La Mulţi Ani, Laura Codruţa Kovesi! Ziua Justiţiei este şi ziua ei. Şi a tuturor colegilor săi, care au suferit de la OUG 13 încoace, dar care n-au cedat

4
1877

Ministrul Justiţiei şi şefa CSM s-au întrecut, duminică, în mesaje adresate sistemului judecătoresc, într-o perioadă în care cele două înalte responsabile în domeniu duc justiţia pe cărări opuse.

De când a ajuns la Ministerul Justiţiei, Ana Birchall a dat câteva semnale clare că va fi opusa lui Tudorel Toader în ciuda apartenenţei sale la PSD. S-a mişcat rapid pentru aducerea în ţară a lui Radu Mazăre şi a trecut în tabăra celor care apără acea parte a magistraturii care luptă pentru puterea ei în raport cu politicul.

Spre deosebire de Birchal, Lia Savonea, şefa CSM, a continuat jocul început pe vremea lui Dragnea, un amestec de cumetrie, diplomaţie şi manevre PSD-iste de tip vechi. Practic, prin atacul la organismele europene, via comunicate CSM, prin negarea avertismentelor din Raportul MCV care arătau cu degetul atacurile la independenţa justiţiei puse de la cale de guvernarea PSD-ALDE şi prin susţinerea SS-Gestapo, secţie înfiinţată de clanurile penale special pentru a distruge justiţia din interior, Savonea a intrat în caracatiţa corupţiei.

Azi, de Ziua Justiţiei, atât Birchall, cât şi Savonea au transmis mesaje de pe poziţia celei care reprezintă sistemul la vârf, dorind să ia „crema” evenimentului festiv. Niciuna dintre ele nu s-a referit la cea care a devenit emblema justiţiei curate şi a luptei anticorupţie, recunoscute în Europa şi în SUA drept o veritabilă „zeiţă” a legii, pe o urăsc toţi politicienii interesaţi de afaceri fără risc penal: Laura Codruţa Kovesi.

Eliminată fraudulos de Tudorel Toader, fostul ministru al Justiţiei, la comanda clanului Dragnea-Tăriceanu, Kovesi a avut numai de suferit de doi ani încoace. A fost torpilată pe toate părţile şi atacată aproape zilnic de televiziunile care au susţinut „concertul” anti-DNA după venirea PSD-ALDE la putere odată cu OUG 13.

S-a „refugiat” în postura celui care vrea să lupte din afară pentru cauza justiţiei şi a devenit candidatul cu prima şansă la a ocupa postul de procuror-şef al Parchetului European.

Pentru toate suferinţele la care a fost supusă, pentru toate atacurile marea lor majoritate gratuite şi fără acoperire factuală, pentru dârzenia de a rezista alături de colegii ei interesaţi de lege, nu de politică, pentru puterea de a înghiţi în sec şi a merge mai departe, pentru felul în care a devenit eroina magistraturii curate în ochii Occidentului, pentru toate acestea dar şi multe altele, Laura Codruţa Kovesi ar fi meritat pomenită în mesajele lui Birchall sau Savonea.

N-a fost să fie. Nici n-avea cum. Kovesi vine din lumea justiţiei. Birchall, cu toate semnele bune la minister, vine din PSD. Iar Savonea vine din lumea lui Şerban Nicolae, avocatul infractorului Cătălin Voicu, fost tovarăş de afaceri al soţului ei. Magistraţii oneşti din România ştiu ce hram poartă fiecare. A lor e ziua de azi. A lui Cristi Danileţ, a tinerilor magistraţi care au ieşit pe scările instanţelor împotriva Ordonanţelor, a asociaţiilor care apără cauza europeană în domeniu, a simplilor angajaţi din sistem care i-au susţinut.

Dar şi a actorilor şi a tuturor românilor care au luptat în stradă pentru ca lumea lui Kovesi să nu moară şi cea a Liei Savonea ori Adina Florea să nu răpună justiţia. Toţi merită să sărbătorească azi. Căci au de ce!

