Acasă News Tupeul primăriţei PSD-iste care a „ras” un parc cu arbori vechi de...

Tupeul primăriţei PSD-iste care a „ras” un parc cu arbori vechi de 100 de ani: „Nu IGNOREZ nimic!”

0
4181

Unul dintre cele mai valoroase parcuri dendrologice din regiunea Moldovei a fost sluţit la iniţiativa primăriţei PSD-iste din comuna ieşeană Ţibăneşti, care s-a gândit să taie arbori bătrâni de peste 100 de ani pentru un loc de joacă.

Muncitorii primăriei din comuna ieşeană Ţibăneşti au tăiat mai mulţi fagi bătrâni de peste 100 de ani din Parcul Dendrologic „Petre P. Carp”, o rezervaţie naturală întinsă pe 6,5 hectare, pe raza localităţii.

Potrivit unui reportaj realizat de reporterii TVR Iaşi, primăriţa Aurica Cobuz (PSD), vrea să amenajeze un parc de joacă pe raza pădurii încadrate ca monument istoric printr-o hotărâre emisă în 2004.

Parcul dendrologic şi mai multe clădiri cu statut de monument istoric de pe teritoriul acestuia au fost retrocedate în 2005 arhitectului Şerban Sturdza, strănepotul omului politic Petre P. Carp. Conacul de la Ţibăneşti a fost construit în 1820 de către Ioan Carp, iar în jurul anului 1830 fiul acestuia, Petrache P. Carp, a amenajat şi pădurea care a supravieţuit până în prezent.

Petre P. Carp (1837-1919) a copilărit la Țibăneşti şi a fost membru marcant al Partidului Conservator, formaţiune politică înseamnă în anii interbelici.

Edilii din Ţibăneşti au contestat dreptul de proprietate al arhitectului Sturdza pe întreaga suprafaţă a parcului, motiv pentru care un litigiu judecătoresc este în desfăşurare în prezent.

Cu tupeu şi cu drujba

Cu toate acestea, oficialii Primăriei Ţibăneşti n-au obţinut niciun fel de autorizare pentru intervenţia cu drujbele pe suprafaţa parcului. Prezenţa muncitorilor a fost observată accidental de Alexandra Mihailciuc, arhitect coordonator la „Batem fierul la conac”, un proiect iniţiat de arhitectul Sturdza într-una dintre clădirile de pe raza domeniului.

După notificarea poliţiei, lucrările au încetat temporar, dar mai mulţi arbori seculari fuseseră deja puşi la pământ. „Părculeţul de copii va fi amenajat acolo”, i-a spus, arţăgoasă, primăriţa Cobuz arhitectului Şerban Sturdza, în timpul unei confruntări pe acest subiect, potrivit corespondentului „Adevărul”.

„Dumneavoastră ignoraţi şi induceţi în eroare o serie întreagă de oameni, printre care şi pe aceşti consilieri locali, din cauză că le spuneţi, în calitate de primar, că aveţi dreptul să faceţi orice”, i-a mai spus arhitectul primăriţei, la care aceasta a răspuns: „Nu ignorez nimic!”.

CITIȚI ȘI:

Cioloş: ”USR se gândeşte la un candidat pentru prezidențiale, ne gândim și noi”. Liderul PLUS anunţă un tandem preşedinte-premier

Barna, candidat la Cotroceni. Se „încălzeşte” Cioloş pentru funcţia de prim-ministru?

EXPLOZIV. Dragnea şi Carmen Dan au ştiut TOT despre masacrul din 10 august! Mărturia unui om din interior

Krichbaum: „Ministrul dvs. de Interne compară protestele din 10 august cu cele din Franța. Complet greșit! Complet strâmb!”

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

ȘOCANT! Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Licu şi Adina Florea, scoateţi banii! Părinţii adoptivi ai Sorinei cer daune în instanţă pentru că au fost blocaţi în România de ancheta SS-Gestapo, luată în serios de procurorul general

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Cazul Sorina. Propaganda rusă o laudă pe judecătoarea Dana Gârbovan şi îl atacă pe Cristi Danileţ

Părinţii Sorinei anunţă ambasada SUA după ce procurorul general s-a întors împotriva lor şi a trecut de partea celor care le-au abuzat fetiţa adoptată legal

Procurorul general Licu intră în jocul populist şi trece de partea abuzatorilor Sorinei. Şantajat pentru plagiat?

Sorina şi linşajul presei iresponsabile. Un articol despre manipularea mediatică ordinară şi impotenţa statului de a aplica legea

„Sorina, noi vom lupta, traficanţii nu te ia”. Tăriceanu, Dăncilă, Firea&co. se „lipesc” de scandalul fetiţei adoptate pentru a poza în victime ale justiţiei

„Când am văzut că Sorina e de etnie romă, am zis: «Doamne, ce noroc are acest copil pentru că va ajunge la New York, unde culoarea nu contează»”

Primele imagini cu Sorina şi familia adoptivă din SUA. „Fetiţa este bine, am avut mereu un psiholog alături. Încercăm să trecem împreună peste acest moment greu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările