Ţiriac, făcut zob în Spania: „Este un magnat mafiot”

1
7639

Ion Țiriac a semnat în acest an un nou acord cu Primăria din Madrid pentru a păstra turneul de tenis în capitala Spaniei, până în 2031. Această decizie luată de primarul Madridului, de a păstra turneul patronat de Ion Țiriac, i-a adus acestuia o mulțime de critici din partea politicienilor din Spania.

Magnatul român a ajuns la un acord cu autoritățile din Madrid pentru a menține turneul în capitala Spaniei. Astfel, fostul mare jucător va încasa 3,5 milioane de euro pe an, în următorul deceniu. O întâlnire a avut loc încă de luna trecută la sediul primăriei din Madrid, între autorități și cei care reprezintă turneul patronat de omul de afaceri român. De asemenea, autoritățile din Madrid i-au garantat lui Ion Țiriac construirea a două noi arene, așa cum a cerut omul de afaceri.

Politicienii ostili primarului Manuela Carmena (alăturat) au cerut ca acest acord să fie anulat. Astfel, Rommy Arce și Pablo Carmona, doi politicieni care se opun acestui proiect, au organizat o conferință de presă în cadrul căreia au spus că „Ion Țiriac este un magnat mafiot„, care profită de bunurile publice.

Ion Țiriac a anticipat că vor veni atacuri din partea politicienilor, după semnarea acordului cu Primăria Madridului. El a vorbit pe larg despre problemele financiare ale turneului într-un interviu pentru prestigiosul cotidian El Pais.

Declaraţii ale lui Ion Ţiriac în El Pais

  • Eu și Manuela Carmena, primarul Madridului, avem o relație excepțională. Din nefericire, sunt unele persoane în jur care nu sunt pe aceeași lungime de undă. Uitați, eu nu sunt un mare lider, sunt o persoană normală, respect pe toată lumea, dar am nevoie să mă simt și eu respectat, OK?”
  • „Suntem foarte, foarte aproape de Consiliul Local … Compania [Madrid Trophy Promotion] a făcut o treabă excelentă și toate partidele din Consiliul Local au convenit că turneul ar trebui să rămână aici. Înțeleg perioada dificilă a economiei mondiale, și cu atât mai mult în cea europeană, dar încă mi se cere o creștere a premiilor. OK, este bine, înțeleg, dar trebuie să mă gândesc cum câștig mai mulți spectatori, sponsori etc.”
  • „Există ceva care nu funcționează: în lumea asta, nu există o organizație în care șefii sunt la același nivel cu lucrătorii. Angajatorii sunt într-o parte și muncitorii în alta. Este adevărat că jucătorii sunt foarte importanți pentru turnee, dar eu am creat primul meu turneu când am terminat cariera mea profesională, în 1973, atunci niciunul dintre acești jucători care au fost acum la turneul din Madrid nu se născuse. Asta înseamnă că pot face ceva, nu? Actorul cu munca sa, și proprietarul de teatru cu a lui; dacă actorul vrea să cumpere și teatrul, el o poate face, dar nu va mai fi actor, ci proprietar.”
  • „Rafael Nadal nu este un jucator de tenis, el nu este un sportiv spaniol: el este un sportiv mondial. Pentru mine, personal, ceea ce admir cel mai mult la el este că şi-a păstrat picioarele pe pământ. Nu are nebuniile unui mare campion, nu l-am văzut niciodată plângând, niciodată nu l-am văzut făcând comentarii proaste … Este un mare campion.”
  • „Dar toată lumea pleacă. Uite, de exemplu, Real Madrid al lui Di Stéfano. El a plecat, dar Madrid a continuat. Și același lucru s-a întâmplat cu generația mea, care i-a inclus pe Laver, Rosewall, Emerson sau Anderson; ei erau în anii 50-60, iar apoi a venit Roche sau Graebner, după aceea Năstase, Borg și Connors, o generație senzațională care s-a încheiat, de asemenea, după ei au venit McEnroe și toți cei din anii 80, apoi perioada Sampras și Agassi… Mai târziu au venit Big Four și Federer, care aproape că a inventat mingea de tenis și racheta.
  • Tenisul este un sport, dar un sport de afaceri și comerț. Totul este o afacere mare, ca şi noua Cupă Davis, despre care am o altă părere: cred că este cea mai mare glumă din lume.”

CITIȚI ȘI:

Antena 3 ceartă un ministru pentru că-l aduce „prea repede” în țară pe fugarul Radu Mazăre!

Ministrul Justiţiei din Madagascar: „Mazăre riscă să-i contamineze şi pe corupţii noştri”

1 COMENTARIU

  1. Au dreptate ziaristii spanioli!Tiriac s-a obisnuit gresit sa obtina bani doar pt ca se pomeneste numele lui pe un afis de competitie sau orice altceva!O veritabila PLOSNITZA ce paraziteaza la sume colosale pe cei care”pun botul”si admit asemenea „conditi”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here