Mesajul Anei Birchall, ministrul Justiţiei

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a transmis, cu ocazia Zilei Justiţiei, că încrederea şi respectul cetăţenilor trebuie recâştigate.

„Adresez salutul şi respectul meu profesioniştilor justiţiei: magistraţilor, personalului auxiliar, reprezentanţilor profesiilor juridice liberale, echipei de profesionişti din cadrul Ministerului Justiţiei, tuturor acelora care, acţionând cu buna credinţă, fidelitate faţă de lege, profesionalism, empatie şi devotament, ne demonstrează prin întreaga lor activitate respectul faţă de jurământul depus la intrarea în profesie şi credinţa în valorile fundamentale ataşate actului de justiţie: asigurarea supremaţiei legii, imparţialitatea, echidistanţa, conştientizarea implicaţiilor pe care spunerea dreptului (jurisdictio) o are în vieţile oamenilor. Am convingerea că doar împreună putem recâştiga încrederea şi respectul cetăţenilor pentru justiţia din România”, a precizat, duminică, Birchall, într-o postare pe Facebook.

Ea a mai menţionat că „justiţia înseamnă dreptate, înseamnă stabilirea adevărului, iar aceasta funcţie, vitală pentru un stat democratic, nu poate fi îndeplinită decât in cadrul fixat de valorile universal asumate în materia drepturilor şi libertăţilor fundamentale omului”.

„Singurul mod în care văd viitorul justiţiei române este în sinergia familiei europene şi a parteneriatului strategic euro-atlantic, iar aceasta presupune asimilarea deplină a valorilor, principiilor şi standardelor pe care aceste parteneriate le presupun. Ziua Justiţiei reprezintă un moment semnificativ pentru toţi cei care lucrează în sistemul judiciar, având în vedere rolul deosebit de important pe care justiţia îl are în societate”, a mai precizat ministrul Justiţiei.

Instituită în urmă cu 25 de ani, prin Hotărârea Guvernului nr. 364/1994, Ziua Justiţiei se organizează anual, în prima duminică a lunii iulie.

Mesajul Liei Savonea, şefa CSM

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, a transmis, duminică, de „Ziua Justiţiei”, că independenţa justiţiei conferită la nivel constituţional atrage cu sine o imensă responsabilitate socială pentru cei care o înfăptuiesc.

Potrivit sursei citate, începând cu anul 1994, în prima duminică a lunii iulie se sărbătoreşte „Ziua Justiţiei”, „simbol al unităţii profesioniştilor dreptului, având ca fundament încrederea societăţii în actul de justiţie şi, totodată, un bun moment de cugetare şi reflecţie asupra justiţiei ca serviciu public în slujba cetăţeanului”.

„O zi ce reprezintă un moment de sărbătoare dedicat justiţiei şi tuturor celor care, prin contribuţia lor profesională, o slujesc şi o înfăptuiesc, prilej pentru întreaga societate şi toţi profesioniştii dreptului de a conştientiza simbolic scopul fundamental al acesteia, şi anume acela de a contribui la echilibrul social prin respectarea întotdeauna a supremaţiei legii. Independenţa justiţiei conferită la nivel constituţional atrage cu sine o imensă responsabilitate socială pentru cei care o înfăptuiesc şi obligaţia morală a unităţii corpului profesional al magistraţilor în vederea garantării acestei valori fundamentale, pentru protejarea tuturor cetăţenilor în faţa oricărei forme de arbitrariu”, a menţionat Lia Savonea, conform mesajului transmis cu ocazia „Zilei Justiţiei” postat pe site-ul CSM.

Ea a mai precizat că justiţia se află „într-o perioadă de frământări şi căutări”, fiind „de datoria noastră să contribuim la regăsirea echilibrului şi la garantarea respectării legii”.

