele aeriene există în general stocuri uriașe. Prin urmare, le cerem aliaților să asigure apărarea aeriană, pentru a ne întări cerul”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* COMUNICAT: „Putin se confruntă cu demiterea forțată sau cu distrugerea fizică din partea celor din jur”. Tiranul a fost izolat, dictatura sa se apropie de sfârșit. Doar trei oligarhi mai comunică personal cu el. Nici ministrul Apărării nu mai are acces direct la scelerat

* „Cine vine la noi cu sabia, de sabie va muri!” Detașamentul „Azov” l-a ucis pe generalul rus Mitaev – al 5-lea general lichidat de ucraineni în 3 săptămâni de război

* Zelenski, un pas tactic înapoi: „Ucraina nu va face parte niciodată din NATO”. Blocați, rămași fără provizii și rezerve, rușii au devenit și ei mai „realiști” la tratative

* Rușii au suferit o înfrângere cruntă lângă Nikolaev. Au fugit înapoi în Crimeea anexată. „Puteți fi 99% siguri că inamicul nu va fi lăsat să ajungă la Kiev”

* „Ce e în neregulă cu armata rusă?” Analiza amiralului Stavridis, ex-comandant NATO: „Rușii se prezintă nu ca o armată sofisticată din Secolul XXI, ci ca o forță brută din Al Doilea Război Mondial. Modernizarea a eșuat”

Ilustru academician rus: „Putin e criminal de război la toate categoriile!” / „Are o imaginație iremediabil bolnvă” / „Nu știe nici cât costă înghețata în țara sa. A cumpărat-o de la o angajată a FSB” / „Armata lui e comandată de un parvenit care n-a slujit-o nici măcar o zi”

Surse militare britanice: armata Rusiei mai are resurse pentru ofensivă „cel mult 14 zile”, după care „forța de rezistență a Ucrainei ar trebui să devină mai mare decât forța de atac a Rusiei”

Putin și Șoigu au ordonat „tăierea totală” a pădurilor și parcurilor din Ucraina, pentru a finanța astfel armata rusă invadatoare

China a luat frica sancțiunilor occidentale, după ce a văzut cum a fost pedepsită Rusia. Xi Jinping ezită să-l ajute pe Putin și și-a pierdut elanul în privința invadării Taiwanului

Putinista Şoşoacă, plasată oficial de Facebook „sub controlul Guvernului rus”. Senatoarea Urlătoare strigă „Neutralitate!”, adică să ieșim din NATO, ca să ne invadeze Rusia când vrea

Panică la Kremlin: Planul A de invazie a expirat, iar un Plan B nu există! În fostul KGB „au loc represiuni”

Ucrainenii l-au lichidat pe odiosul colonel rus Porohnia, „măcelarul din Cecenia”. În 1994-1999 a ucis civili pașnici în războaiele din Caucaz

Putin a fost trădat, în capturarea Ucrainei, chiar de finul său, care a furat un miliard de dolari din banii alocați „activităților subversive”. După eșecul „Coloanei a 5-a”, Medvedciuk a vrut să se sinucidă

Putin e turbat: a destituit deja 8 generali din fruntea armatei și „e furios” pe FSB, care i-a prezentat rapoarte greșite despre puterea Ucrainei. Doi șefi ai agenției sunt în arest la domiciliu

Marele trădător al Ucrainei ar fi agent KGB! Au apărut documentele

Gravida rănită în bombardamentul maternității din Mariupol a murit. Rușii pretindeau că era o actriță ucraineană pusă să joace rolul mai multor victime

AUDIO. Dovada că militarii ruși au primit ordin să omoare civili. „Ni s-a dat porunca să-i f… pe toți, pe toți la rând: civili, copiii nu sunt copii…”

Prima trădare majoră a lui Putin de către serviciile secrete rusești! Au trimis Ucrainei informații complete despre comandanții ceceni ai lui Kadîrov, care luptă pentru Putin

Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

O rușine mondială: directorul Teatrului Național București, numit recent de ministrul Romașcanu (PSD)! Mircea Rusu se opune solidarizării cu Ucraina, pe motiv că „se știe ce pățesc românii la Cernăuți și Cahul”, iar „ucrainenii ne-au făcut multe rele”

1 COMENTARIU

  1. Armata sovietica trebuie rasa de pe fata pamantului. Sa tragi cu tancul in om care protesteaza pe strada denota cruzime si barbarie. Astfel de militari care se distreaza spulberand o fiinta nu merita clementa ci spanzutati de stalpii de iluminat. Mergeti pe Nexta TV pe Twitter sa plangeri vazand ororile armatei sovietice. Nenorocitii astia de rusi au distrus complet Ucraina, au macelarit populatia. Asa se face denazificare? Blestemat sa fie acest popor nemernic pe veci care a girat un oligofren in fruntea sa. Praful sa se aleaga de rusi. Ucrainenii nu au avut nicio vina pentru ca un dezaxat a avut la indemana o armata. Putin este criminal si trebuie condamnat si executat pentru genocidul si distrugerea Ucrainei. Blestemat sa fie neamul sau de nenorocit. Cu astia nu trebuie sa ai mila, sa tragi cu tancul int-un om si sa-l spulberi este deja prea mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here