„Într-un context în care justiţia se află într-o perioadă de frământări şi căutări este de datoria noastră să contribuim la regăsirea echilibrului şi la garantarea respectării legii, ca factor stabil şi stâlp al unităţii şi credibilităţii justiţiei. Doresc pe această cale să felicit toţi magistraţii care şi-au desfăşurat şi îşi desfăşoară activitatea cu onoare şi conştiinţă, având ca motivaţie a conduitei profesionale deplina respectare a legii, a justiţiabililor şi a valorilor fundamentale ale societăţii democratice. Îmi exprim, de asemenea, respectul şi aprecierea pentru contribuţia adusă în scopul îndeplinirii actului de justiţie de către toţi profesioniştii dreptului, având ferma convingere că numai împreună vom reuşi să menţinem o justiţie independentă, întemeiată pe încredere şi respect, valori indispensabile în perioade marcate de tensiuni”, a mai menţionat Lia Savonea.

CSM, în calitate de garant constituţional al independenţei justiţiei, trebuie să acţioneze întotdeauna determinat şi hotărât pentru menţinerea cadrului necesar unei justiţii obiective, independente şi puternice, se mai arată în mesajul citat de Agerpres.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Cine-ar fi crezut: Macron s-o lase pe Kovesi fără rival la şefia Parchetului European!

* O nouă „fleşcăită” anti-Kovesi: „A aprobat să fie arse dosare”. Presa anti-justiţie îi face campanie „sursei” Marius Oprea

Nebunie PSD-istă: copiii, obligaţi prin lege să le asigure pensie părinţilor! Dacă nu, la puşcărie!

* USR şi PLUS „mor de gât” cu Kovesi în Europa. „E o datorie de onoare a eurodeputaţilor noştri”

* Dăncilă face joc dublu: publică rapoartele GRECO, dar nu ține cont de recomandările lor, care sunt obligatorii! Miza: SS-Gestapo

VIDEO. Îngrozitoare, țața Grapini! A țipat la Donald Tusk ca o mahalagioaică, dar se laudă că i-a dat „șah-mat”

De ziua Americii, ambasadorul SUA își arată admirația față de modul exemplar în care au votat românii pe 26 mai

Pleşu, text superb! Dăncilă – „gospodina victorios ospitalieră”; Orlando – „playboyul machiat, un caraghios tomnatec”; Codrin – „de câte ori își arată mușchii, face paradă de creier, iar de câte ori are nevoie de creier, își joacă mușchii”

VIDEO. Imagini de la capturarea criminalului cu bâta. Individul e psihopat. Zice că a omorât din cauza unei icoane de argint

Dosar DNA: „Metoda Dragnea”, aplicată și de ministrul Bodog. A angajat o consilieră care n-a trecut pe la minister

Ei sunt cei 5 membri ai CCR care au băgat Justiția în comă: patru PSD-iști și un UDMR-ist! Îi plătim regește ca să distrugă România

Curtea Constituțională trece total de partea infractorilor. Desființează sentințele completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte, la cererea lui „Ciordache”

Orban despre canaliile din CCR: „5 cetățeni capabili în orice moment de o lovitură de stat. Să-și demisia toți 5!”

4 COMENTARII

  1. La Mulți Ani , doamna Laura Codruta Kovesi!
    Poate va găsiți un job și la privat ca de la stat ați muls de 13 ani de când v-a adus fostul președinte ( a falsificat alegerile in doua rânduri și in anul 2009 ) acest antiroman de Traian Băsescu , peste 2 milioane de lei !!!! A sosit momentul sa arătați romanilor ce puteți și in privat nu sa tot stați sa fiți plătită cu câteva mii de euro pe luna și acum Dumneata sa dai fin coate sa o ți in post plătit cu peste 14000 euro pe luna așa sa știe romanii care ar fi salariul de procuror șef european. !!!!

  2. D-na Kovesi, va urez din inima LA MULTI ANI, si fie ca acum sa puteti deveni procuror-sef EPPO, ca gasca psdista s-a injumatatit, s-a incheiat si presedintia Romaniei, si nu se mai uita nimeni la ei!
    La multi ani, JUSTITIE ROMANA! La multi ani, oamenilor extraordinari, care munciti si va faceti datoria cu mult curaj, in vremuri mizerabile cum sunt cele de azi, in VREMEA TICALOSILOR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here